29 Σεπτεμβρίου 2023

Το Twitter προωθεί τα εργαλεία analytics σε όλους

Το Twitter αναφέρει ότι τα analytics είναι για όλους - όχι μόνο για τους διαφημιστές και τους χρήστες που έχουν πληρώσει.Ο Ian Chan, προγραμματιστής στο Twitter, ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα στην αρχική σελίδα του Twitter, ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν οι χρήστες τις ανακοινώσεις και αυτούς που τους ακολουθούν, προωθεί αυτό το εργαλείο σε όλους τους χρήστες τώρα πια.

Η πρόσφατα διαθέσιμη αρχική σελίδα δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε στατιστικά τους στοιχεία για τις εντυπώσεις των tweets τους, το πόσο ασχολούνται, τα retweets και τις απαντήσεις. Το εργαλείο analytics δίνει επίσης φρέσκιες ιδέες για το ποιοι σας ακολουθούν, πού βρίσκονται, τι άνθρωποι είναι και ποιες εταιρίες ακολουθούν. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους followers μου είναι στη Νέα Υόρκη.

Το Twitter ανανέωσε την αρχική του σελίδα τον Ιούλιο. Πριν από αυτό, απλά κατέγραφε τα retweets και τα αγαπημένα. Με τη νέα αρχική σελίδα, οι χρήστες μπορούν να δουν πόσοι έχουν διαβάσει ένα tweet, πόσοι έχουν κάνει κλικ στο hashtag, καθώς και κατηγοριοποίηση των ακολούθων με βάση διάφορα κριτήρια. Αν και ξέραμε ότι πλησίαζε η ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο τι παρακίνησε το Twitter να κάνει αυτή την κίνηση. Ας κάνουμε όμως κάποιες προβλέψεις.

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που εκφράστηκαν στα ΜΜΕ είναι ότι η νέα αρχική σελίδα κάνει τη διάδραση με το Twitter εθιστική. Το να μπορείς να καταγράψεις πως τα πηγαίνεις στο Twitter κάνει την κοινωνική επαφή παιχνίδι, αυξάνοντας έτσι την ενασχόληση των χρηστών. Αν μπορείς να δεις πόσο καλά τα πάνε τα tweets σου, ή πόσο άσχημα, αυτό δεν θα κάνει απλά τους χρήστες να γράφουν συνέχεια tweets για να φανούν καλύτεροι αυτοί και οι φίλοι τους;

Αυτή τη στιγμή, το Twitter δεν αναφέρει κάτι άλλο, παρά μόνο την ανακοίνωση στο μπλογκ του για τις νέες δυνατότητες της αρχικής σελίδας του Twitter.