29 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ινδία μπορεί να γίνει ο κόμβος του αυτοματισμού παγκοσμίως: o συνιδρυτής Ankur Kothari & ο ερευνητικός οργανισμός «Automation Anywhere»

Ο συνδυασμός της ρομποτικής διαδικασίας αυτοματοποίησης (RPA) με τα γνωσιακή τεχνολογία και τα analytics είναι οι παίκτες-κλειδιά για την έξυπνη αυτοματοποίηση.

Το Automation Anywhere είναι ο ηγέτης της αυτοματοποίησης ρομποτικών διαδικασιών με περισσότερους από 1.000 πελάτες και 600.000 bots σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία κέρδισε 396 νέους πελάτες το 2017. Σε μια συνέντευξη με την ETCIO.COM, ο Ankur Kothari συνιδρυτής του ερευνητικού οργανισμού Automation Anywhere συζητά πώς η εταιρεία κάνει την αυτοματοποίηση προσιτή σε όλους.

Ο καναδός καθηγητής Marshall McLuhan, ο οποίος πρόβλεψε το διαδίκτυο και τον αντίκτυπο που θα είχε, αναφέρει: Καθώς η τεχνολογία προχωράει, αναστρέφει ξανά και ξανά τα χαρακτηριστικά κάθε κατάστασης. Η εποχή της αυτοματοποίησης θα είναι η εποχή του "καν’ το μόνος σου". Με ποιον τρόπο βοηθάει το Automation Anywhere τον εκδημοκρατισμό του αυτοματισμού έτσι ώστε να γίνει η αυτοματοποίηση προσιτή σε όλους;

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω το πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε. Κάθε επιχείρηση σήμερα έχει εκατοντάδες συστήματα αλλά λιγότερο από το 10-15% των συστημάτων μπορεί πραγματικά να μιλήσει το ένα στο άλλο. Τα υπόλοιπα συστήματα δεν διαθέτουν API και δεν μιλούν μεταξύ τους. Έτσι, για να επιλυθεί το πρόβλημα της διαλειτουργικότητας, οι επιχειρήσεις «μετατρέπουν» τους υπαλλήλους στη διεπαφή μεταξύ δύο συστημάτων, παίρνουν δηλαδή πληροφορίες από το ένα, εφαρμόζουν τους ίδιους κανόνες και το τοποθετούν στο άλλο. Αυτό το ονομάζουν «επιχειρηματική διαδικασία» και είναι μια πρακτική που υπάρχει σε κάθε επιχείρηση σε κάθε κλάδο.

Καθώς η επιχείρηση κλιμακώνεται, είναι δύσκολο να ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό λόγω των αυξημένων θεμάτων διαλειτουργικότητας. Σε αυτό το σημείο η αυτοματοποίηση καθιστά την επιχειρησιακή λογική για κάθε επιχείρηση. Μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις περισσότερες από αυτές τις διαδικασίες συνδυάζοντας τους ανθρώπους με τα ρομπότ, για να δημιουργήσουν ένα υπερδραστικό ψηφιακό εργατικό δυναμικό.

Το Automation Anywhere είναι μια πλατφόρμα για το ψηφιακό εργατικό δυναμικό. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα λογισμικού μας, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακό εργατικό δυναμικό ή bots που μπορούν να επιτρέψουν στο χρήστη να αυτοματοποιήσει όλα όσα κάνει ένας υπάλληλος σε έναν υπολογιστή. Η πλατφόρμα μας, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν οποιαδήποτε διαδικασία, από άκρη σε άκρη.

Συνδυάζουμε τρεις κύριες τεχνολογίες για την επίτευξη αυτού του αυτοματισμού. Ξεκινήσαμε την τεχνολογία RPA πριν από 14 χρόνια και πλέον την έχουμε συνδυάσει με τη γνωσιακή τεχνολογία και την ανάλυση περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Όταν συνδυάζουμε το RPA με το Γνωσιακό Analytics και το περιεχόμενο τους σε πραγματικό χρόνο, μας επιτρέπεται να δημιουργήσουμε το τέλειο ψηφιακό εργατικό δυναμικό και να ολοκληρώσουμε την αυτοματοποίηση της διαδικασίας.

Έχουμε πάνω από 1000 πελάτες που συμπεριλαμβάνονται και στη λίστα Fortune 5000. Η Google, η LinkedIn, η Maersk, η Cisco, η ANZ, η Tesco, η Siemens, η GM είναι μερικοί από αυτούς.

Τώρα, από αυτή τη σκοπιά, είμαστε μακράν ο ισχυρότερος παίκτης σε αυτόν τον χώρο. Είμαστε ο μόνος παίκτης που συνδυάζει RPA γνωστικό analytics και analytics. Η RPA τεχνολογία μας είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένη και επιχειρηματική, και χρησιμοποιώντας την μπορείτε να εκτελέσετε διαδικασίες κρίσιμης σημασίας.

Ιστορικά, όταν κάποιος ήθελε να αυτοματοποιήσει κάτι, οι άνθρωποι έφτιαχναν προγράμματα και ενσωμάτωναν κώδικες, μια διαδικασία μάλλον χρονοβόρα. Με τη χρήση όμως της τεχνολογικής μας πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ρομπότ εντός ημερών ή εβδομάδων, ποτέ όμως μηνών. Ξαφνικά ο καθένας μπορεί να τις δημιουργήσει. Ξαφνικά μπορείτε να αυτοματοποιήσετε κάθε είδους διαδικασία. Αυτό το παράδειγμα μετατροπής σας επιτρέπει την αυτοματοποίηση οποιασδήποτε διαδικασίας και ο καθένας μπορεί να το κάνει, να αλλάξει θεμελιωδώς ολόκληρη τη δυναμική αυτού του χώρου του αυτοματισμού.

