9 Δεκεμβρίου 2022

SAS Visual Analytics: Μια εξαιρετική πρόταση για ταχύτατη ανάλυση των Big Data

Μια νέα in-memory λύση επιχειρηματικής ευφυΐας της SAS χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικό οπτικό περιβάλλον λειτουργίας καθιστώντας τα εξελιγμένα analytics εύχρηστα και λειτουργικά για ευρύτερες ομάδες χρηστών. Τα SAS Visual Analytics, το νέο μέλος της οικογένειας λύσεων SAS High-Performance Analytics, αποτελεί μια ταχύτατη, απλή και οικονομικά αποδοτική πρόταση για πληρέστερη επιχειρηματική γνώση και καλύτερη λήψη αποφάσεων.

 

Με τα SAS Visual Analytics, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις μπορούν να:

Ø Εφαρμόζουν την ισχύ των SAS Analytics σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων

Ø Εξερευνούν τα δεδομένα σε ένα εύχρηστο, γραφικό περιβάλλον με υψηλή ταχύτητα

Ø Μοιράζονται τη γνώση με οποιονδήποτε, οπουδήποτε, είτε μέσω του Web, είτε ακόμα και μέσω του iPad.

 

Tα SAS Visual Analytics συνδυάζουν την κορυφαία τεχνογνωσία της SAS στο χώρο των analytics, τη μοναδική in-memory αρχιτεκτονική, την εύχρηστη, οπτική εξερεύνηση των δεδομένων, την υποστήριξη του συστήματος κατανεμημένων αρχείων Hadoop και πολλές επιλογές προβολής της πληροφορίας, συμπεριλαμβανομένου του iPad. Αποτελούν τη μοναδική in-memory μηχανή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την απεικόνιση των μεγάλων δεδομένων (Big Data) με σχετικά προσιτό οικονομικά και μη ιδιόκτητο hardware.

 

“Η ταχύτητα της in-memory αρχιτεκτονικής προσφέρει τεράστια οφέλη. Οι οργανισμοί μπορούν να εξερευνήσουν τεράστιους όγκους δεδομένων και να λάβουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο,” δήλωσε ο Dan Vesset, Program Vice President του τμήματος έρευνας επιχειρηματικών analytics της IDC. “Η λύση SAS Visual Analytics προσφέρει ένα διπλό πλεονέκτημα: την ταχύτητα των in-memory analytics, καθώς και τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης εξαλείφοντας την διαδικασία αναμονής στη δημιουργία των αναφορών από τα παραδοσιακά ΙΤ συστήματα. Οι σημερινές επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στηρίζουν τις αποφάσεις σε στοιχεία που αντλήθηκαν από πραγματικά δεδομένα, μια διαδικασία που πλέον πρέπει να είναι ταχύτατη.”

 

Πέρα από την επιχειρηματική ευφυΐα

 

“Τα SAS Visual Analytics βοηθούν τους επιχειρηματικούς χρήστες να εξερευνούν μόνοι τους τα δεδομένα, μέσα από ένα εξαιρετικό γραφικό περιβάλλον λειτουργίας,” τόνισε ο CEO της SAS, Jim Goodnight. “Αλλά πλέον μιλάμε για κάτι πέρα από τις παραδοσιακές διαδικασίες ερωτήσεων και δημιουργίας αναφορών. Λειτουργώντας σε χαμηλού κόστους Blade servers, η υψηλής απόδοσης in-memory αρχιτεκτονική παρέχει απαντήσεις σε δευτερόλεπτα ή λεπτά, αντί για μέρες και ώρες.”

 

“O πυρήνας των SAS Visual Analytics – ο καινοτόμος μας SAS LASR Analytic Server – επιταχύνει σημαντικά τόσο την εξερεύνηση όσο και την απεικόνιση των δεδομένων. Η συγκεκριμένη in-memory αναλυτική μηχανή θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα προϊόντα και λύσεις μας, αξιοποιώντας την 35χρονη καινοτομία των analytics της SAS στo χώρο των Big Data”, συνέχισε ο CEO της εταιρείας. “Αν προσθέσουμε και τη δυνατότητα προβολής ακόμα και σε κινητές συσκευές και τη γραφική απεικόνιση, δεν υπάρχει λύση που να συγκρίνεται με τα SAS Visual Analytics.”

 

Oι επιχειρήσεις που έχουν ήδη παρακολουθήσει επιδείξεις των SAS Visual Analytics αναγνωρίζουν ξεκάθαρα την επιχειρηματική αξία της οπτικής εξερεύνησης των δεδομένων με τα απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα.

