18 Ιουνίου 2024

Η νέα λειτουργία Perplexity AI μπορεί να δημιουργήσει άρθρα για εσάς από μία και μόνο πρόταση

Περίληψη άρθρου:

Το Perplexity, ένα εργαλείο AI, εισήγαγε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται σελίδες που δημιουργούν άρθρα χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πηγές. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το περιεχόμενο και να επαληθεύσουν πηγές πριν από τη δημοσίευση. Χρήσιμο για εκπαιδευτικούς, επιχειρήσεις και ερευνητές. Το εργαλείο διατηρεί την ακεραιότητα του συντακτικού. Διατίθεται σε όλους τους χρήστες.

 

Κύρια σημεία Άρθρου:

  • Το Perplexity είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί άρθρα από διαδικτυακές πηγές.
  • Η λειτουργία ‘σελίδες’ επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σχέδια άρθρων σε οποιοδήποτε θέμα.
  • Οι χρήστες μπορούν να κάνουν μια ερώτηση, να ορίσουν το επίπεδο του κοινού και το Perplexity δημιουργεί σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
  • Οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν και να εγκρίνουν πηγές, να προσαρμόσουν τη μορφοποίηση, να προσθέσουν εικόνες και να δημοσιεύσουν το άρθρο.
  • Η λειτουργία  των σελίδων είναι χρήσιμη για δημιουργούς περιεχομένου, εκπαιδευτικούς, μαθητές, μικρές επιχειρήσεις, χομπίστες και ερευνητές.
  • Το εργαλείο διευκρινίζει ότι το περιεχόμενο επιμελείται από τον χρήστη που ώθησε το Perplexityνα δημιουργήσει τη σελίδα.

 

Αναλυτικά το άρθρο:

Δοκίμασα τη λειτουργία και εντυπωσιάστηκα πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενα. Ακούστε γιατί.

Το Perplexity είναι ένα δημοφιλές εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που βασίζει τις απαντήσεις του σε αξιόπιστες πηγές από τον παγκόσμιο ιστό. H μηχανή αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης εγκαινίασε μια νέα λειτουργία που αξιοποιεί τις δυνατότητες διαδικτυακών πηγών για τη δημιουργία ολόκληρων άρθρων από μια απλή πρόταση.

Την Πέμπτη, το Perplexity παρουσίασε τη νέα λειτουργία Pages, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προσχέδιο άρθρων και αναφορών για οποιοδήποτε θέμα που ταιριάζει με το επίπεδο εξειδίκευσης του κοινού σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θέσετε μια ερώτηση και να ορίσετε αν το κοινό σας αποτελείται από «οποιονδήποτε, αρχάριους ή ειδικούς». Στη συνέχεια, το Perplexity αναζητά τον παγκόσμιο ιστό σε πραγματικό χρόνο για να αντλήσει τις πιο σχετικές και πρόσφατες πληροφορίες ώστε να δημιουργήσει ένα προσχέδιο.

Μόλις δημιουργηθεί αυτό το προσχέδιο, μπορείτε να επαληθεύσετε τις πληροφορίες και να εγκρίνετε τις πηγές. Αν δεν εγκρίνετε μια πηγή, μπορείτε να την αφαιρέσετε και το τμήμα που αναφέρεται σε αυτή την πηγή θα αφαιρεθεί επίσης.

Όταν τελειώσετε με τη διόρθωση των πηγών, μπορείτε να προσαρμόσετε τη μορφοποίηση της σελίδας, να προσθέσετε εικόνες και να δημοσιεύσετε το τελικό αποτέλεσμα. Το Perplexity λέει ότι οι σελίδες θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για δημιουργούς περιεχομένου, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, χομπίστες, ερευνητές και άλλους. Δοκίμασα η ίδια τη λειτουργία για να δω πώς δουλεύει.

