29 Νοεμβρίου 2022

UPDATE : Ομιλία Θεόδωρου Βασιλάκη, CEO της Big Data Startup Metanautix

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και στα πλαίσια ενεργειών πριν το ξεκίνημα του προγράμματος εξειδίκευσης και πιστοποίηση Big Data & Business Analytics έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη.

 

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης (Theo Vassilakis) είναι γνωστός ερευνητής στο χώρο της διαχείρισης δεδομένων με θητεία σε Microsoft και Google και ιδρυτής της Metanautix, μίας high-profile technology startup στο San Francisco. Η παρουσίαση αυτή ακολουύθησε την ομιλία του κ. Βασιλάκη στο TEDxAcademy το Σάββατο 28/9, στο Μέγαρο Μουσικής.


Με ένα πολύ σημαντικό βιογραφικό και με πολλά χρόνια εμπειρίας σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες της Αμερικής (Microsoft, Google), ο ιδρυτής και CEO της Metanautix, ανέλυσε σε πρώτη φάση ένα πολύ σημαντικό Big Data project της Google με την ονομασία Dremel.


Έπειτα απάντησε σε διάφορα ερωτήματα του κοινού σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για Big Data εφαρμογές τονίζοντας πως θα υπάρχουν σημαντικές καινοτομίες στον χώρο του digital marketing. Εκεί είναι που πιστεύει ότι θα παρουσιαστούν οι μεγαλύτερες εμπορικά εκμεταλλέυσιμες ευκαιρίες αλλά σημείωσε πως Big Data εφαρμογές θα δημιουργηθούν όπου θα υπάρχουν δεδομένα.

Επίσης όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δεξιότητες (skills) που πρέπει να κατέχει κάποιος που θα ασχοληθεί με Big Data Analytics, απάντησε πως στην αγορά υπάρχουν διαφορετικοί αναλυτές (Data analyst, Business Analyst, Financial Analyst, Data Scientist,etc) που δεν χρειάζονται να γνωρίζουν πολύ καλό προγραμματισμό αλλά λίγες γνώσεις σε machine learning, data cleaning, MapReduce, SQL, στατιστική και να χειρίζονται εμπορικά/open source εργαλεία.


UPDATE
: Η ομιλία του κου Βασιλάκη (Theo Vassilakis) στο TEDxAcedemy με θέμα "The technology and culture of Big Data Analytics" είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