1 Ιουνίου 2023

Συνέδριο και ομιλίες: GURUS OF BI (videos)

Στις 10 Ιουνίου έγινε ένα πολύ σημαντικό συνέδριο στο Όσλο της Νορβηγίας. Το Gurus of BI θα μπορούσε κανείς να πει πως όντως είχε από τους καλύτερους ομιλητές πάνω στο Business Intelligence αλλά και στα Analytics και Big Data.

Κάλυψε πάρα πολλά κομμάτια (από το τεχνολογικό, το R&D μέχρι και το Business κομμάτι)

Εκτός από το συνέδριο είχε παράλληλα και εκθεσιακό χώρο με τη παρουσία των χορηγών/partners όπου θα μπορούσε κάποιος να ενημερωθεί για τα εργαλεία που υπάρχουν στην αγορά.

Οι ομιλητές ήταν κυρίως από την Νορβηγία και γενικότερα από τη Σκανδιναβία με εμπειρία στην αγορά της περιοχής αλλά και του εξωτερικού. Οι keynote speakers ήταν πραγματικά σημαντικοί με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Ο Wayne Eckerson με πολυετή εμπειρία και έργο στον χώρο του BI (συγγραφέας, σύμβουλος, Ιδρυτής και Διευθυντής στο ΒΙ Leadership αλλά και ηγετική θέση σε πολλούς οργανισμούς). Στη παρουσίασή του με τίτλο: The New BI Ecosystem: How "Big Data" Merges Top-Down and Bottom-Up Computing ανέλυσε τα trends στο ΒΙ, πως θα εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια και πώς οι αναλυτές πλέον λαμβάνουν μέρος στις σημαντικές αποφάσεις ενός οργανισμού.

Η Cindi Howson έχει επίσης ένα εξίσου εντυπωσιακό βιογραφικό με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλες εταιρίες και έχει ιδρύσει την BI Scorecard. Η Cindi Howson παρουσίασε Cool BI: Emerging trends and innovations in BI όπου ανέλυσε πως ένα τμήμα ΒΙ μπορεί να είναι αποδοτικό και καινοτόμο ενώ δεν το ευνοούν οι συνθήκες. H παρουσίαση της ξεκινάει μετά το 13:30.

Το κλείσιμο του συνεδρίου ανέλαβε με την παρουσίαση του ο Bernard Marr. Με ένα γεμάτο βιογραφικό σαν σύμβουλος και πολλά άρθρα και δημοσιεύσεις ο Bernard Marr θεωρείται μια ηγετική μορφή σε παγκόσμιο επίπεδο.  Είναι Δ. Σύμβουλος του Advanced Performance Institute και έχει γράψει αρκετά bestseller βιβλία κυρίως στο Performance Management και στην μέτρηση αποδοτικότητας. Στην ομιλία του "From KPIs and Dashboards to Analytics and Big Data" αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μίας έρευνας που ουσιαστικά εξηγεί πως οι πιο λειτουργικές και αποδοτικές εταιρίες  χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους για να πάρουν στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις

Τέλος μπορείτε να δείτε τα περισσότερα video από την ατζέντα του συνεδρίου αλλά και απευθείας από τη σελίδα του Gurus of BI στο Vimeo. Καλή θέαση!