8 Δεκεμβρίου 2022

H FICO ενστερίζεται την OpenStack

#OpenStack

 

H FICO πρόσφατα άλλαξε από την χρήση του Legacy σε OpenStack. Και, σύμφωνα με τον Νίκο Γερασιμάτο, διευθυντή μηχανικής και υπηρεσιών Cloud της FICO, «όλα μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, και είτε πρέπει να αγκαλιάσεις την τεχνολογία, είτε η τεχνολογία θα σε αντικαταστήσει.»

 

Το επιθετικό μοντέλο υιοθεσίας της FICO

 

«Το υιοθετήσαμε επιθετικά» απάντησε ο Γερασιμάτος, όταν ρωτήθηκε πως αποφάσισε να προχωρήσει στο OpenStack. Η μεταφορά της FICO από το μηδέν σε μία πλήρως λειτουργική λύση έγινε μέσα σε μολις 12 μήνες.

 

«Θέλαμε να γίνουμε λίγο πιό ευκίνητοι καθώς θα γινόμασταν παγκόσμιοι, κάτι το οποίο μας ώθησε στο να επιλέξουμε έναν σχεδιασμό πιο κοντινό στο OpenStack» είπε. Ο Γερασιμάτος αναφέρθηκε στην κοντινή σχέση της FICO με την Red Hat Inc., ως μία σχέση που ωφελεί και τους δύο.

 

«Μην φοβάστε, αγκαλιάστε το»

 

Ο Γερασιμάτος αντιμετωπίζει τα πλεονεκτήματα του OpenStack ως ένα χαμηλό σημείο εισόδου, με την δυνατότητα επέκτασης, δικτύωσης και αποθήκευσης που χαρακτηρίζεται από το λογισμικό, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει τις ποινές. Αναφέρει τα προβλήματα που συνάντησε κατά τη διάρκεια της αλλαγής, περιλαμβάνοντας και πως η ομάδα της FICO, προσπάθησε να κατανοήσει τον κλιμακωτό σχεδιασμό που τους είχε μοιραστεί, καθώς επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προσπαθώντας να βρει μηχανικούς με εμπειρία στις ανοιχτές πηγές. Αλλά παρά τις δυσκολίες του να λειτουργήσει το πρόγραμμα και να συνεχιστεί, ο Γερασιμάτος είπε πως η FICO είναι πολύ χαρούμενη με τον ανοιχτό κώδικα και ενθάρρυνε κι άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν τα βηματά της.

 

«Όλοι μαθαίνουν στην πορεία» είπε. «Κάθε μεγάλη εταιρία, ακόμη και η Microsoft  αγκαλιάζει νέα προγράμματα και τον νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Θα έλεγα να μην φοβάστε. Αγκαλιάστε το»