8 Δεκεμβρίου 2022

Ανοίγει ο δρόμος για τα δεδομένα analytics με τα ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά των Piwik analytics

Το Piwik, το παγκόσμιο, πρωτοπόρο, δωρεάν λογισμικό web analytics ανοιχτού κώδικα ενσωμάτωσε τρία κύρια νέα χαρακτηριστικά στην τελευταία έκδοσή του: το Transitions, το Geolocation και το Internal Site Search.

 

«Το Piwik έχει μια πολύ δυνατή διεθνή ομάδα η οποία εστιάζει στις συνεχείς βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης. Ένα απλό δείγμα των χαρακτηριστικών που προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο περιλαμβάνει: λειτουργικότητα Log Import, Google Analytics API import, βελτιωμένα real-time analytics, αναφορές μέσω SMS, πιο δυνατές εφαρμογές iPhone και Android, Row Evolution και Do Not Track Support. Το Piwik γίνεται ολοένα και ισχυρότερο προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά, σχεδόν μια φορά το μήνα» σύμφωνα με τον Adrian Speyer, Marketing Leader στο Piwik.

 

Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Transitions. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστοτόπων να βλέπουν το πώς οι επισκέπτες έρχονται σε κάθε σελίδα ιστότοπου και πώς φεύγουν. Κάτι τέτοιο δίνει στους ιδιοκτήτες website έναν καλύτερο τρόπο για να βλέπουν το πώς οι χρήστες μετακινούνται μέσα στον ιστότοπό τους.

 

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό είναι τα internal site search analytics. Εξωτερικά, το Piwik θα εντοπίζει τα internal site searches των χρηστών και τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν. Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί την πρότυπη σειρά ερωτήσεων, αλλά είναι πλήρως εξατομικευμένο όσον αφορά τα admin settings. Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων θα είναι, επίσης, σε θέση να προσδιορίσουν ποιες λέξεις-κλειδιά δεν κατέληξαν σε αποτελέσματα και για ποιους επισκέπτες περιεχομένου ιστότοπου έψαχναν.

 

Το τρίτο νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε είναι το GeoIP. Το GeoIP επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστοτόπων να γνωρίζουν την τοποθεσία της κίνησης χρηστών ανά χώρα, περιοχή και πόλη. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν μια από τις επόμενες λύσεις GeoIP που χρησιμοποιεί η βάση δεδομένων Maxmind συμπεριλαμβανομένων των: GeoIP PHP API, GeoIP PECL extension, GeoIP module για το Apache ή GeoIP module για το Nginx.

 

Με αυτήν την έκδοση, το Piwik ανακοίνωσε, επίσης, τα σχέδιά του να απομακρυνθεί από τους χάρτες που βασίζονται στο Flash προς μια λύση τεχνολογίας εικόνας ανοιχτής πηγής που χτίζεται με Scalable Vector Graphics (SVG).