23 Σεπτεμβρίου 2023

H Red Hat, η OpenStack και η OpenShift δουλεύουν μαζί για ένα πιο ρευστό περιβάλλον.

Ο κόσμος του Cloud, είναι ένας κόσμος ετερογενής και υβριδικός, σύμφωνα με τον Tim Yeaton, αντιπρόεδρο του Infrastructure Business Group στη Red Hat Inc.

 

«Δεν πρόκειται απλά για τους φόρτους εργασίας που δεν έχει μορφή, πρόκειται για το πως κάποιος μπορεί να τα ενώσει» ανέφερε ο Yeaton, στο τελευταίο συνέδριο OpenStack Summit Vancouver 2015. O Yeaton βλέπει το OpenShift της Red Hat ως «το αποκορύφωμα όλων των πραγμάτων που κάνουμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο να εκσυγχρονίσει τις εφαρμογές και να τις μεταφέρει σε ένα περιβάλλον Cloud».

 

Ο Yeaton πρόσεθεσε: «Υπάρχει μία αίσθηση της συνέχειας, είτε αναπτύσσεις με στυλ PaaS, κάνοντας χρήση του OpenShist, είτε αναπτύσσεις με στυλ IaaS και κάνοντας χρήση του OpenStack. To OpenStack πλέον, αποτελεί έναν τρόπο ανάπτυξης του περιβάλλοντος OpenShift».

 

Τα ωφέλη των μικροσυσκευών

 

Ο Yeaton περιέγραψε το πως η Red Hat και η Cisco Systems, Inc. μοιράζονται το ίδιο όραμα για την εξέλιξη του Cloud σε ανοιχτό και υβριδικό. «Στο τέλος θα δούμε αυτά τα χοντρά υφάσματα του υβριδικού cloud να γίνονται δημόσια και ιδιωτικά, και έχουμε ήδη επιστρατέυσει όλη μας την στρατηγική προϊόντων, τόσο άμεσα όσο και με την Cisco, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτό.

 

Ο Yeaton επίσης σχολίασε τις μικροσυσκευές, περιγράφοντας τες ως «ένα σύνολο πολλαπλών containers σε μία εφαρμογή» προβάλλοντας τα οφέλη του αποκλεισμού της επανεφεύρεσης και παρέχοντας μεγαλύτερη επανάληψη της χρησιμότητας και υποστήριξη.