1 Δεκεμβρίου 2022

Διαχείριση Δεδομένων: Ισορροπία μεταξύ ικανότητας και γραφειοκρατίας

Η σύγχρονη βιομηχανία διαχείρισης δεδομένων διαταράσσεται λόγω της διαχείρισης και της συμμόρφωσης, σύμφωνα με τον Robert Karel, αντιπρόεδρο στρατηγικής προϊόντων στην Informatica Corp. «Τόσο η γραφειοκρατία, όσο και η ικανότητα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την στόχευση των συναφών αξιών μέσω των δεδομένων των πελατών» είχε αναφέρει ο Karel κατά την διάρκεια του InformaticaWorld 2015.

 

O Karel εξήγησε ότι η Informatica παρέχει εργαλεία που οι εταιρίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξάγουν δεδομένα από διάφορα ασύμβατα συστήματα, να τα καθαρίσουν, να τα ανακατέψουν και να τα φορτώσουν σε συγκεκριμένα συστήματα για περαιτέρω ανάλυση. Αυτό μπορεί να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να εντοπιστούν τομείς ενδιαφέροντος μέσα στα δεδομένα και ύστερα να ενεργήσουν.

 

Τα πιό σημαντικά για τους αναλυτές επιχειρήσεων είναι τα δεδομένα εμπλοκής- τα δεδομένα διάδρασης κοινωνικών μέσων- γιατί περιλαμβάνουν τα δεδομένα συναφών αξιών, όπως δράσεις, διαδράσεις, ακόμη και συζητήσεις που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα. «Αν δεν γνωρίζουμε καλά τους πελάτες μας, θα μας είναι πολύ δύσκολο να τους κρατήσουμε πιστούς» δήλωσε ο Karel.

 

Ποιος «το πέτυχε»;


Ένα καλό παράδειγμα εταιρίας που επιτυχημένα κατάφερε να ενστερνιστεί την πλατφόρμα τεχνολογίας της Informatica, είναι η Devon Energy Corp., η οποία χρησιμοποιεί πολύ επιτυχημένα το λογισμικό, υπέρ των αναφορών και των αναλύσεων των φρεατίων της. Όσο πιό λεπτομερή και σχετικά είναι τα δεδομένα, τόσο πιό εύκολα μπορεί η εταιρία να εντοπίσει τα προβλήματα και να βρεί μία βιώσιμη λύση.