18 Ιουνίου 2024

Ανασκόπηση εβδομάδας 03/05/2024 - 09/06/2024

 

 

03/06/2024:Το Retell AI επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκευάζουν «φωνητικούς πράκτορες» για να απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις

Τα τηλεφωνικά κέντρα με τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσονται ραγδαία, με τα μισά να σχεδιάζουν να υιοθετήσουν τεχνητή νοημοσύνη το επόμενο έτος. Εταιρείες όπως η RETELL AI προσφέρουν πλατφόρμες για φωνητικούς πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης που διαχειρίζονται κλήσεις και εργασίες πελατών. Παρά τις προκλήσεις στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας, οι εξελίξεις της AI υπόσχονται ένα συναρπαστικό μέλλον για τα τηλεφωνικά κέντρα...Διαβάστε το άρθρο.

 

03/06/2024:Η Google παραδέχεται ότι η λειτουργία ανασκόπησης αναζητήσεων της τεχνητής νοημοσύνης τα θαλάσσωσε

Η Liz Reid της Google αναγνώρισε σφάλματα στη λειτουργία AI Overview της αναζήτησης, τα οποία οδήγησαν σε παράξενες απαντήσεις. Η Google βελτίωσε την ανίχνευση ερωτημάτων και μείωσε την εξάρτηση από περιεχόμενο χρηστών, συνεχίζοντας να τελειοποιεί την εμπειρία αναζήτησης.…Διαβάστε το άρθρο.

 

04/06/2024:Τα chatbots εισέρχονται στη λίθινη εποχή τους

Οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως η Anthropic και η OpenAI επικεντρώνονται στην ενίσχυση της χρήσης εργαλείων στο χώρο εργασίας, ωστόσο εκκρεμεί σημαντικός μετασχηματισμός. Παρά την πρόοδο στην προσαρμοστική μάθηση και τους ευφυείς πράκτορες, η διασφάλιση της σωστής συμπεριφοράς του AI παραμένει πρόκληση. Η ενσωμάτωση AI-RPA πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την αγορά...Διαβάστε το άρθρο.

 

04/06/2024:Οι ξένες εκστρατείες επιρροής δεν ξέρουν ακόμη πώς να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η πρώτη έκθεση του OpenAI για τις απειλές αποκαλύπτει επιχειρήσεις επιρροής με τεχνητή νοημοσύνη από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και το Ισραήλ, οι οποίες στοχεύουν επικριτές και αυτοματοποιούν εργασίες όπως αναρτήσεις στο Telegram. Αν και επί του παρόντος είναι αναποτελεσματικές και εντοπίζονται εύκολα, οι εκστρατείες αυτές εξελίσσονται και μπορεί να βελτιωθούν στη διάδοση της παραπληροφόρησης..…Διαβάστε το άρθρο.

 

05/06/2024:Η αλλόκοτη άνοδος του πρώτου διαγωνισμού ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο

Τα Παγκόσμια Βραβεία Δημιουργού Τεχνητής Νοημοσύνης περιλαμβάνουν διαγωνισμό ομορφιάς AI με 10 ημιφιναλίστ για βραβείο 20.000 δολαρίων. Ο διαγωνισμός αξιολογεί επιρροή και δημιουργικότητα, αναδεικνύοντας τη συγχώνευση ανθρώπινων και AI influencers, και εγείρει ερωτήματα για τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς.…Διαβάστε το άρθρο.

 

05/06/2024:Το OpenAI εισάγει το ChatGPT Edu, φέρνοντας επανάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το ChatGPT Edu, με την τεχνολογία GPT-4O, ενισχύει υπεύθυνα την εκπαίδευση σε πανεπιστήμια με δυνατότητες ανάλυσης κειμένου, όρασης και δεδομένων, προσφέροντας ασφάλεια. Οι επιτυχημένες υλοποιήσεις σε κορυφαία ιδρύματα αναδεικνύουν την παγκόσμια εκπαιδευτική του δυναμικήΔιαβάστε το άρθρο.

 

06/06/2024:Η ΕΕ εγκαινιάζει γραφείο για την εφαρμογή του νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη και την προώθηση της καινοτομίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε γραφείο για την εποπτεία του νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη, εστιάζοντας σε εφαρμογές υψηλού κινδύνου. Στόχος είναι η ασφαλής και ηθική χρήση της ΤΝ, προωθώντας την καινοτομία και μετριάζοντας τους κινδύνους.…Διαβάστε το άρθρο.

 

06/06/2024:Το OpenAI διακόπτει πέντε μυστικές επιχειρήσεις παραπλανητικής δραστηριότητας

Το OpenAI διέκοψε πέντε μυστικές επιχειρήσεις που το εκμεταλλεύονταν για παραπλανητικές διαδικτυακές δραστηριότητες από την Κίνα έως το Ιράν τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι επιχειρήσεις αυτές χρησιμοποίησαν την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη μετάφραση, τη δημιουργία περιεχομένου και τη χειραγώγηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά απέτυχαν να επηρεάσουν σημαντικά την κοινή γνώμη…Διαβάστε το άρθρο.

 

07/06/2024:Nicholas Brackney, Dell: Πώς αξιοποιούμε μια στρατηγική τεσσάρων πυλώνων στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η στρατηγική  τεσσάρων επιπέδων της Dell επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση των δυνατοτήτων τεχνητής Νοημοσύνης, στη διαχείριση του φόρτου εργασίας , στη χρήση εργαλείων AI για τη βελτίωση των λειτουργιών και στη συνεργασία για τη βελτίωση των εμπειριών tεχνητής Νοημοσύνης. Η Dell δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών, σε ηθικές εκτιμήσεις και στην AI ως συμπλήρωμα του εργατικού δυναμικού...Διαβάστε το άρθρο.

 

07/06/2024:Το X επιτρέπει πλέον περιεχόμενο ενηλίκων που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη

Το X επιτρέπει τώρα περιεχόμενο για ενήλικες που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, δίνοντας έμφαση στην αυτονομία του χρήστη και την καλλιτεχνική έκφραση. Οι αυστηροί περιορισμοί προστατεύουν τους ανηλίκους και τους μη συμμετέχοντες χρήστες. Η πλατφόρμα απαγορεύει την ακραία βία και στοχεύει στην προώθηση ποικίλων συζητήσεων και στην ανάπτυξη υπηρεσιών με επίκεντρο τους ενήλικες για τη διαφοροποίηση των εσόδων.…Διαβάστε το άρθρο.