8 Δεκεμβρίου 2022

Η Wolfram Alpha λανσάρει προσωπικές αναφορές analytics για το Facebook

Η Wolfram Alpha, η λεγόμενη «υπολογιστική μηχανή γνώσεων» που χειρίζεται σιωπηρά έναν μεγάλο αριθμό αιτημάτων από την Apple Siri, λάνσαρε ένα νέο προϊόν σήμερα που σας προσφέρει μια γρήγορη επισκόπηση όλων των δεδομένων σας στο Facebook. Η νέα αναφορά, όπως ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Wolfram, Stephen Wolfram, επεκτείνει «τις δυνάμεις ανάλυσης» της Wolfram Alpha «με στόχο να σας προσφέρει όλα τα είδη προσωπικών analytics». Η εταιρεία σχεδιάζει εν καιρώ να επεκτείνει αυτές τις αναφορές με νέα χαρακτηριστικά, αλλά σας προσφέρει ήδη μια καλή ματιά στις συνήθειές σας στο Facebook.

 

Η αναφορά, για παράδειγμα, δείχνει ποιες λέξεις χρησιμοποιείτε πιο πολύ στις ενημερώσεις σας, σε ποιον αρέσουν περισσότερο οι ενημερώσεις σας, πότε χρησιμοποιείτε περισσότερο το Facebook, τη δραστηριότητα των εφαρμογών σας και πώς συνδέονται οι φίλοι σας μεταξύ τους.

 

Η αναφορά συγκεντρώνει, επίσης, μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων για τους φίλους σας, συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, της οικογενειακής τους κατάστασης, της ηλικίας και της κατανομής του γένους και λίστες των πιο κοινών ονομάτων ανάμεσά τους. Μπορείτε, επίσης, να δείτε μια εξειδικευμένη αναφορά που απλά εστιάζει στον φίλο σας ψάχνοντας για «φίλους στο facebook».

 

Για να δείτε τη δική σας προσωποποιημένη αναφορά, απευθυνθείτε απλά στη Wolfram Alpha και ψάξτε για το «αναφορά στο facebook». Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο Facebook και να δημιουργήσετε έναν (δωρεάν) λογαριασμό Wolfram Alpha. Μετά από αυτό, η Wolfram θα συγκεντρώσει όλα σας τα στοιχεία και θα συντάξει την αναφορά σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.