29 Μαρτίου 2024

Η Unity στοχεύει να ανοίξει την αγορά δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών

Περίληψη άρθρου:
Η Unity Software Inc (U.N) εγκαινιάζει μια αγορά για λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να δημιουργούν περιεχόμενο άμεσα και να προσφέρουν εξατομικευμένα σενάρια με βάση τις εισροές των παικτών. Το λανσάρισμα του ChatGPT από την OpenAI προκάλεσε έναν καταιγισμό έργων γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης από μεγάλες εταιρείες λογισμικού. Η Unity έχει επίσης ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για προγραμματιστές ώστε να αποκτήσουν πρώιμη πρόσβαση στις μελλοντικές προσφορές AI. Αυτές οι προσφορές περιλαμβάνουν δημιουργούς εικόνων, δημιουργούς βίντεο και δημιουργούς περιεχομένου βιντεοπαιχνιδιών με βάση οδηγίες κειμένου. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να πληκτρολογούν κείμενο όπως "προσθέστε δύο δευτερόλεπτα βροντής" ή "κάντε τους ιπτάμενα εξωγήινα μανιτάρια" και να δημιουργούνται αυτόματα τα χαρακτηριστικά ή ο κώδικας του βιντεοπαιχνιδιού, αντί να χρειάζεται να σχεδιάσουν από την αρχή.


Αναλυτικά το άρθρο:

Η Unity Software Inc. είναι μια εταιρεία που παράγει το περιβάλλον ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, το Unity. Ο διευθύνων σύμβουλός της, John Riccitiello, ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να ανοίξει μια αγορά για λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να αγοράζουν προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, όπως γεννήτριες έργων τέχνης, για την άμεση δημιουργία περιεχομένου.

Αυτό θα εξοικονομούσε για τους προγραμματιστές χρόνο και πόρους, που θα ξόδευαν στη δημιουργία περιουσιακών στοιχείων όπως χαρακτήρες και ηχητικά εφέ. Η αγορά της Unity θα παρείχε έναν ευκολότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για τους προγραμματιστές να δημιουργούν περιεχόμενο.

Η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία που έχει κερδίσει την προσοχή από τότε που η OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT, ένα chatbot που μπορεί να παρέχει απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις και ακόμη και να παράγει κώδικα υπολογιστή. Μεγάλες εταιρείες λογισμικού έσπευσαν «να πηδήξουν στο τρένο» και αναπτύσσουν τα δικά τους έργα.

Η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στα βιντεοπαιχνίδια, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν εξατομικευμένα σενάρια με βάση τις εισροές των παικτών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για εμπορική χρήση.

Ο John Riccitiello, διευθύνων σύμβουλος της Unity, μίλησε πρόσφατα για τις δυνατότητες του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης στα βιντεοπαιχνίδια. Πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να δώσει στους χαρακτήρες των βιντεοπαιχνιδιών κίνητρα, προσωπικότητα και στόχους και να δημιουργήσει διάλογο χωρίς την ανάγκη συγγραφέα.

Η Unity έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να δώσει στους προγραμματιστές πρώιμη πρόσβαση στις προσφορές AI. Το λογισμικό Generative AI μπορεί να δημιουργήσει εικόνες, βίντεο και περιεχόμενο βιντεοπαιχνιδιών με βάση προτροπές κειμένου. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει στους προγραμματιστές να πληκτρολογούν εντολές και να δημιουργούνται αυτόματα τα χαρακτηριστικά ή ο κώδικας του βιντεοπαιχνιδιού.

Πηγή: 
Unity aims to open generative AI marketplace for video game developers