23 Απριλίου 2024

Η Amazon προειδοποιεί τους υπαλλήλους να προσέχουν το ChatGPT

Περίληψη Άρθρου:
Η Amazon λαμβάνει προφυλάξεις για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών της από το ChatGPT, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έχει προκαλέσει κύματα στον κλάδο της τεχνολογίας από την άνοδο της δημοτικότητάς του πέρυσι. Οι εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας που είδε το Insider δείχνουν ότι ένας δικηγόρος της Amazon προέτρεψε τους υπαλλήλους να μην μοιράζονται κώδικα με το AI, καθώς έχει ήδη παρατηρηθεί ότι μιμείται εσωτερικά δεδομένα της Amazon. Το chatbot έχει επίσης καταφέρει να απαντήσει σωστά σε ερωτήσεις κωδικοποίησης λογισμικού και να βελτιώσει ακόμη και τον κώδικα της Amazon. Έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με το ρόλο του ChatGPT στην εκπαίδευση, με ορισμένα σχολικά συστήματα να απαγορεύουν την τεχνολογία λόγω φόβων για αντιγραφή. Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI πιστεύει ότι οι σχολικές διοικήσεις πρέπει να το ξεπεράσουν.


Αναλυτικά το Άρθρο:
Το ChatGPT έχει κάνει την τεχνολογική βιομηχανία να ιδρώσει από την άνοδο της δημοτικότητάς του πέρυσι, και τώρα η Amazon αισθάνεται επίσης τη θερμότητα. Σύμφωνα με εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας, όπως τις είδε το Insider, ένας δικηγόρος της Amazon προέτρεψε τους υπαλλήλους να μην μοιράζονται κώδικα με το AI chatbot.

Το Insider ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο δικηγόρος ζήτησε συγκεκριμένα από τους υπαλλήλους να μην μοιράζονται "οποιαδήποτε εμπιστευτική πληροφορία της Amazon (συμπεριλαμβανομένου του κώδικα της Amazon πάνω στον οποίο εργάζεστε)" με το ChatGPT, σύμφωνα με screenshots των μηνυμάτων Slack που εξέτασε το πρακτορείο. Η καθοδήγηση έρχεται αφού η εταιρεία φέρεται να έγινε μάρτυρας απαντήσεων του ChatGPT που μιμήθηκαν εσωτερικά δεδομένα της Amazon.

"Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι εισροές σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα εκπαίδευσης για μια περαιτέρω επανάληψη του ChatGPT και δεν θα θέλαμε η έξοδός του να περιλαμβάνει ή να μοιάζει με τις εμπιστευτικές μας πληροφορίες (και έχω ήδη δει περιπτώσεις όπου η έξοδός του ταιριάζει στενά με το υπάρχον υλικό)", έγραψε περαιτέρω ο δικηγόρος, σύμφωνα με το Insider.

Η Amazon μάλλον έχει δίκιο σχετικά με την απόκτηση των δεδομένων της ChatGPT, καθώς, σε μια παρόμοια ιστορία, η ChatGPT φέρεται να απάντησε σωστά σε ερωτήσεις συνέντευξης για μια θέση κωδικοποίησης λογισμικού στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις των καναλιών Slack που επίσης εξέτασε το Insider, η τεχνητή νοημοσύνη παρείχε σωστές λύσεις σε ερωτήσεις κωδικοποίησης λογισμικού και έκανε ακόμη και βελτιώσεις σε ορισμένους από τους κώδικες της Amazon.

"Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα!" φέρεται να έγραψε ένας εργαζόμενος στο Slack. "Φοβάμαι και ταυτόχρονα είμαι ενθουσιασμένος να δω τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στον τρόπο με τον οποίο διεξάγουμε συνεντεύξεις κωδικοποίησης".

Η καινοτομία του ChatGPT δεν έχει προειδοποιήσει ακόμα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεπηδήσει ερωτήματα γύρω από το πώς μπορεί να διασταυρωθεί με την καθημερινή μας ζωή.

Ενώ το chatbot κατάφερε να περάσει μια τελική εξέταση στο Wharton σε ένα μάθημα επιπέδου MBA (όπου δυσκολεύτηκε με κάποιες βασικές αριθμητικές πράξεις), ο ρόλος του ChatGPT στην εκπαίδευση -μεταξύ άλλων τομέων- είναι αμφίβολος.

Ορισμένα σχολικά συστήματα, όπως το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης, έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν την τεχνολογία λόγω φόβων για αντιγραφή, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI πιστεύει απλώς ότι οι σχολικές διοικήσεις πρέπει να το ξεπεράσουν.

Πηγή: Amazon Warns Employees to Beware of ChatGPT (gizmodo.com)