Αν έχετε διαβάσει άλλα άρθρα μου σχετικά με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα roundups μου για τις μηχανές αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης ή τις γεννήτριες εικόνων τεχνητής νοημοσύνης, θα γνωρίζετε ότι η προεπιλεγμένη δοκιμή μου περιλαμβάνει συνήθως τεριέ του Γιορκσάιρ. Κατά συνέπεια, ζήτησα από το Perplexity να δημιουργήσει μια σελίδα με θέμα «Yorkshire Terriers: Γιατί είναι τα καλύτερα κατοικίδια;» και έκανα το κοινό “οποιοσδήποτε”.

Σε λιγότερο από ένα λεπτό, το Perplexity δημιούργησε μια ολόκληρη σελίδα με όλα τα στοιχεία που θα χρειαζόταν ένα άρθρο ή μια ιστοσελίδα, όπως έναν τίτλο, μια εισαγωγή, τρεις υποενότητες και υποσημειώσεις δίπλα σε κάθε πρόταση.

Μπορούσα να προσαρμόσω κάθε στοιχείο της σελίδας, συμπεριλαμβανομένης της θέσης μιας ενότητας, του κειμένου, των φωτογραφιών, των υπότιτλων, του τόνου και πολλά άλλα. Μπορούσα επίσης να προσθέσω εξωτερικά μέσα, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο αν είστε φοιτητής ή εκπαιδευτικός και θέλετε να προσθέσετε υλικό της τάξης. Αποφάσισα να δοκιμάσω να προσθέσω μια νέα ενότητα με τίτλο «Η παιχνιδιάρικη διάθεση των Yorkies» για να δω αν το Perplexity θα δημιουργούσε αυτόματα το περιεχόμενο για μένα -- και το έκανε.

Στη συνέχεια τοποθέτησα την ενότητα για τις ιατρικές παθήσεις των Yorkies στο κάτω μέρος, αντικαθιστώντας την με τη νεοδημιουργηθείσα ενότητα για την παιχνιδιάρικη, ενεργητική φύση των Yorkies, προκειμένου να ξεκινήσω το άρθρο με έναν πιο θετικό τόνο.

Η δοκιμή του χαρακτηριστικού αμβλύνει τις ανησυχίες μου σχετικά με τη συντακτική ακεραιότητα. Το εργαλείο διευκρίνισε ότι το περιεχόμενο δεν γράφτηκε από έναν άνθρωπο-συγγραφέα. Αντ' αυτού, το byline γράφει «curated by» (επιμελήθηκε ο χρήστης που ώθησε το Perplexity να δημιουργήσει τη σελίδα).

Οι δημοσιευμένες σελίδες σας οδηγούν πίσω στον ιστότοπο του Perplexity, καθιστώντας προφανές ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε το περιεχόμενο. Ναι, οι κακοί παράγοντες που θέλουν να κάνουν λογοκλοπή θα μπορούσαν ακόμα να αντιγράψουν και να επικολλήσουν το περιεχόμενο, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι καλύτερο από τα περισσότερα AI chatbots που δεν έχουν καμία πρόληψη.

Η δημοσιευμένη έκδοση της σελίδας περιλαμβάνει υποσημειώσεις με τις πηγές, καθιστώντας την μια χρήσιμη βάση δεδομένων που μπορεί να μοιραστεί εύκολα με άλλους. Μπορώ να δω πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για τη δημιουργία οδηγών μελέτης ή υλικού για την τάξη.

Η νέα λειτουργία κυκλοφορεί τώρα στους χρήστες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, συνδεθείτε, μεταβείτε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη και κάντε κλικ στο «Δημιουργία σελίδας». Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε με το Perplexity όπως θα κάνατε κανονικά και να μετατρέψετε το νήμα αυτό σε Σελίδα κάνοντας κλικ στο κουμπί «μετατροπή σε Σελίδα» στην επάνω δεξιά γωνία.

Πήγη: This new Perplexity AI feature can create reports for you from a single prompt