29 Μαρτίου 2024

Η Microsoft επεκτείνει τη γεννήτρια εικόνων AI του Edge σε όλους

Περίληψη άρθρου:
Η Microsoft διαθέτει τη γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης DALL-E στους χρήστες του Edge παγκοσμίως. Θα είναι προσβάσιμη μέσω της πλαϊνής μπάρας του Edge, επιτρέποντας στους χρήστες να πληκτρολογούν τι θέλουν να δουν και να δημιουργούν εικόνες που ταιριάζουν με την προτροπή. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για τη δημιουργία οπτικών για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάσεις διαφανειών και έγγραφα. Η Microsoft προσθέτει επίσης και άλλες λειτουργίες στον Edge, όπως το εργαλείο Drop και το Browser essentials. Η εταιρεία πειραματίζεται με τα όρια χρήσης και οι περισσότεροι χρήστες δεν αντιμετωπίζουν προς το παρόν όριο στον αριθμό των εικόνων που μπορούν να δημιουργήσουν ανά ημέρα.


Αναλυτικά το άρθρο:
Λέει ότι το εργαλείο Image Creator είναι "τώρα διαθέσιμο στην επιφάνεια εργασίας για τους χρήστες του Edge σε όλο τον κόσμο".

Η Microsoft καθιστά τη γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης DALL-E "διαθέσιμη στην επιφάνεια εργασίας για τους χρήστες του Edge σε όλο τον κόσμο". Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα έρθει τον περασμένο μήνα, όταν ενσωμάτωσε την τεχνολογία δημιουργίας εικόνων στο chatbot Bing, αλλά αυτή η κίνηση θα μπορούσε να την κάνει διαθέσιμη σε πολύ ευρύτερο κοινό.

Όταν κυκλοφορήσει - εγώ και άλλοι δύο υπάλληλοι του Verge που χρησιμοποιούν τον Edge δεν φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε αυτό ακόμα - ο "Image Creator" θα ζει στην πλαϊνή μπάρα του Edge. Η χρήση του θα πρέπει να είναι αρκετά απλή: πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε να δείτε και το Bing θα δημιουργήσει αρκετές εικόνες που ταιριάζουν με την προτροπή. Στη συνέχεια, μπορείτε να κατεβάσετε αυτές που σας αρέσουν και να τις χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Σε μια ανάρτηση στο blog της Πέμπτης, η Microsoft παρουσιάζει τη λειτουργία ως έναν τρόπο για να δημιουργείτε "πολύ συγκεκριμένα" οπτικά στοιχεία όταν εργάζεστε σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε παρουσιάσεις διαφανειών και έγγραφα.

Αν και αυτό ήταν δυνατό με διάφορους τρόπους και στο παρελθόν - θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το DALL-E του OpenAI, τον ιστότοπο δημιουργίας εικόνων του Bing της Microsoft, την ενσωματωμένη γεννήτρια εικόνων στο Bing Chat ή μία από τις πολλές άλλες γεννήτριες εικόνων - η τοποθέτησή της απευθείας στην πλαϊνή μπάρα του Edge καθιστά πολύ πιο εύκολο να ζητήσετε από μια τεχνητή νοημοσύνη να σας φτιάξει μερικές εικόνες, ενώ εσείς κάνετε κάτι άλλο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, θα πρέπει να την προσθέσετε χειροκίνητα στην πλαϊνή γραμμή σας πριν μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε, τουλάχιστον προς το παρόν. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την πλευρική γραμμή, κάντε κλικ στο κουμπί "+" και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Image Creator.

Η Microsoft "πειραματίζεται με όρια βάσει των προτύπων χρήσης και συνεχίζει να μαθαίνει για να μας βοηθήσει να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία για τους πελάτες", σύμφωνα με δήλωση στο The Verge από την Katy Asher, ανώτερη διευθύντρια επικοινωνίας. "Σήμερα οι περισσότεροι χρήστες δεν αντιμετωπίζουν όριο στον αριθμό των εικόνων που μπορούν να δημιουργήσουν ανά ημέρα".

Η εταιρεία προσθέτει και άλλες λειτουργίες στον Edge, όπως το εργαλείο Drop που σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία και άλλο περιεχόμενο στον εαυτό σας, δημιουργώντας ένα προσωπικό σημειωματάριο που συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές.

Η Microsoft πρόσθεσε επίσης ένα εργαλείο που ονομάζεται "Browser essentials", το οποίο είναι ουσιαστικά ένα κουμπί στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να σας πει ο Edge πόσο σπουδαία δουλειά κάνει στο να είναι αποδοτικός και να σαρώνει για κακόβουλο λογισμικό (αν και αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε early-access builds).

Πηγή: Microsoft’s rolling out Edge’s AI image generator to everyone