23 Σεπτεμβρίου 2023

Τα RSA Security Analytics αξιοποιούν τα Big Data και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες προκλήσεις από πλευράς ασφαλείας

Η RSA®, το τμήμα ασφαλείας της EMC® Corporation (NYSE:EMC), παρουσίασε την προηγούμενη βδομάδα σε ένα δωρεάν webinar τα RSA Security Analytics, μια λύση για την παρακολούθηση του επιπέδου προστασίας υποδομών ΙΤ (security monitoring) και για τη διερεύνηση ενδεχόμενων επιθέσεων, η οποία έχει σχεδιαστεί με σκοπό να βοηθά τους οργανισμούς να προστατεύουν την ψηφιακή τους περιουσία από τις προηγμένες εσωτερικές ή εξωτερικές απειλές του σήμερα. Βασισμένα στην δοκιμασμένη αρχιτεκτονική της τεχνολογίας RSA NetWitness, τα RSA Security Analytics συνδυάζουν εφαρμογές SIEM, Network Forensics και Big Data analytics σε μια πλατφόρμα ασφαλείας επόμενης γενιάς, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός σύγχρονου κέντρου εποπτείας και ασφάλειας ΙΤ.

 

Τα θέματα συζήτησης που ήταν άκρως ενδιαφέροντα στο webinar που έγινε την προηγούμενη βδομάδα ήταν τα εξής:

 

  • Τα RSA Security Analytics έχουν σχεδιαστεί για να αλλάζουν τις λειτουργίες του μηχανισμού προστασίας των υποδομών και των δεδομένων μιας επιχείρησης, αξιοποιώντας τη δύναμη των Big Data με στόχο την μεγαλύτερη ορατότητα σε επίπεδο συστημάτων και λειτουργιών, την ταυτοποίηση των ενδεχόμενων κινδύνων και την καλύτερη αντιμετώπιση των προηγμένων απειλών.
  • Καθώς έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους υπεύθυνους ασφαλείας τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και να εντοπίζουν απειλές που δεν συλλαμβάνουν τα παραδοσιακά, signature-based εργαλεία προστασίας, τα RSA Security Analytics μειώνουν σημαντικά το χρόνο και το κόστος που απαιτούνται για την ταυτοποίηση και την εξουδετέρωση μιας απειλής.
  • Τα RSA Security Analytics αντιπροσωπεύουν την επόμενη γενιά της τεχνολογίας ασφαλείας, καθώς έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των σημερινών συστημάτων SIEM όσον αφορά τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές.
  • Τα RSA Security Analytics αποτελούν θεμέλιο για την intelligence-driven στρατηγική της RSA, η οποία βοηθά τους πελάτες της να βελτιώσουν τη διαχείριση των εφαρμογών ασφαλείας και να οργανώσουν καλύτερα την άμυνά τους απέναντι στις προηγμένες απειλές της σύγχρονης εποχής.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την σημασία και τις λειτουργίες των Security Analytics της RSA μπορείτε να διαβάσετε το επόμενο Newsletter του Business Analytics που θα αποσταλεί στα μέλη μας μέσα Φεβρουαρίου.