 

“Στα SAS Visual Analytics αντιλήφθηκα άμεσα τα οφέλη από την ενσωμάτωση της τεράστιας ποσότητας πληροφοριών των αρχείων κλήσεων που διαθέτουμε στα μοντέλα μας, καθώς και την αξία αξιολόγησης και στόχευσης της πελατειακής μας βάσης σε πραγματικό χρόνο με τις πιο σχετικές προσφορές” δήλωσε ο Antoine Georges, Vice President of Analytics της Virgin Mobile USA. “Τα SAS Visual Analytics θα μας βοηθήσουν να ‘σκάψουμε’ γρήγορα στα Big Data που διαθέτουμε και να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε έγκαιρα επιχειρηματικές ευκαιρίες”.

 

Big Data χωρίς όρια

 

Όπως προείπαμε, ο πυρήνας των SAS Visual Analytics, ο SAS LASR Analytic Server, χρησιμοποιεί το σύστημα κατανεμημένων αρχείων Hadoop ως τοπική αποθήκευση στον server για ανοχή βλαβών (fault tolerance). O SAS LASR Analytic Server έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια γραμμές δεδομένων και εμφανίζει υψηλή κλιμάκωση, ξεπερνώντας τους γνωστούς περιορισμούς στηλών πολλών συστημάτων σχεσιακών βάσεων δεδομένων (RDBMS).

 

Όσο περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιούνται σε μια ανάλυση, τόσο ακριβέστερα είναι τα αποτελέσματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό σε περιπτώσεις όπου η ακρίβεια είναι κρίσιμη  για την επίλυση προβλημάτων σε Big Data περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων τόσο των δομημένων όσο και των αδόμητων δεδομένων.

 

Τα SAS Visual Analytics μπορούν να επιλύσουν πολλά σύνθετα επιχειρηματικά προβλήματα. Για παράδειγμα, ο διευθυντής marketing σε μια εταιρεία λιανικής με εκατοντάδες καταστήματα και διαδικτυακό κανάλι πωλήσεων χρειάζεται ταχύτερες και πιο εξελιγμένες συστάσεις για προσφορές στους πελάτες. Τα SAS Visual Analytics επιτρέπουν στους αναλυτές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα από τις online πωλήσεις, τα φυσικά καταστήματα, τα εξωτερικά δημογραφικά στοιχεία και, φυσικά, τα κοινωνικά δίκτυα. Ολόκληροι πληθυσμοί μπορούν να αναλυθούν για να καθοριστεί τελικά η καλύτερη προσφορά!

 

Οι τράπεζες, οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την ισχύ των SAS Visual Analytics για να διαχειρίζονται τις τεράστιες ποσότητες των Big Data και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους αλλά και την παροχή οικονομικών συμβουλών άμεσα και με ακρίβεια.

 

Τα SAS Visual Analytics περιλαμβάνουν:

· SAS LASR Analytic Server – τα υπόλοιπα συστήματα επικοινωνούν με τον SAS LASR Analytic Server για υπολογισμούς των δεδομένων που βρίσκονται στη μνήμη (in-memory), παράγοντας έτσι απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα.

· The Hub – ένα κεντρικό σημείο εκκίνησης όλων των εφαρμογών και των στοιχείων της λύσης.

· Mobile – ένα εργαλείο προβολής των αναφορών, σύνδεσης με τους servers και “κατεβάσματος” πληροφοριών, εν κινήσει.

· Explorer – ένα εξειδικευμένο εργαλείο εξερεύνησης και απεικόνισης για την ανάλυση των δεδομένων.

· Designer – χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τυποποιημένων και κατ’ απαίτηση αναφορών και dashboards.

· Environment Administration - χρησιμοποιείται από τους διαχειριστές για τη διαχείριση των χρηστών, της ασφάλειας και των δεδομένων.

Τα υποσυστήματα του server λειτουργούν σε περιβάλλον Red Hat ή SUSE Linux και η κινητή εφαρμογή για το iPad είναι διαθέσιμη στο iTunes App Store. Μελλοντικά, θα υπάρξει υποστήριξη και για άλλες κινητές συσκευές.

Οι προδιαγραφές του SAS LASR Analytic Server ξεκινούν με ένα 8-blade server με 96 επεξεργαστικούς πυρήνες, 768 gigabytes μνήμη και δίσκο αποθήκευσης 4,8 terabytes. Στην ανώτατη σύνθεσή του, ο server διατίθεται με 96 blades με 1.152 επεξεργαστικούς πυρήνες, 9,2 TB μνήμη και δίσκο αποθήκευσης 57,6 terabytes, χωρητικότητα αρκετή για να αποθηκεύσετε το σύνολο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου έξι φορές!