8 Δεκεμβρίου 2022

Η Gracenote αγοράζει την αντίπαλη Baseline για $50 εκατομμύρια έτσι ώστε να διευρύνει τις υπηρεσίες δεδομένων τηλεόρασης και ταινιών

Δεδομένου ότι τα μετα-δεδομένα για τις ταινίες και τις σειρές (ηθοποιοί, πλοκή, κτλ) είναι μεγάλη επιχείρηση, ηγετική θέση σ’ αυτόν τον τομέα έχει η Gracenote.

Η Gracenote, που ανήκει στον όμιλο Tribune Media, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει την αντίπαλη εταιρία Baseline με μια συμφωνία ύψους $50 εκατομμυρίων. Η Baseline θα ταιριάξει απόλυτα στις άλλες υπηρεσίες μετα-δεδομένων της Gracenote, που τώρα περιλαμβάνουν και την Tribune Media Services, που παρέχει δεδομένα σε παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών καναλιών. Επίσης, θα καταστήσει την Gracenote ξεκάθαρο κυρίαρχο στα δεδομένα τηλεόρασης και ταινιών. Αρχικά, η Gracenote παρείχε δεδομένα μουσικής, κυρίως τραγούδια.

Η βιβλιοθήκη δεδομένων της Baseline περιέχει πληροφορίες για πάνω από 300.000 ταινίες και σειρές, πάνω από 1,5 εκατομμύριο βιογραφικά επαγγελματιών του χώρου, ακόμη και στατιστικά box office για αγορές σε όλον τον κόσμο. Η Baseline ασχολείται επίσης πάρα πολύ με τα μετα-δεδομένα, όπως λίστες παραγωγής, περιοχές γυρισμάτων, χρηματοδοτήσεις και πολλά άλλα τέτοια. Κάποιοι από τους πελάτες της είναι οι Hulu και Vudu, που ανήκει στην Walmart.

Η κίνηση έγινε μια εβδομάδα αφού η Gracenote ανακοίνωσε στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της τον John Batter, που μάλλον θα τα πάει καλά, καθώς προηγουμένως εργαζόταν στην DreamWorks Animation και στην M-Go, όπου ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος. Αυτό βοηθά ακόμη περισσότερο την εταιρία να γίνει γνωστή για κάτι παραπάνω από απλά μετα-δεδομένα μουσικής.

«Τα δεδομένα παραγωγής της Baseline ταίριαξαν με τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις στην κοινότητα των στούντιο και θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την προσφορά των δεδομένων στους πελάτες της Gracenote, καθώς μας δίνεται η βάση για να κατασκευάσουμε προγράμματα που έχουν στόχο την βιομηχανία της ψυχαγωγίας», ανέφερε ο Batter.

Κάποια από αυτά τα προϊόντα που αναφέρει ο Batter είναι η μίξη μετα-δεδομένων με άλλα μέσα (μουσική/ταινίες/βιβλία) και η στόχευση σε συγκεκριμένες διεθνείς αγορές, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξή του.

Η Gracenote ανέφερε στην VentureBeat ότι η Baseline θα συνεχίσει να λειτουργεί από την έδρα της στο Λος Άντζελες προς το παρόν.