29 Νοεμβρίου 2022

Τα παρακάτω 9 Masters πάνω στην Ανάλυση Δεδομένων βασίζονται στην εκπαίδευση STEM

Θέλετε να αναβαθμιστείτε και να προχωρήσετε στο επόμενο μεγάλο πεδίο; Αυτά τα προγράμματα ανάλυσης δεδομένων ανοίγουν νέους δρόμους για τους διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ

Ο τίτλος "εκπαίδευση STEM" έχει θεμελιωθεί για τους διεθνείς σπουδαστές που επιθυμούν να παρατείνουν την παραμονή τους στις ΗΠΑ και πέραν της αποφοίτησής τους.

Οι σπουδαστές που πραγματοποιούν το master τους με το σύστημα STEM μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 24-μηνη παράταση στην ήδη 12-μηνη περίοδο Προαιρετικής Πρακτικής Άσκησης (OPT), η οποία τους επιτρέπει να εργάζονται με τη φοιτητική τους βίζα. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι σπουδαστές μπορούν να εργαστούν στις ΗΠΑ για έως και τρία χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, χωρίς την μη-μεταναστευτική βίζα εργασίας τύπου H1-B.

Τα επιλεγμένα master, εγκρίθηκαν το 2016 για τον σχεδιασμό STEM, όταν ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου που ζητούσε ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των φοιτητών που πραγματοποιούσαν την Προαιρετική Πρακτική  STEM και των πανεπιστημίων. Η ανακοίνωση αναγνώριζε την αυξανόμενη ανάγκη του κράτους για θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το STEM και εξέδιδε μια πιο ευέλικτη πολιτική για μεταπτυχιακούς φοιτητές εγγεγραμμένους σε μια εκτεταμένη λίστα των πεδίων που παρέχουν εκπαίδευση STEM.

Η έλλειψη επαγγελματιών στον χώρο του STEM τους καθιστά ιδιαίτερα επικερδείς στην αγορά εργασίας – κάτι που κάνει τους σπουδαστές από όλο τον κόσμο να κυνηγάνε τις ευκαιρίες απασχόλησης που μπορεί να τους προσφέρει η εκπαίδευση STEM.

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασιών του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ο τομέας STEM έχει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και υψηλότερες θέσεις εργασίας στην εποχή μας.

Ο συνδυασμός του νέου STEM σχεδιασμού με μοντέρνα προγράμματα ανάλυσης δεδομένων, μπορεί να σας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και δυνατότητες. Σύμφωνα με την IBM, η αμερικανική αγορά εργασίας θα προσφέρει κάθε χρόνο έως το 2020 2.7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των δεδομένων και των αναλύσεων τους.

Παρακάτω θα βρείτε 10 master στην ανάλυση δεδομένων μέσω STEM εκπαίδευσης, που σίγουρα θα επηρεάσουν την επόμενη γενιά επιχειρηματιών

  1. Πανεπιστήμιοτου Texas στο Austin McCombs Business School – Master στο Business Analytics

Το πρόγραμμα διάρκειας 10 μηνών του McCombs δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή βοήθειας στους φοιτητές με σκοπό να πετύχουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Μια ομάδα ανάπτυξης σταδιοδρομιών είναι η «σωσίβια λέμβος» για τους σπουδαστές που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν προσφορές από ηγέτες της βιομηχανίας όπως η Walmart και η Deloitte Consulting.

Το πρόγραμμα σπουδών McCombs διδάσκει στους φοιτητές πώς να αξιοποιήσουν τα δεδομένα προκειμένου να διεισδύσουν στη βιομηχανία μεγάλων δεδομένων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  1. MIT Sloan School of Management - Master of Business Analytics

Το Sloan προσφέρει ένα άρτια ανεπτυγμένο master στον τομέα των Business Analytics σε συνεργασία με το διακεκριμένο Κέντρο Επιχειρηματικών Ερευνών του MIT. Αυτό προστίθεται στις ήδη δυνατότητες διδακτορικών και προπτυχιακών σπουδών στον τομέα.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο σε φιλόδοξους φοιτητές που επιδιώκουν να πάνε την καριέρα τους ένα βήμα παραπέρα σε διάφορους τομείς, όπως η μηχανική, τα μαθηματικά, η φυσική, ο προγραμματισμός υπολογιστών και οι βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.

  1. Πανεπιστήμιοτης Νότιας Καλιφόρνιας Marshall School of Business - Master στο Business Analytics

Το USC Marshall προσφέρει μια διεξοδική διερεύνηση των πολλών πτυχών της ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων, όπως η στατιστική μοντελοποίηση, η διαχείριση δεδομένων, η απεικόνιση, η ασφάλεια των πληροφοριών, η βελτιστοποίηση και η λήψη αποφάσεων σε περιπτώσεις αβεβαιότητας.

