27 Σεπτεμβρίου 2022

Πτώση για την αγορά SCM

Η αγορά για τις εφαρμογές διαχείρισης αλυσίδων εφοδιασμού, τη συντήρηση και τις υπηρεσίες, ή αλλιώς εν συντομία SCM, έφτασε τα $6,2 δισεκατομμύρια το 2009 συμπεριλαμβανομένων των διαγωνισμών προμηθειών και $4,2 δισεκατομμύρια χωρίς προμήθεια.

Σύμφωνα με τον Chad Eschinger, αναλυτή της Gartner, αυτό αντιπροσωπεύει μια πτώση 1,9% σε σχέση με το 2008. Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ήταν υπερήφανες αν παρουσίαζαν πέρυσι μια τόσο μικρή πτώση εσόδων της τάξης του 1,9%, για τη βιομηχανία και την ανάπτυξη είναι μια μεγάλη πτώση.

Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά που η αγορά σημείωσε πτώση από τότε που το Modern το 2001 παρουσίασε για πρώτη φορά τον ετήσιο κατάλογο με τις 20 κορυφαίες εταιρίες του χώρου. Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία AMR Research, που πλέον είναι μέλος του ομίλου Gartner, πρόβλεπε πως η αγορά του SCM θα φθάσει ή ακόμα και θα υπερβεί τα $8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2010. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος,» λέει ο Eschinger.

Ο περασμένος χρόνος ήταν δύσκολος. Οι πρωτοπόροι της αγοράς δείχνουν σχεδόν οι ίδιοι με το 2008, με τη SAP ($820 εκατομμύρια) και την Oracle ($715 εκατομμύρια) να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, με αριθμούς και νούμερα που ουσιαστικά ήταν αμετάβλητα από τον προηγούμενο χρόνο. Η λίστα συνεχίστηκε με την JDA software ($385,6 εκατομμύρια), την RedPrairie ($261 εκατομμύρια) και την Manhattan Associates ($247 εκατομμύρια).