18 Ιουνίου 2024

Nicholas Brackney, Dell: Πώς αξιοποιούμε μια στρατηγική τεσσάρων πυλώνων στην τεχνητή νοημοσύνη

Περίληψη Άρθρου:

Η Dell ασχολείται βαθιά με την τεχνητή νοημοσύνη μέσω μιας στρατηγικής τεσσάρων στρώσεων που επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της ΑΙ στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Η στρατηγική περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI , την δυνατότητα αντιμετώπισης των ισχυρών φόρτων εργασίας από το AI, την εφαρμογή εργαλείων AI για τη βελτίωση των λειτουργιών και τη συνεργασία για την ενίσχυση της εμπειρίας AI. Η Dell στηρίζει την εξυπηρέτηση πελατών, τις επιλογές και τις ηθικές εκτιμήσεις στην ανάπτυξη του AI. Η εταιρεία στοχεύει στην ενσωμάτωση της AI, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την αντιμετώπιση πιθανών ανησυχιών για τον εκτοπισμό των υπαλλήλων, θεωρώντας το AI ως συμπλήρωμα του ανθρώπινου δυναμικού. Η Dell προβλέπει ένα μέλλον όπου η AI διαδραματίζει μετασχηματιστικό ρόλο σε διάφορες βιομηχανίες και προσπαθεί να υποστηρίξει τους πελάτες σε αυτό το ταξίδι παρέχοντας τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες.

 

Κύρια σημεία του άρθρου:

  • Η Dell έχει μια στρατηγική τεσσάρων επιπέδων για την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης.
  • Η στρατηγική περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων του AI, τον χειρισμό ισχυρών φόρτων εργασίας, τη βελτίωση των λειτουργιών χρησιμοποιώντας τα εργαλεία AI και την ενίσχυση της εμπειρίας AI μέσω της συνεργασίας.
  • Η Dell στηρίζει την εξυπηρέτηση πελατών, τις επιλογές και τις ηθικές εκτιμήσεις στην ανάπτυξη του AI.
  • Η εταιρεία στοχεύει στην ενσωμάτωση του AI ενώ ασχολείται με τις ανησυχίες για την εκτόπιση των εργαζομένων.
  • Η Dell προβλέπει ένα μέλλον όπου το AI θα μεταμορφώσει διάφορες βιομηχανίες.
  • Η Dell παρέχει την απαραίτητη υποδομή και υπηρεσίες για την υποστήριξη των πελατών στο ταξίδι τους στο AI.

Αναλυτικά το άρθρο:

Η Dell είναι βαθιά ενσωματωμένη στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιώντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική τεσσάρων πυλώνων για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ο Nicholas Brackney, ανώτερος σύμβουλος στο Product Marketing της Dell, συζήτησε τις πρωτοβουλίες AI της εταιρείας ενόψει της AI & Big Data Expo North America.

Η στρατηγική AI της Dell είναι δομημένη γύρω από τέσσερις βασικές αρχές: AI-In, AI-On, AI-For και AI-With:

1.«Η ενσωμάτωση δυνατοτήτων AI στις προσφορές και τις υπηρεσίες μας οδηγεί στην ταχύτητα, την ευφυΐα και την αυτοματοποίηση», εξήγησε ο Brackney. Αυτό διασφαλίζει ότι το AI αποτελεί θεμελιώδες συστατικό των προσφορών της Dell.

2.Η εταιρεία δίνει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες να εκτελούν ισχυρά φορτία εργασίας AI στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων της, από επιτραπέζιους υπολογιστές έως κέντρα δεδομένων, σε clouds.

3.Η καινοτομία και τα εργαλεία AI εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις της Dell για τη βελτίωση των λειτουργιών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με τους πελάτες.

4.Τέλος, η Dell συνεργάζεται με στρατηγικούς εταίρους στο πλαίσιο ενός ανοικτού οικοσυστήματος AI για την απλοποίηση και τη βελτίωση της εμπειρίας AI.

