1 Δεκεμβρίου 2023

Το πρόγραμμα Data Elite θα προσφέρει καθοδήγηση και επένδυση σε Big data startups.

Μια νέα εταιρεία που ονομάζεται Data Elite προσπαθεί να βοηθήσει startup επιχειρήσεις που εξειδικεύονται σε Big Data εφαρμογές να αναπτυχθούν.

Συστάθηκε από τον Τάσο Αργυρό της Aster Data και τον Στάμο Βενιό, ο οποίος θα είναι και ο εκτελεστικός διευθυντής. Αναφορικά, κάποιοι από τους συνεργάτες/Venture Capitals που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι: The Social Capital + Capital Partnership , Andreessen Horowitz , Formation8 , Ron Conway και Anand Rajaraman. H oμάδα των συμβούλων περιλαμβάνει επαγγελματίες από εξέχοντες εταιρίες του χώρου, όπως τον Rajaraman, τον Αργυρό και άλλους.

 

Αυτό που καθιστά το Data Elite ξεχωριστό είναι ότι δέχεται επιτυχημένους ιδρυτές οι οποίοι είναι μηχανικοί ή επιστήμονες υψηλού επιπέδου κι αυτό το κάνουν λόγω της συμφωνίας με τους επενδυτές που λέει ότι το Data Elite δεν θα μειώσει την ποιότητα των εταιρειών του. " Αν βρούμε μόνο μία καλή εταιρεία, τότε μόνο αυτή θα δεχτούμε στο πρόγραμμά μας", δήλωσε ο Βενιός .

Βέβαια, αυτή τη στιγμή έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με τέσσερις εταιρείες . To Data Elite θα παρέχει στις εταιρίες του τουλάχιστον 150.000 δολάρια σε επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων(χρήματα) καθώς και δωρεάν χώρους γραφείων και πόρους στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Βενιός αναφέρει ότι το Data Elite έχει συγκεντρώσει έναν αριθμό από εταιρείες του Fortune 500 που θα βοηθήσει το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών να αναπτύξουν στρατηγικές για το προϊόν τους. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς να οικοδομήσουμε πραγματικά ένα προϊόν ... και όχι σε επιστημονικά έργα υψηλού επιπέδου και προφίλ».

Πηγή: GIGAOM