29 Σεπτεμβρίου 2023

Χρήση δεδομένων για τη συγγραφή τραγουδιών για την πρόοδο

Περίληψη άρθρου:
Η Ananya Gurumurthy είναι τελειόφοιτη του MIT και της έχει απονεμηθεί η υποτροφία Emerson Classical Vocal Scholarship για τρία χρόνια. Έχει χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές της στα μαθηματικά και την επιστήμη των υπολογιστών για να διεξάγει εκστρατείες για την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, εμπνευσμένη από τους μετανάστες γονείς της από τη Νότια Ασία. Έχει εργαστεί για την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, τη Fair Fight Action και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει συμμετάσχει στην οργάνωση φοιτητών στο ΜΙΤ. Σκοπεύει να πάει στη Νομική Σχολή για να σπουδάσει συνταγματικό δίκαιο και να χρησιμοποιήσει το τεχνικό της υπόβαθρο για τη δημιουργία ποσοτικών στοιχείων σε υποθέσεις που αφορούν τα δικαιώματα ψήφου, την κοινωνική πρόνοια και την ηθική τεχνολογία. Το μουσικό της υπόβαθρο την έχει διδάξει τη σημασία του να χρησιμοποιεί τη φωνή της για να αντικατοπτρίζει τις πεποιθήσεις της.


Κύρια σημεία του άρθρου:

  • Η Ananya Gurumurthy είναι τελειόφοιτη του MIT και χρησιμοποιεί τις δεξιότητές της στα μαθηματικά και την πληροφορική για να κάνει εκστρατεία για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.
  • Εμπνεύστηκε να αγωνιστεί για λογαριασμό άλλων από τους μετανάστες γονείς της από τη Νότια Ασία, οι οποίοι ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1980.
  • Έχει συνεργαστεί με οργανώσεις όπως η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή και η Fair Fight Action για να αναλύσει τα πρότυπα ψηφοφορίας και να χαράξει στρατηγική μαζί με οργανώσεις βάσης.
  • Έχει επίσης συμμετάσχει στην οργάνωση φοιτητών στο ΜΙΤ, όπως το να διευθύνει την επιτροπή εκπαίδευσης του Συλλόγου Προπτυχιακών φοιτητών και να προεδρεύει του Ring Committee.
  • Οι φιλοδοξίες της ξεκίνησαν όταν ξεκίνησε μαθήματα τραγουδιού στα 11 της χρόνια και πιστεύει ότι η φωνή της είναι πιο δυνατή όταν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της πεποιθήσεις.


Αναλυτικά το άρθρο:
Η Ananya Gurumurthy, τελειόφοιτη του MIT, συνδυάζει το μουσικό της ταλέντο με τις σπουδές της στα μαθηματικά και την επιστήμη των υπολογιστών για να υποστηρίξει την κοινωνική αλλαγή. Είναι τριετής αποδέκτης των υποτροφιών Emerson Classical Vocal Scholarships του MIT και έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall. Η Gurumurthy πιστεύει ότι η συμβουλή του μαέστρου της χορωδίας της σχετικά με την προβολή της φωνής της και τη σύνδεση με το ακροατήριο ισχύει και για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης με τη χρήση δεδομένων. Πιστεύει ότι τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ισότητας.

Η κόρη μεταναστών
Η Αμερικανίδα της Νότιας Ασίας Ananya Gurumurthy συνδύασε την αγάπη της για τα μαθηματικά και το τραγούδι για να γίνει πολιτική ακτιβίστρια. Κόρη νοτιοασιατών μεταναστών, εμπνεύστηκε από τις εμπειρίες των γονέων της από τη φυλετική προκατάληψη και τον αγώνα τους για ισότητα. Το ενδιαφέρον της για την πολιτική ξεκίνησε όταν εργάστηκε για τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Andrea Stewart-Cousins ενώ πήγαινε στο λύκειο. Αργότερα εφάρμοσε τις μαθηματικές της δεξιότητες σε πολιτικές εκστρατείες και έγινε επικεφαλής αναλυτής για την πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής για τις ενδιάμεσες εκλογές, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μοντέλα ενεργοποίησης-ανταγωνισμού για την πρόβλεψη των προτύπων ψήφου και την κατανομή των πόρων. Η Gurumurthy λέει ότι η νοτιοασιατική αμερικανική κληρονομιά της της επέτρεψε να "σκέφτεται κριτικά" σχετικά με τη μεταρρύθμιση των θεσμών.

Έρευνα και οργάνωση φοιτητών στο MIT
Η φοιτήτρια του ΜΙΤ, Ananya Gurumurthy, έφτασε με την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ψηφιακά εργαλεία για να αμβλύνει τη συστημική αδικία. Ωστόσο, έκτοτε έχει υιοθετήσει μια πιο διαφοροποιημένη άποψη, αφού έμαθε δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων και συνεργάστηκε με οργανώσεις που επικεντρώνονται στην κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Συνεργάστηκε με τη Fair Fight Action για να αναλύσει τα πρότυπα καταστολής των ψηφοφόρων στην κομητεία Fulton της Τζόρτζια, δημιούργησε συμβολικά πρωτόκολλα τεχνητής νοημοσύνης στα εργαστήρια ηθικής του ΜΙΤ και έλαβε τη δεύτερη θέση για το βραβείο 2022 S. Klein Prize in Technical Writing για την εργασία της "The Rapid Rise of Cryptocurrency". Η Gurumurthy πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο στον αγώνα κατά της αδικίας, επειδή οι αριθμοί και τα δεδομένα ωθούν τους ανθρώπους να αναλάβουν ουσιαστική δράση.

Η Ananya Gurumurthy, τελειόφοιτη στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), χρησιμοποιεί το τεχνικό της υπόβαθρο για να κάνει τη διαφορά στην κοινότητά της. Η Gurumurthy, η οποία σχεδιάζει να φοιτήσει στη Νομική Σχολή μετά την αποφοίτησή της για να σπουδάσει συνταγματικό δίκαιο, ήταν συμπρόεδρος της επιτροπής εκπαίδευσης του MIT και συνεργάστηκε με μέλη ΔΕΠ για να διασφαλίσει ότι όλοι οι φοιτητές είχαν επαρκείς πόρους για ηλεκτρονική μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα με την ονομασία Insite, το οποίο στοχεύει στη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη ζωή των φοιτητών στο ΜΙΤ για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτικών που λαμβάνουν τα διοικητικά του όργανα. Ως πρόεδρος του Ring Committee, βοήθησε να γίνουν οι παραδόσεις "Brass Rat" οικονομικά προσιτές σε όλα τα μέλη της τάξης, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό οικονομικής ενίσχυσης. Η Gurumurthy πιστεύει ότι τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να αμφισβητήσουν τα υπάρχοντα συστήματα εξουσίας και να δημιουργήσουν κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, και ελπίζει ότι το έργο της μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει τον κόσμο. Πιστώνει το υπόβαθρο της ως τραγουδίστριας όπερας που της έδωσε την ικανότητα να μεταφέρει ισχυρά συναισθήματα στην παράσταση και να μιλάει δημόσια για θέματα που την ενδιαφέρουν.

Πηγή: Using data to write songs for progress