Η Dell είναι σε θέση να βοηθήσει τους πελάτες ώστε να διαχειριστούν τα προγράμματα εργασίας AI, δίνοντας έμφαση στην επιλογή και την προσαρμοστικότητα μέσα από τις διάφορες εξελίξεις της αναδυόμενης τεχνολογίας. Ο Brackney υπογράμμισε τη δέσμευση της Dell να εξυπηρετεί τους πελάτες από τα αρχικά στάδια της υιοθέτησης της AI μέχρι την επίτευξη AI σε κλίμακα.

«Πάντα πιστεύαμε στην παροχή επιλογών και το κάναμε μέσα από τις διάφορες εξελικτικές φάσεις της αναδυόμενης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, και κατανοώντας τις προκλήσεις που τις συνοδεύουν», εξήγησε ο Brackney. «Αξιοποιούμε πλήρως το μοναδικό μοντέλο λειτουργίας μας για να εξυπηρετούμε τους πελάτες στα πρώτα βήματα της τεχνητής νοημοσύνης για ένα μέλλον που βασίζεται σε αυτή».

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Dell είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τις δυνατότητες των υπολογιστών AI.

«Γνωρίζουμε ότι οι οργανισμοί και οι εργαζόμενοι είναι ενθουσιασμένοι με την AI και θέλουν να την εντάξουν σε όλες τις ροές εργασίας τους», δήλωσε ο Brackney. Η Dell επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο λογισμικό και στη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της στα συστήματα, ενισχύοντας έτσι την εξοικείωση του πελάτη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι ηθικές ανησυχίες στην ανάπτυξη της AI αποτελούν επίσης προτεραιότητα για την Dell. Αντιμετωπίζοντας ζητήματα όπως τα deepfakes, η διαφάνεια και η προκατάληψη, ο Brackney τόνισε τη σημασία μιας κοινής, ασφαλούς και βιώσιμης προσέγγισης για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

"Πιστεύουμε σε μια κοινή, ασφαλή και βιώσιμη προσέγγιση. Βάζοντας σωστά τα θεμέλια στον πυρήνα τους, μπορούμε να εξαλείψουμε μερικούς από τους μεγαλύτερους κινδύνους που σχετίζονται με το AI και να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα λειτουργήσει ως δύναμη για το καλό", εξηγεί ο Brackney.

Το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών σε προϊόντα που βασίζονται στην AI είναι ένας άλλος κρίσιμος τομέας εστίασης. Ο Brackney περιέγραψε τη στρατηγική της Dell για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα ασφάλειας, χωρίς να εισάγονται νέοι κίνδυνοι. Η Dell προσφέρει μια σουίτα ασφαλών προϊόντων, ολοκληρωμένη προστασία δεδομένων, προηγμένα χαρακτηριστικά κυβερνοασφάλειας και παγκόσμιες υπηρεσίες υποστήριξης για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών.

Όσον αφορά το θέμα της εκτόπισης θέσεων εργασίας λόγω της AI, ο Brackney υπογράμμισε ότι η Dell θεωρεί την Al ως επαύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και όχι ως αντικατάστασή του.

«Οι ρόλοι μπορεί να αλλάξουν, αλλά το ανθρώπινο στοιχείο θα είναι πάντα το κλειδί», δήλωσε ο Brackney. «Στην Dell, ενθαρρύνουμε τα μέλη της ομάδας μας να κατανοήσουν, να εξερευνήσουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που βασίζονται στην Al για να μάθουν, να εξελιχθούν και να βελτιώσουν τη συνολική εργασιακή εμπειρία».

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Brackney οραματίζεται έναν μετασχηματιστικό ρόλο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός της Dell και της τεχνολογικής βιομηχανίας. «Βλέπουμε πελάτες σε κάθε κλάδο να θέλουν να γίνουν ηγέτες στην Al, επειδή είναι ζωτικής σημασίας για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα του οργανισμού τους», σημείωσε.

Η Dell στοχεύει να υποστηρίξει αυτή την εξέλιξη παρέχοντας τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές, πλαίσια και υπηρεσίες για να βοηθήσει τους πελάτες της σε αυτό το μετασχηματιστικό ταξίδι.

Πηγή: Nicholas Brackney, Dell: How we leverage a four-pillar AI strategy