23 Σεπτεμβρίου 2023

Τάσεις της επιχειρηματικής ευφυΐας για το 2016. Εξετάζουμε πώς η αγορά της επιχειρηματικής ευφυΐας θα αλλάξει τους επόμενους 12 μήνες

Η καλλιέργεια μιας νοοτροπίας που βασίζεται σε δεδομένα έχει γίνει ένας από τους βασικούς στόχους για πολλές επιχειρήσεις. Τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την λήψη αποφάσεων σε μια εταιρεία έχουν την απαίτηση να έχουν οποιαδήποτε δεδομένα που πρέπει να παραδοθούν σε αυτούς, όταν και όπου αυτά χρειάζονται. Τα στελέχη είναι πολυάσχολοι άνθρωποι, έτσι κάθε πληροφορία πρέπει να απεικονιστεί με σαφήνεια και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα.

Η επιχειρηματική ευφυΐα έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με τις προόδους στα αναλυτικά εργαλεία να φέρνουν την επανάσταση. Φέτος θα δείτε μια σειρά από νέες προκλήσεις και εξελίξεις με τις οποίες οι ηγέτες της επιχειρηματικής ευφυΐας πρέπει να ασχοληθούν.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κύριων τεχνολογικών εταιρειών αυξάνεται

Η Gartner έχει αναφέρει μια πτώση πάνω από 20% των καθαρών νέων αδειών για τις παραδοσιακές λειτουργικές πωλήσεις επιχειρηματικής ευφυΐας, με τις οργανώσεις να προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους στην αυτοδιαχειριζόμενη επιχειρηματική ευφυΐα και σε εργαλεία ανακάλυψης δεδομένων, όπως αυτά του Tableau Software, τα οποία είδαν απίστευτη ανάπτυξη της τάξης του 77,7%

Η QuickSight της Amazon και η Watson Analytics Υπηρεσία της IBM εισήλθε στην αγορά επιχειρηματικής ευφυΐας το 2015, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αποφασιστική την Oracle και την SAP να “χτυπήσει” πίσω με νέες προσφορές επιχειρηματικής ευφυΐας. Πολλοί αναμένουν επίσης την Google για να εισαγάγει μια σημαντική ενημέρωση για την πλατφόρμα της BigQuery BI.

Σύνθετά εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας είναι διαθέσιμα για τις μάζες

Μηνιαία, εργαλεία βασισμένα στην επιχειρηματική ευφυΐα είναι τώρα διαθέσιμα για μόλις $10, ανοίγοντας μια σειρά από πιο εξελιγμένα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας σε μικρότερες επιχειρήσεις που είχαν προηγουμένως εξάρτηση από τα βασικά υπολογιστικά φύλλα.

Χτίσιμο εργαλείων ασφαλείας

Η εξάρτηση στα distributed desktop εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας έχει δημιουργήσει μια σειρά από ζητήματα γύρω από την ασφάλεια, δημιουργώντας δεδομένα silos και αναγκάζοντας την τεχνολογία της πληροφορίας να προσθέσει επίπεδα ελέγχου στην κορυφή του λογισμικού. Νέα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας θα σχεδιάζονται όλο και περισσότερο στα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας, τα οποία θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να διορθώνουν τις αδυναμίες στα συστήματα της εταιρείας.

Πολλαπλές συσκευές

Οι πελάτες θέλουν τώρα τα δεδομένα τους να είναι σε θέση να κινηθούν γρήγορα μεταξύ των πολλών συσκευών τους , έτσι ώστε οι αποφάσεις να μπορούν να γίνουν σε πραγματικό χρόνο. Οι κινητές αναλύσεις, ειδικότερα, έχουν κάνει άλματα και έχουν ξεπεράσει τα όρια τα τελευταία χρόνια, και δεν είναι πλέον απλά μια διεπαφή για την κληρονομιά των προϊόντων της επιχειρηματικής ευφυΐας. Όλο και περισσότερο στο μέλλον, θα δούμε τα εργαλεία της επιχειρηματικής ευφυΐας να είναι χτισμένα με ένα κινητό-πρώτης εμπειρίας.

Άνοδος των Αναλυτικών Κέντρων Αριστείας

Η ιδέα ενός Κέντρου Αριστείας έχει ριζώσει σε διάφορους τομείς των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στα οικονομικά. Τέτοια κέντρα στοχεύουν στην παροχή σε όλους τους εργαζομένους - ανεξάρτητα από το επίπεδο κατανόησης μιας αρχής από αυτούς - ενός συνόλου ικανοτήτων και κατανόησης που εξασφαλίζει σε όσους χρειάζονται, γνώσεις. Φέτος, πρόκειται να δούμε περισσότερες οργανώσεις να δημιουργούν ένα Κέντρο Αριστείας για τις αυτοεξυπηρετούμενες αναλύσεις, το οποίο θα δώσει σε όλους τους υπαλλήλους τη γνώση των δεδομένων που χρειάζονται για να ενσωματώσουν τις αναλύσεις στη διαδικασία λήψης αποφάσεων τους.

Οι αναλύσεις περνούν μέσα από το Hadoop

Η άνοδος των νέων κινητήρων SQL query όπως το Spark θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις τεράστιες δυνατότητες του Hadoop ως σύστημα αποθήκευσης δεδομένων για να τρέχει άμεσα τις αναλύσεις. Η συνεργασία μεταξύ του γιγαντιαίου Tableau επιχειρηματικής ευφυΐας και του AtScale πρέπει επίσης να επιταχύνει την επιχειρηματική ευφυΐα σε Hadoop, με το AtScale να εισαγάγει τον πρώτο “επιχειρηματικής ευφυΐας σε Hadoop” επιταχυντή της βιομηχανίας με ένα ειδικό πρόγραμμα για τους πελάτες του Tableau. Αυτό θα βελτιώσει τόσο την απόδοση όσο και τον βαθμό της ασφάλειας της επιχείρησης, χωρίς να χρειάζεται να γίνει μετακίνηση, μετατροπή ή δειγματοληψία δεδομένων.

Πηγή: channels.theinnovationenterprise.com