9 Δεκεμβρίου 2022

Η Qlik λανσάρει με το QlikSense Desktop τη νέα γενιά Data Visualization & Discovery Application, το QlikSense!

 

Η Qlik, παρουσίασε σήμερα το Qlik ® Sense Desktop),  μια δωρεάν έκδοση της νέας γενιάς data visualization εφαρμογών για ανάλυση δεδομένων και reporting. Η έκδοση  προσφέρει σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα, με drag-and-drop, reports με διαδραστικές απεικονίσεις (interactive visualizations), γραφήματα και πίνακες. Το  Qlik Sense Desktop είναι η πρώτη διαθέσιμη έκδοση του QlikView.Next project. Περιλαμβάνει την πατενταρισμένη Qlik data indexing engine που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν χωρίς περιορισμούς τα δεδομένα τους και να ανακαλύψουν τους συσχετισμούς μεταξύ τους , μετατρέποντας έτσι την πληροφορία σε γνώση.

 

Οι  χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν εύκολα και απλά, εισάγοντας με drag-and-drop είτε ένα έγγραφο του Excel  από τον υπολογιστή τους  μέσα στην εφαρμογή είτε αρχεία από πολλαπλές πηγές δεδομένων που χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν την μορφή που θέλουν να βλέπουν τις πληροφορίες (line / bar / combo / pie charts,  tables, maps/ treemaps  etc).


Η εγκατάσταση της εφαρμογής απαιτεί περιβάλλον Windows και προσφέρεται δωρεάν για προσωπική και επαγγελματική χρήση, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των εφαρμογών που μπορούν να δημιουργηθούν ή στην κοινή χρήση αρχείων.


Στις δυνατότητες του Qlik Sense Desktop συμπεριλαμβάνονται:


  • Άντληση δεδομένων από πολλαπλές πηγές από  Excel  έως ODBC βάσεις δεδομένων.
  • Drag-and-drop dashboard creation, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ή να επεκτείνει την οπτική ανάλυση (data visualization) σε μόνο λίγα λεπτά.
  • Εξερεύνηση και συνδυασμός των πληροφοριών με νέους τρόπους που δεν συναντώνται σε άλλα προϊόντα, χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να γνωρίζει εκ των προτέρων το ερώτημα που θέλει να υποβάλλει.
  • Smart Search που δίνει τη δυνατότητα να πληκτρολογηθούν απλώς λέξεις ή αριθμοί ώστε να ξεκινήσει  η ανάλυση των δεδομένων.
  • Intuitive Smart Visualizations, οι οποίες προσφέρουν ενδείξεις και καθοδηγούν τους αρχάριους να εξερευνήσουν τις νέες πληροφορίες και τους συνδυασμούς τους.
  • Data Storytelling για να συλλέξει ο χρήστης πληροφορίες και να τις δομήσει σε μορφή παρουσίασης. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν σχόλια κάτω από την παρουσίαση και να οδηγηθούν μέσα από αυτή (drill down) στα δεδομένα ώστε να λάβουν άμεσα απαντήσεις.

 

Η ολοκληρωμένη έκδοση QlikSense, αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην αγορά τον  Σεπτέμβριο του 2014. Παράλληλα η Qlik θα συνεχίσει να παρέχει την πλατφόρμα QlikView, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ισχυρές εφαρμογές ανάλυσης.