8 Δεκεμβρίου 2022

Η εταιρία Business Analytics RJMetrics συγκέντρωσε $16,5 εκατομμύρια κυρίως από την August Capital

Η RJMetrics, μια εταιρία που αναφέρει ότι παρέχει υψηλού επιπέδου εργαλεία δεδομένων για όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι σε δεύτερο γύρο επενδύσεων συγκέντρωσε $16,5 εκατομμύρια.Στον γύρο ηγήθηκε η August Capital (η οποία, εκτός από εταιρία επιχειρηματικού κεφαλαίου μεγάλων συμφωνιών, επίσης οργανώνει το ετήσιο πάρτι του καλοκαιριού της TechCrunch), και ο συνεργάτης της August Eric Carlborg έγινε μέλος του ΔΣ της RJMetrics.


Προηγούμενοι επενδυτές ήταν οι Trinity Ventures και SoftTech VC που συμμετείχαν και στον δεύτερο γύρο. Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Robert J. Moore ανέφερε μέσωemail ότι η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει τα χρήματα σε ανάπτυξη και δημιουργία προϊόντων, όπως και σε μάρκετινγκ.

Ερωτώμενος πως η RJMetrics διαφέρει από τους άλλους παρόχουςanalytics, ο Moore ανέφερε ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» είτε σου επιτρέπει να αναλύσεις «συγκεκριμένο είδος δεδομένων» ή προσφέρει άλλα εργαλεία απεικόνισης που ζητούν από τους πελάτες να έχουν ήδη κάποια αποθήκη δεδομένων αν θέλουν «να έχουν πρόσβαση στην πραγματική αξία του προϊόντος τους.»

 

«Το σύμπαν των παρόχων cloud BI που παρέχει συγκέντρωση δεδομένων, αποθήκη δεδομένων, και frontend με βάση το διαδίκτυο είναι υπερβολικά μικρό και βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε μεγάλες εταιρίες», ανέφερε ο Moore. «Η RJMetrics μπορεί εύκολα να διαχειριστεί σύνολα δεδομένων εταιριών, αλλά έχουμε και σημεία τιμών που δημιουργούν πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες εταιρίες που ηBI παλιά δεν είχε πρόσβαση».

 

Πρόσθεσε ότι οι πιο συνηθισμένες χρήσεις περιλαμβάνουν την ένωση πολλών δεδομένων από διάφορα συστήματα όπως «δίκτυα διαφημίσεων, κάρτες αγορών, συστήματα CRM, λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών και πλατφόρμες μάρκετινγκ e-mail» για να εντοπίσει την αξία διάφορων ειδών πελατών. Η RJMetrics αναφέρει ότι έχει πάνω από 300 πελάτες (κυρίως εταιρίες e-commerce, κινητών και λογισμικού) όπως την startup ομορφιάς και υγείας Walker & Company, του Tristan Walker. Η RJMetrics, που ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης πριν από έναν χρόνο περίπου, τώρα έχει συγκεντρώσει συνολικά $22 εκατομμύρια.

 

Πηγή: techcrunch.com