8 Δεκεμβρίου 2022

Η ΙΒΜ προσθέτει δυνατότητες analytics και social media στο Cognos 10

Η νέα έκδοση του IBM Cognos 10 περιλαμβάνει δυνατότητες predictive analytics και ενσωματωμένο λογισμικό social media που επιτρέπει στους decision makers να αλληλεπιδρούν μέσω wikis, blogs και virtual work rooms. Επίσης προσφέρει υποστήριξη για συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ευκολίας στη χρήση και πιο εύκολη εισαγωγή δεδομένων, σύμφωνα με τον Rob Ashe, general manager του τμήματος Business Analytics της IBM.

Η ΙΒΜ θα υποστηρίζει και πελάτες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό σε περιβάλλον cloud. Η εταιρία δεν παρέχει δικό της περιβάλλον cloud αν και εξετάζει την πιθανότητα να το προσφέρει μελλοντικά.
Σε προηγούμενες συνεντεύξεις, ο Ashe έχει υποστηρίξει ότι η “one size fits all” προσέγγιση δεν είναι κατάλληλη για εφαρμογές Business Intelligence, γιατί η τεχνολογία βασίζεται σε ευαίσθητες πληροφορίες που είναι μοναδικές για κάθε πελάτη. Με την νέα πολιτική οι πελάτες της ΙΒΜ θα μπορούν να τρέξουν το Cognos 10 με τα δικά τους δεδομένα σε ιδιωτικό ή δημόσιο cloud περιβάλλον.
Οι νέες δυνατότητες του προγράμματος είναι αποτέλεσμα της ύψους $1.2 δις. εξαγοράς της SPSS το 2009. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν σενάρια “what if” και να υπολογίζουν πως τα τρέχοντα οικονομικά μεγέθη θα επηρεάσουν τα επίπεδα προσφοράς και ζήτησης. Το πρόγραμμα θα τρέχει σε iPad, iPhones και Blackberrys.