1 Δεκεμβρίου 2023

Η Vodafone συνεργάζεται με την Oracle για να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας με το Oracle Cloud Infrastructure

Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει και να μετακινήσει κρίσιμα συστήματα σε ειδικές περιοχές Oracle Cloud Infrastructure για να υποστηρίξει την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών νέας γενιάς

Η Oracle και η Vodafone, η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών για το σύνολο της Ευρώπης και την Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα μια στρατηγική συνεργασία με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών της υποδομών IT και την επιτάχυνση της μετάβασης στο cloud.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας, η Vodafone θα εκσυγχρονίσει και θα μετακινήσει έναν μεγάλο αριθμό συστημάτων της στο OCI Dedicated Region, μια πλήρως διαχειριζόμενη περιοχή cloud που φέρνει όλες τις υπηρεσίες Oracle Cloud  στο ίδιο το δίκτυο της Vodafone και στα κέντρα δεδομένων της. Έτσι θα εξασφαλιστεί μια ειδική πλατφόρμα cloud για να μπορέσει η Vodafone να εκσυγχρονίσει τις χιλιάδες βάσεις δεδομένων Oracle που κατέχει, καθώς και να υποστηρίξει και να επεκτείνει τα κρίσιμης σημασίας συστήματα υποστήριξης λειτουργιών (OSS) και τα υποστηρικτικά συστήματα επιχείρησης (BSS), στα οποία περιλαμβάνεται το CRM και το Order Management.

Η υλοποίηση θα επιτρέψει  στη Vodafone να δημιουργεί ταχύτερα νέες εφαρμογές βασισμένες στο cloud και, εκμεταλλευόμενη την ευρεία γεωγραφική της κάλυψη, να τις διαθέτει ταυτόχρονα σε πολλαπλές αγορές. 

Η Oracle θα υλοποιήσει τη λύση OCI Dedicated Regions στα κύρια κέντρα δεδομένων της Vodafone που διαχειρίζονται τις λειτουργίες IT και δικτύων στην Ευρώπη. Η υλοποίηση υπηρεσιών Oracle cloud εντός του ίδιου του δικτύου και των κέντρων δεδομένων της Vodafone θα δώσει στην εταιρεία την ευελιξία να εκσυγχρονίσει, να διαχειριστεί και να αυτοματοποιήσει κρίσιμα συστήματά χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, όπως αυτόνομες υπηρεσίες, καθώς και να καλύψει πιο εύκολα τις απαιτήσεις αυτών των εφαρμογών όσον αφορά την απόκριση και την απόδοση.

Επίσης, η Vodafone θα έχει άμεση πρόσβαση σε υπολογιστικούς πόρους που της επιτρέπουν να κάνει δυναμικά επαύξηση και επέκταση υπηρεσιών σε πολλαπλές γεωγραφικές περιοχές ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα μειώsει τα λειτουργικά κόστη και θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς περί της γεωγραφικής θέσης φύλαξης των δεδομένων. 

Η συνεργασία υποστηρίζει την πολυετή πρωτοβουλία της Vodafone σχετικά με την ενοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής υποδομής που υποστηρίζει τα κρίσιμα συστήματά της και τη μετάβαση τους σε μια πλατφόρμα εσωτερικής εγκατάστασης που βασίζεται σε ανοικτά πρότυπα και έχει την ικανότητα να υποστηρίξει και να επεκτείνει ψηφιακές υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Θα βοηθήσει, επίσης, την Vodafone ως προς τους στόχους Tech 2025: μείωση του χρόνου διάθεσης στην αγορά για τις υπηρεσίες της, παροχή ξεχωριστών εμπειριών πελατών μέσω αδιάλειπτων υπηρεσιών, καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστους χάρη στην αυτοματοποίηση.

Ο Scott Petty, Chief Digital & IT Officer, Vodafone, δήλωσε: «Καθώς η Vodafone εστιάζεται στην ανάπτυξη, τα δεδομένα έχουν καίριο ρόλο στο πώς εξελίσσουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, δημιουργούμε νέες ικανότητες και καινοτομούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Η συνεργασία μας με την Oracle υποστηρίζει το όραμά μας να γίνουμε μια εταιρεία τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών. Η συμφωνία δίνει στην Oracle τη δυνατότητα να φέρει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της με τις υπηρεσίες cloud απευθείας μέσα στα κέντρα δεδομένων της Vodafone. Αυτό περιλαμβάνει την ίδια αρχιτεκτονική, το λογισμικό, τις υπηρεσίες και το επίπεδο ελέγχου που χρησιμοποιείται στο δημόσιο cloud του OCI. Η ευελιξία που παρέχεται από το OCI μάς επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια στιβαρή, ασφαλή και επεκτάσιμη πλατφόρμα cloud μέσα στα ίδια τα κέντρα δεδομένων μας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη λειτουργική ευελιξία και την επεκτασιμότητα που απαιτείται για να υποστηριχτεί η ανάπτυξη και διαφοροποίηση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων.»

Ο Clay Magouyrk, Executive Vice President, Oracle Cloud Infrastructure, δήλωσε: «Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ανασχεδιάζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να καινοτομήσουν και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες γρήγορα και σε κλίμακα. Η Vodafone βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του τρόπου σκέψης και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να φέρουμε την ισχύ του OCI στα κέντρα δεδομένων της Vodafone ώστε να υποστηρίξουμε την εταιρεία, τους συνεργάτες στην υλοποίηση αυτού του οράματος και στην παροχή μιας νέας γενιάς συνδεδεμένων υπηρεσιών.»

Ο Jonathan Tikochinsky, Executive Vice President, Global Strategic Clients, Oracle, δήλωσε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πρέπει να μπορούν να υιοθετούν γρήγορα νέες τεχνολογίες για να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα με γρήγορους ρυθμούς και να εξακολουθούν να καλύπτουν τις εξελισσόμενες κανονιστικές απαιτήσεις. Η συνεργασία μας με την Vodafone βασίζεται στην επίτευξη αυτής της ισορροπίας, παρέχοντας μια πλατφόρμα cloud που δίνει στην Vodafone την ικανότητα να εκσυγχρονίσει και να ενοποιήσει την υφιστάμενη υποδομή της, ενώ ταυτόχρονα θα θέτει τα θεμέλια για ένα ψηφιακό μέλλον. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με έναν πρωτοπόρο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και να διαμορφώσουμε την επόμενη γενιά υπηρεσιών επικοινωνιών και επιχειρηματικών μοντέλων.»

 

Σχετικά με την Oracle

Η Oracle παρέχει ενοποιημένες σουίτες εφαρμογών και ασφαλή, αυτόνομη υποδομή στο Oracle Cloud. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Oracle (NYSE: ORCL), επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oracle.com.

Trademarks

Οι επωνυμίες Oracle, Java και MySQL είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της Oracle Corporation.