19 Απριλίου 2024

Καλπάζουν οι πωλήσεις της SAS σε τράπεζες και ασφάλειες

Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης γνωρίζουν οι πωλήσεις των λύσεων της SAS τόσο για τον τραπεζικό όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, μέχρι το μήνα Νοέμβριο, η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics, κατέγραψε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε δύο από τους σημαντικότερους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, με τις πωλήσεις της να εμφανίζουν αύξηση 26% στον τραπεζικό και 25% στον ασφαλιστικό κλάδο!

 

Τράπεζες: H ανάπτυξη συνεχίζεται και το 2011

 

Είναι προφανές ότι οι τράπεζες έρχονται συνεχώς αντιμέτωπες με πολυάριθμες επιχειρηματικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών, της μείωσης των κινδύνων και της απάτης, της οργάνωσης τεράστιου όγκου δεδομένων και της συμμόρφωσης με τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κανονισμούς, με στόχο να διατηρήσουν παράλληλα την αξιοπιστία τους. Η SAS βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των τραπεζών προσφέροντας ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις που απαντούν σ’ αυτές τις ανάγκες, κάτι που αποδεικνύεται από τη νέα αύξηση των πωλήσεών της κατά 26% στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

 

Στους τραπεζικούς οργανισμούς που επέλεξαν, ή επανεπενδύουν σε λύσεις της SAS το 2011 περιλαμβάνονται οι: Alliance Data Systems (ΗΠΑ), Associated Bank (ΗΠΑ), Banco Bradesco (Βραζιλία), Banco de Portugal (Πορτογαλία), Banco Itaú (Βραζιλία), Banco Santander Río (Αργεντινή), Banca Sella (Ιταλία), Banco Supervielle (Αργεντινή), China Guangfa Bank (Κίνα), Coastal Federal Credit Union (ΗΠΑ), CRIF (ΗΠΑ), De Nederlandsche Bank (Ολλανδία), ING DiBa (Γερμανία), ING Direct (Ιταλία), IWBank (Ιταλία), KeyBank (ΗΠΑ), Malaysia Building Society Berhad (Μαλαισία), PNC Financial Services Group (ΗΠΑ), PREMIER Bankcard (ΗΠΑ), SEC Servizi (Ιταλία), Union Bank (ΗΠΑ), US Bancorp (ΗΠΑ), Visa (ΗΠΑ) και VTB Bank (Ρωσία).

 

“H αύξηση των πωλήσεων μας στον τραπεζικό κλάδο είναι ισχυρή σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, με αυτές των ΗΠΑ και της EMEA να εμφανίζουν ποσοστά ανάπτυξης πάνω από 20%”, δήλωσε ο David M. Wallace, Global Financial Services Marketing Manager της SAS. “Στην αύξηση αυτή οδήγησε η χρήση των analytics για πελατειακή ευφυΐα, διαχείριση δεδομένων, αντιμετώπιση της απάτης και περιορισμό των κινδύνων.”

 

H Chartis Research εκτιμά ότι η δαπάνη για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος μέσω τεχνολογικών λύσεων θα φτάσει στα $4,3 δις το 2013, με τα analytics να αποτελούν το βασικό ‘όπλο’ για την καταπολέμηση της απάτης. Ειδικά, οι λύσεις της SAS για την αντιμετώπιση της απάτης στον χρηματοοικονομικό κλάδο γνώρισαν αύξηση 147%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

 

Σε συνολικό επίπεδο, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αποτελούν το μεγαλύτερο κλάδο που επιλέγει τις λύσεις πελατειακών analytics της SAS, κάτι που αντανακλάται και στις πωλήσεις των συγκεκριμένων λύσεων που ήδη γνωρίζουν σημαντικότατη αύξηση πάνω από 150%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Η εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία οδηγεί τις τράπεζες να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών τους αξιολογώντας τις ανάγκες τους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η λύση SAS Customer Analytics for Banking μετατρέπει τα πρωτογενή, αδόμητα δεδομένα σε γνώση που οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διαχειριστούν έξυπνα την στρατηγική μάρκετινγκ και να αυξήσουν τα ποσοστά διατήρησης των πελατών τους. Η ολοκληρωμένη υποδομή του λογισμικού επιτρέπει στους χρήστες των επιχειρήσεων να αναλύουν τις πολύπλοκες συμπεριφορές των πελατών μέσα από μεγάλους όγκους ιστορικών δεδομένων.

 

Να σημειώσουμε ότι μόνο στο χρηματοοικονομικό κλάδο, οι λύσεις της SAS για διαχείριση δεδομένων, ανίχνευση απάτης, διαχείριση κινδύνου, συμμόρφωση με κανονισμούς, πελατειακή ευφυΐα, κ.ά., χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 3.200 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.