18 Απριλίου 2024

Έτοιμη να υποδεχθεί τη νέα Οδηγία Solvency II η Generali Hellas με τη λύση Capital Planning and Financial Management της SAS

H Generali Hellas, μέλος ενός κορυφαίου, παγκοσμίως, ασφαλιστικού οργανισμού, με παρουσία 130 χρόνων στην Ελλάδα, επεκτείνει τη συνεργασία της με τη SAS Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας, υιοθετώντας το πλέον αξιόπιστο σύστημαSAS Capital Planning and Financial Management. Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των Business Analytics, αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Generali σε τομείς όπως η επιχειρηματική ευφυία, η διαχείριση του ρίσκου και της ασφαλιστικής απάτης.

 

Με τη λύση Capital Planning and Financial Management, η Generali Hellas μεγιστοποιεί το βαθμό ετοιμότητάς της στον τομέα του “Risk Management & Finance Ιntegration” αποκτώντας πρόσβαση σε προηγμένης τεχνολογίας εργαλεία λογιστικής και διαχείρισης οικονομικών στοιχείων, όπως η δυναμική ενοποίηση των δεδομένων, η πρόσβαση on-demand, η αξιοποίηση των analytics για έξυπνο budgeting & planning, η δημιουργία κανονιστικών και οικονομικών αναφορών για τις ανάγκες των στελεχών και των ρυθμιστικών αρχών. Με την υιοθέτησή ενός του ολοκληρωμένου περιβάλλοντος για τη διαχείριση, την αξιολόγηση και τον υπολογισμό της κεφαλαιακής επάρκειας, η Generali είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις κανονιστικές απαιτήσεις του δεύτερο πυλώνα της οδηγίας Solvency II και συγκεκριμένα την “Εκτίμηση ιδίου Κινδύνου και Φερεγγυότητας” (Own Risk and Solvency Assessment - ORSA).

 

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με την SAS Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας. Η υιοθέτηση της εξειδικευμένης λύσης SAS Capital Planning and Financial Management δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Generali Hellas να ανταποκριθεί τόσο στις ανάγκες της οικονομικής διεύθυνσης όσο και στις κανονιστικές απαιτήσεις του Solvency II εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου. Παράλληλα, η εταιρεία μας αποκτά ένα ισχυρό στρατηγικό εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων με βάση την ολοκληρωμένη εικόνα του κινδύνου, σε όλο το εύρος της επιχείρησης”, δηλώνει οΔιονύσης Μοσχονάς, CIO της εταιρείας.

 

Η κα. Βάσω Στούμπου, Account Executive for Insurance & Banking Sectors της SAS σχολιάζει πως “Είναι μεγάλη μας τιμή η εμπιστοσύνη που δείχνει η Generali Hellas στην ποιότητα των λύσεων και στους ανθρώπους της SAS. Η λύση SAS Capital Planning & Financial Management θα βοηθήσει την εταιρεία τόσο στη διαδικασία συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο της ORSA όσο και στη διαχείριση και ανάλυση του ρίσκου”.

 

Σχετικά με τη Generali

 

Η Generali είναι η παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα και έχει καθιερωθεί στην ασφαλιστική αγορά, ως μια κορυφαία δύναμη, ικανή να ανταποκριθεί και στις πιο εξειδικευμένες ασφαλιστικές απαιτήσεις της εποχής. Συμπληρώνοντας 130 χρόνια σταθερής επιτυχούς πορείας και στηριζόμενη στην τεχνογνωσία ενός διεθνούς ιστορικού Ομίλου, η Generali Hellas ανανεώνεται συνεχώς, επενδύοντας στην τεχνολογία (Digitalization) τα καινοτόμα προγράμματα (Innovation) και την άριστη εξυπηρέτηση (Services), με στόχο να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των ασφαλισμένων.

 

Σχετικά με την SAS

 

Η SAS είναι ο ηγέτης στον τομέα επιχειρηματικού λογισμικού και υπηρεσιών analytics, και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής στην του business intelligence. Μέσα από καινοτόμες λύσεις της, η SAS βοηθά τους πάνω από 75.000 πελάτες της να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να παρέχουν αξία, λαμβάνοντας καλύτερες και ταχύτερες αποφάσεις. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο THE POWER TO KNOW.