Το ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει στους φοιτητές να ολοκληρώσουν τα μαθήματα που παρέχονται σε άτομα που σπουδάζουν ενώ παράλληλα εργάζονται, σε διάστημα 10 και 18 μηνών.

  1. Πανεπιστήμιοτου Μέριλαντ Robert H. Smith School- Master στo Business Analytics

Το Smith προσφέρει μια γκάμα οκτώ εξειδικευμένων προγραμμάτων master, πέντε από τα οποία λειτουργούν παρέχοντας εκπαίδευση STEM.

Το master του Smith στον τομέα Business Analytics δεν κρύβει τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει για προοδευτικά θέματα σε μεγάλα δεδομένα: η ασφάλεια του κυβερνοχώρου, η αλυσίδα εφοδιασμού, η μεταφορά και η πρόβλεψη είναι μόνο μερικά από τα θέματα που καλύπτονται από το πρόγραμμα αυτό.

Αυτή είναι επίσης μια ιδανική ευκαιρία για τους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν, να εργαστούν και να ζήσουν στην DC. Επίσης, οι συνεργασίες με εταιρείες όπως η Deloitte, η KPMG και η Unilever, διατηρούν τη μάθηση σχετική με το πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

  1. Columbia University Business School – Masterστα Εφαρμοσμένα Analytics

Το πτυχίο που προσφέρει η Columbia στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Analytics προετοιμάζει τους σπουδαστές για ρόλους ηγεσίας στους οποίους θα πρέπει να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε πιθανές προκλήσεις και αντίστοιχα αναλυτικά διλήμματα.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδανικό για φοιτητές που επιθυμούν να τελειοποιήσουν τις ικανότητες λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας. Το μάθημα μπορεί να ολοκληρωθεί διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία, στη Νέα Υόρκη ή στο Σαν Φρανσίσκο.

  1. University of Iowa Tippie College of Business - Masterστο Business Analytics

Το Master of Business Analytics της Iowa είναι ένα ακόμα πρόγραμμα στον κατάλογο που παρέχει ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών και ποικιλία επιλογών πανεπιστημιούπολης (Cedar Rapids, Des Moines και Quad Cities).

Το πρόγραμμα αυτό κρατάει ψηλά τη σημασία της διατήρησης της τρέχουσας τάσης σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία, επικαλούμενη την στατιστική της IBM, σύμφωνα με την οποία το 90% όλων των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα είναι δημιουργία των τελευταίων 2 ετών.

  1. American University Kogod School of Business– Masterστα Analytics

Το master στα Analytics του Πανεπιστημίου του Kogod, γεφυρώνει τη θεωρία και την πράξη, δίνοντας στους φοιτητές άφθονες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και δυνατότητα συνάντησης με προσκεκλημένους ομιλητές.

Στην πρακτική άσκηση, οι σπουδαστές συνεργάζονται με μια τοπική εταιρεία, επιλύουν πραγματικά προβλήματα ανάλυσης για πραγματικές επιχειρήσεις. Το κομμάτι των ομιλητών είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος σπουδών, τόσο όσον αφορά τις ευκαιρίες δικτύωσης όσο και την άμεση εμπλοκή με τους ηγέτες της βιομηχανίας. Παλαιότεροι ομιλητές είναι μεταξύ άλλων ηγέτες της βιομηχανίας. όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Primehook Technology, ο κύριος υπεύθυνος για τις πληροφορίες της Zocdoc και ο Αντιπρόεδρος της Ανάλυσης Δεδομένων της Unisys.

  1. Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ School of Business- Master of Science στα Business Analytics και στη Διαχείριση Έργων

Με το Τμήμα Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Πληροφοριών, το master του UConn πάνω στην Επιχειρηματική Ανάλυση και τη Διαχείριση Έργων, παρέχει ευκαιρίες βιωματικής μάθησης και μια παγκόσμια προοπτική στις εξελισσόμενες τεχνολογικές πλατφόρμες.

  1. UC Davis Graduate School of Management – Masterστα Business Analytics

Το πρόγραμμα που παρέχει το Davis στον τομέα των Business Analytics, επικεντρώνεται στην προετοιμασία των φοιτητών να βγουν στην ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Το πρόγραμμα έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με διεθνείς φοιτητές για να καθιερώσει μια σταδιοδρομία και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απαιτούνται και να εκπληρώσει τα αιτήματα των επαγγελματιών που έχουν εκπαιδευτεί με το σύστημα εκπαίδευσης STEM.

Πηγή : https://www.businessbecause.com/masters/5445/9-stem-designated-masters-in-data-analytics