1 Μαϊος 2024

Σκωτσέζικο πανεπιστήμιο στην εκπαιδευτική εκστρατεία της IBM για τα business analytics

Η IBM συνεργάζεται με μια ομάδα πανεπιστημίων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας, για να προσφέρει προηγμένη εκπαίδευση πάνω στα business analytics, καθώς οι απαιτήσεις γι’ αυτή τη συγκεκριμένη δεξιότητα αυξάνονται.

 

Σύμφωνα με μια μελέτη της IBM Institute for Business Value and MIT Sloan Management Review που διεξήχθη περίπου σε 3.000 στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η έλλειψη κατανόησης για το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα analytics για να κερδίσει γνώσεις που μπορούν να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

 

Τώρα, απαντώντας στις απαιτήσεις της αγοράς, τα πανεπιστήμια ενσωματώνουν ύλη και μαθήματα σχετικά με τα analytics μέσα σε μια ποικιλία προπτυχιακών προγραμμάτων με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών κολλεγίου όσον αφορά τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων στον τομέα των analytics, με τη βοήθεια της IBM.

 

Στο University of the West of Scotland (UWS) εισήχθησαν αρκετά νέα μαθήματα στην ύλη της Σχολής Πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης δεδομένων, της επιχειρηματικής ευφυΐας και της διαχείρισης γνώσεων. Σχέδια για την επέκταση των μαθημάτων analytics και σε άλλους μαθητές εκτός από εκείνους της πληροφορικής και των οικονομικών βρίσκονται ήδη υπό εφαρμογή.

 

Οι προκλήσεις όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, αλλά και οι κοινωνικές προκλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε το πανεπιστήμιο και οι μαθητές του, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της IBM, περιλαμβάνουν την πρόβλεψη των αγοραστικών τάσεων των πελατών με στόχο τη βελτίωση των λιανικών πωλήσεων, την παροχή βοήθειας σε brand managers για τη συγκέντρωση ζωτικής σημασίας feedback όσον αφορά την επιτυχία των εκστρατειών μάρκετινγκ και τη δημιουργία αποτελεσματικών συστημάτων υγείας.