29 Σεπτεμβρίου 2023

Η OpenAI εγκαινιάζει μια έκδοση του ChatGPT για επιχειρήσεις

Περίληψη άρθρου:
Η OpenAI εγκαινίασε το ChatGPT Enterprise, μια έκδοση του εργαλείου ChatGPT που έχει σχεδιαστεί ειδικά για επιχειρήσεις, προσφέροντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Η νέα υπηρεσία έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ομάδες και να αυξήσει την παραγωγικότητα, προστατεύοντας παράλληλα τα δεδομένα της εταιρείας. Η ανακοίνωση της OpenAI έρχεται καθώς πολλές εταιρείες του Fortune 500 έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το ChatGPT, με ορισμένες να εφαρμόζουν προσωρινούς περιορισμούς λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το Bing Chat Enterprise της Microsoft, το οποίο επίσης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, αποτελεί δυνητικό ανταγωνισμό.

Κύρια σημεία του άρθρου:

  • Η OpenAI κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του εργαλείου ChatGPT ειδικά για επιχειρήσεις, με την ονομασία "ChatGPT Enterprise".
  • Η νέα προσφορά υπόσχεται να παρέχει "ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής σε επίπεδο επιχείρησης" σε συνδυασμό με "την πιο ισχυρή έκδοση του ChatGPT μέχρι σήμερα".
  • Το ChatGPT Enterprise αντιμετωπίζει τις ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, καθώς δεν εκπαιδεύεται σε επιχειρηματικά δεδομένα ή συνομιλίες και δεν μαθαίνει από τη χρήση.
  • Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης μια ειδική για επιχειρήσεις έκδοση του εργαλείου Bing με τεχνητή νοημοσύνη, που ονομάζεται Bing Chat Enterprise.


Αναλυτικά το άρθρο:
Η OpenAI κυκλοφορεί μια έκδοση του εργαλείου ChatGPT ειδικά για επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, καθώς η κούρσα των εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να αυξάνεται σε όλη την εταιρική Αμερική.

Η OpenAI παρουσίασε τη νέα υπηρεσία, που ονομάστηκε "ChatGPT Enterprise", σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας και δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τους πελάτες των επιχειρήσεων από τη Δευτέρα. Η νέα προσφορά υπόσχεται να παρέχει "ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής επιχειρηματικού επιπέδου" σε συνδυασμό με "την πιο ισχυρή έκδοση του ChatGPT μέχρι σήμερα" για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να μπουν στο άρμα της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

"Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει και να αναβαθμίσει κάθε πτυχή της εργασιακής μας ζωής και να κάνει τις ομάδες πιο δημιουργικές και παραγωγικές", αναφέρεται στην ανάρτηση στο blog. "Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς έναν βοηθό ΤΝ για την εργασία που βοηθάει σε οποιαδήποτε εργασία, είναι προσαρμοσμένος για τον οργανισμό σας και προστατεύει τα δεδομένα της εταιρείας σας".

Μερικοί από τους πρώτους πελάτες του ChatGPT Enterprise περιλαμβάνουν την fintech startup Block, τον κολοσσό καλλυντικών Estee Lauder Companies και την εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών PwC.
Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση από την OpenAI έρχεται καθώς η εταιρεία αναφέρει ότι υπάλληλοι από πάνω από το 80% των εταιρειών του Fortune 500 έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το ChatGPT από τότε που ξεκίνησε δημόσια στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ανάλυσή της σε λογαριασμούς που σχετίζονται με εταιρικούς τομείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πριν από την κυκλοφορία του ChatGPT Enterprise, ορισμένες εξέχουσες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase, είχαν εφαρμόσει προσωρινούς περιορισμούς στη χρήση του ChatGPT στο χώρο εργασίας.

Το ChatGPT Enterprise, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα από τα βασικά ζητήματα που οδήγησαν στους περιορισμούς στους χώρους εργασίας: τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια. Παλαιότερα, ορισμένοι επιχειρηματικοί ηγέτες είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έριχναν απόρρητες πληροφορίες στο ChatGPT και ότι αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες ενδεχομένως να εμφανίζονταν ως έξοδος του εργαλείου αλλού. Εν τω μεταξύ, η δημοσίευση της OpenAI στο blog της ανακοίνωσης για το ChatGPT Enterprise αναφέρει ότι "δεν εκπαιδεύεται στα δεδομένα ή τις συνομιλίες της επιχείρησής σας και τα μοντέλα μας δεν μαθαίνουν από τη χρήση σας".

Η OpenAI δεν αποκάλυψε δημοσίως τα επίπεδα τιμολόγησης για το ChatGPT Enterprise, ζητώντας αντ' αυτού από τους πιθανούς επιχειρηματικούς πελάτες να επικοινωνήσουν με την ομάδα πωλήσεών της.
"Ανυπομονούμε να μοιραστούμε έναν ακόμη πιο λεπτομερή οδικό χάρτη με τους υποψήφιους πελάτες και να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το ChatGPT Enterprise με βάση τα σχόλιά σας", δήλωσε η εταιρεία. "Ενσωματώνουμε όσες περισσότερες επιχειρήσεις μπορούμε τις επόμενες εβδομάδες".

Τον Ιούλιο, η Microsoft παρουσίασε μια ειδική για τις επιχειρήσεις έκδοση του εργαλείου Bing με δυνατότητα ΤΝ, με την ονομασία Bing Chat Enterprise, και υποσχέθηκε πολλές από τις ίδιες διαβεβαιώσεις ασφαλείας που διατυμπανίζει τώρα το ChatGPT Enterprise - δηλαδή ότι τα δεδομένα συνομιλίας των χρηστών δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση μοντέλων ΤΝ.

Η Microsoft αποκάλυψε επίσης προηγουμένως μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI. Δεν είναι άμεσα σαφές πώς τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις θα καταλήξουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Πηγή: OpenAI launches a version of ChatGPT for businesses