29 Σεπτεμβρίου 2023

Ανασκόπηση εβδομάδας 11/09/2023 - 17/09/2023

11/09/2023: Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο. Το ίδιο και το ChatGPT
Το chatbot της OpenAI προκάλεσε ανησυχία στους εκπαιδευτικούς, οδηγώντας ορισμένους να το απαγορεύσουν και άλλους να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο μάθησης. Τα σχολεία χρησιμοποιούν ζωντανό έλεγχο, λογισμικό παρακολούθησης και σχέδια μαθήματος για να αποτρέψουν την αντιγραφή. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει τους μαθητές να επεξεργαστούν μεγάλα θέματα...Διαβάστε το άρθρο.

11/09/2023: Εγκεφαλικά εμφυτεύματα που βοηθούν παράλυτους ανθρώπους να μιλήσουν μόλις έσπασαν νέα ρεκόρ
Δύο νέες μελέτες δείχνουν ότι οι συσκευές με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βοηθήσουν τους παράλυτους να επικοινωνούν ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, με τη μία μελέτη να επιτυγχάνει ρεκόρ 62 λέξεων ανά λεπτό. Για την πρακτική χρήση απαιτούνται περαιτέρω τεχνολογικές εξελίξεις...Διαβάστε το άρθρο.


11/09/2023: Οι εργαζόμενοι του κόσμου φορούν γιλέκα ψύξης για να πολεμήσουν τα κύματα καύσωνα ρεκόρ
Τα δροσιστικά ενδύματα, όπως γιλέκα, καπέλα και κασκόλ, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των εργαζομένων που εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία, παρέχοντας ανάπαυλα από το επικίνδυνο θερμικό στρες...Διαβάστε το άρθρο.


12/09/2023: Οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το ChatGPT για να εξαπολύσουν ένα Crypto Botnet στο X
Το botnet Fox8 που τροφοδοτείται από το ChatGPT ανακαλύφθηκε στο X, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να παρασύρει ανυποψίαστους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε συνδέσμους προς ιστότοπους κρυπτο-υποκλοπής. Η παραπληροφόρηση με τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να καταπολεμηθεί...Διαβάστε το άρθρο.


14/09/2023: Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τετραπληγικό να ανακτήσει την αίσθηση της αφής, της κίνησης
Παράλυτος άνδρας ανακτά την κίνηση των χεριών και των βραχιόνων μέσω διπλής χειρουργικής επέμβασης νευρικής παράκαμψης με χρήση μικροτσίπ και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης…Διαβάστε εδώ το άρθρο.


14/09/2023: Η Google απαντά γιατί ένας ιστότοπος δεν κατατάσσεται παρά το καλό SEO
Ο John Mueller απάντησε γιατί ένας ιστότοπος με "καλό SEO" δεν κατατάσσεται, υποδεικνύοντας ότι η προώθηση του ιστότοπου είναι απαραίτητη εκτός από το τεχνικό SEO...Διαβάστε το άρθρο.


14/09/2023: Το αμιγώς ηλεκτρικό Lanzador της Lamborghini είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ
Το νέο ηλεκτρικό grand tourer της Lamborghini, το Lanzador, είναι εμπνευσμένο από διαστημόπλοια και διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης διπλού κινητήρα με μόνιμη τετρακίνηση και 1.341 ίππους…Διαβάστε το άρθρο.


15/09/2023: Η μάχη για το Books3 θα μπορούσε να αλλάξει την Τεχνητή Νοημοσύνη για πάντα
Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας προσπαθούν να αφαιρέσουν από το διαδίκτυο ένα δημοφιλές σετ εκπαίδευσης γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, ενώ οι δικηγόροι πνευματικών δικαιωμάτων και οι συγγραφείς αγωνίζονται για αποζημίωση και έλεγχο του έργου τους...Διαβάστε το άρθρο.


15/09/2023: Γνωρίστε τον Ernie, την απάντηση της Κίνας στο ChatGPT
Το AI chatbot Ernie της Baidu έχει προκαλέσει ενθουσιασμό για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, αλλά η επιτυχία του εξαρτάται από τους εξαγωγικούς ελέγχους των ΗΠΑ και την κινεζική λογοκρισία...Διαβάστε το άρθρο.


15/09/2023: Η OpenAI εγκαινιάζει μια έκδοση του ChatGPT για επιχειρήσεις
Η OpenAI εγκαινιάζει το ChatGPT Enterprise για επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια. Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης το Bing Chat Enterprise. Και οι δύο προσφέρουν διαβεβαιώσεις ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης...Διαβάστε το άρθρο.