29 Σεπτεμβρίου 2023

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το σύστημα Cloud της Oracle βοηθούν τους ερευνητές να εντοπίζουν πιο γρήγορα τις μεταλλάξεις της COVID-19

 

Η παγκόσμια ερευνητική κοινότητα χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα αλληλουχίας γονιδιώματος που βασίζεται στο Oracle Cloud Infrastructure (OCI), με σκοπό την ανακάλυψη και αντιμετώπιση δυνητικά επικίνδυνων νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού

 

ΟΞΦΟΡΔΗ, Αγγλία και AUSTIN, Τέξας – 24 Σεπτεμβρίου 2021 – Η ταχεία διάδοση της έντονα μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα υπογραμμίζει την ανάγκη για ταχύτερο εντοπισμό των μεταλλάξεων της COVID-19. Ενώνοντας τις δυνάμεις κυβερνήσεων και ιατρικών κοινοτήτων απέναντι σε αυτήν την πρόκληση, το Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Παγκόσμιο Σύστημα Ανάλυσης Παθογόνων (GPAS )της Oracle χρησιμοποιείται πλέον από οργανισμούς σε όλες σχεδόν τις ηπείρους.

 

Το Παγκόσμιο Σύστημα Ανάλυσης Παθογόνων παρέχεται ως δωρεάν εργαλείο για να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στην COVID-19 και άλλες μικροβιολογικές απειλές για την υγεία. Μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα και να μάθετε περισσότερα στον ιστότοπο: www.gpas.cloud 

Το σύστημα έχει δομηθεί με βάση την πλατφόρμα Scalable Pathogen Pipeline Platform (SP3) της Οξφόρδης, το Oracle APEX και το Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Αποτελεί μια πλατφόρμα cloud που παρέχει ένα ενοποιημένο και τυποποιημένο σύστημα για την ανάλυση και σύγκριση δεδομένων των αλληλουχιών γονιδιωμάτων του SARS-CoV-2. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν το σύστημα για να ανεβάζουν δεδομένα για τα παθογόνα και να λαμβάνουν αναλυτικά αποτελέσματα μέσα σε μερικά λεπτά.

 Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, οι ερευνητές και οι κυβερνήσεις θα είναι σε θέση να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα επικαιροποιημένα και κατάλληλα δεδομένα που χρειάζονται για μία έγκυρη επιστημονική ανάλυση και την λήψη καλύτερων αποφάσεων για τις πολιτικές και την ασφάλεια αναφορικά με νέες μεταλλάξεις.

Ο Derrick Crook, Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική σχολή Nuffield του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Οι χρήστες θα μπορούν να προσπελαύνουν, να φορτώνουν και να επεξεργάζονται τα δεδομένα των αλληλουχιών υπό τον πλήρη έλεγχο τους και να λαμβάνουν πλήρως αναλυμένα δεδομένα ακόμα και 20 λεπτά μετά από την επιτυχή αποστολή των αρχικών δεδομένων. Αν επιλέξουν να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα, θα συνεισφέρουν στην παγκόσμια ηλεκτρονική οπτικοποίηση των δεδομένων σχετικά με τις ημερήσιες μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η πανδημία και τροποποιείται ο ιός. Αυτό θα επιτρέψει τη διαρκή αξιολόγηση της πανδημίας και θα βοηθήσει στην υλοποίηση εθνικών και διεθνών παρεμβάσεων για να περιοριστούν οι επιπτώσεις του ιού.»

Στο πλαίσιο της εργασίας τους με την Κοινοπραξία Παγκόσμιας Υγειονομικής Ασφάλειας (GHSC), το Ινστιτούτο Ellison (Lawrence J. Ellison Institute for Transformative Medicine) και το Ινστιτούτο Tony Blair (TBI) για την Παγκόσμια Αλλαγή έχουν εργαστεί σε συντονισμό με την Οξφόρδη και την Oracle για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της πλατφόρμας και τη διάθεσή της στους ανά τον κόσμο ερευνητές.

 

Για να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.gpas.cloud