Θέλω να αναπτύξω την τεχνολογική σας πλατφόρμα που συνδυάζει την τεχνολογία RPA με τη γνωσιακή τεχνολογία και την ανάλυση περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Ποια είναι η γνώμη σας για τη γνωσιακή αυτοματοποίηση που δημιουργεί μια «άτακτη» επανάσταση στον εργασιακό χώρο;

Ας παρατηρήσουμε την ανατομία οποιασδήποτε διαδικασίας. Είναι ένας συνδυασμός 6 βημάτων: λαμβάνετε δεδομένα, τα επικυρώνετε, τα εμπλουτίζετε, πραγματοποιείτε τη διαδικασία, συμβιβάζεστε και στη συνέχεια αναλύετε και αναφέρετε. Οποιαδήποτε διαδικασία μπορεί να αναλυθεί σε αυτά τα 6 βήματα. Εάν τα δεδομένα σας είναι δομημένα και σε συστήματα, η RPA τεχνολογία μας μπορεί να αυτοματοποιήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αλλά τις  περισσότερες φορές, τα δεδομένα είναι μη δομημένα ή ημι-δομημένα και όχι σε συστήματα. Πάρτε για παράδειγμα ένα μεγάλο πάροχο εφοδιαστικής που έχει χιλιάδες προμηθευτές και όλοι αυτοί οι πωλητές στέλνουν διαφορετικά τιμολόγια σε διαφορετική μορφή. Αυτή τη στιγμή, ο πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής διαθέτει ομάδες ανθρώπων που διαβάζουν τα τιμολόγια αυτά, παίρνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και συνδέουν τα συστήματά τους. Τώρα, εάν πρέπει να αυτοματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία, χρειάζεστε γνωσιακές τεχνολογίες σε αντίθεση με την RPA. Έτσι, τα πρώτα τρία βήματα της επιχειρηματικής διαδικασίας απαιτούν γνωσιακή τεχνολογία.

Μόλις αυτοματοποιήσετε οποιαδήποτε διαδικασία, περνάει από ένα bot, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε οποιαδήποτε δεδομένα, να προσθέσετε ετικέτες σε οποιοδήποτε πεδίο και να αρχίσετε να λαμβάνετε επιχειρηματικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τις εταιρείες που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επιχειρησιακή αξία. Το Automation Anywhere είναι εύκολο στη χρήση που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία με τα κατάλληλα χειριστήρια και την απαραίτητη ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής για να δημιουργήσετε αυτά τα bots. Οι επιχειρηματίες τώρα, μπορούν να δημιουργήσουν bots μεσαίου επιπέδου και η τεχνολογία πιο πολύπλοκα που αλλάζουν ριζικά ολόκληρο την πολιτική της αυτοματοποίησης.

Το Automation Anywhere έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος πάροχος λογισμικού στον χώρο RPA παγκοσμίως. Ποιο είναι το μυστικό σου;

Πρώτον, η RPA τεχνολογία μας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με κάθε είδους συστήματα. Μερικοί από τους προμηθευτές ασχολούνται μόνο με την SAP. Κάποιοι μόνο το 20% των συστημάτων. Μπορούμε να ελέγξουμε ολόκληρη τη στοίβα αφού έχουμε την ευρύτερη στοίβα τεχνολογίας. Μπορούμε να μιλήσουμε σε οποιοδήποτε σύστημα και να αυτοματοποιήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία από άκρη σε άκρη.

Δεύτερον, ο συνδυασμός RPA με γνωστικά και αναλυτικά στοιχεία είναι ο παίκτης-κλειδί για έξυπνο αυτοματισμό.

Τρίτον, στις σύγχρονες επιχειρήσεις, χρειάζεστε την τεχνολογία της αγνωστικιστικής πλατφόρμας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να την εκτελέσετε τόσο στο cloud, όσο και on-premise, στο διακομιστή, στην εικονική μηχανή ή στην επιφάνεια εργασίας. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από το iPad σας μέσα στο αυτοκίνητό σας. Το προϊόν μας σας επιτρέπει να διαχειριστείτε αυτές τις ψηφιακές εργατικές δυνάμεις και να τις εκτελέσετε οπουδήποτε θέλετε.

Τέταρτον, επιτρέπουμε τον εκδημοκρατισμό του αυτοματισμού. Σε μια σύγχρονη ψηφιακή επιχείρηση, δεν μπορείτε να πείτε μπορούν να δημιουργήσουν τα bots μόνο 10 άτομα. Εάν δημιουργήσετε μια τεχνολογία την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο προγραμματιστές C++, τότε απευθύνεστε σε μόνο μια συγκεκριμένη ανάγκη, αφού η προσέγγιση αυτή δεν υποστηρίζει την επεκτασιμότητα των επιχειρήσεων. Εάν πραγματικά θέλετε να αυτοματοποιήσετε κάτι, το προϊόν σας θα πρέπει να είναι αρκετά απλό ώστε όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιούν και να συμμετέχουν σε αυτό. Έτσι, χρειάζεστε ένα εύχρηστο προϊόν. Σε μια ψηφιακή επιχείρηση, αυτό θα γίνει με χιλιάδες ρομπότ που θα εργάζονται δίπλα δίπλα με τους ανθρώπους.

Πέμπτον, έχουμε πολλά στοιχεία AI ενσωματωμένα στο RPA μας καθώς και στο IQ Bot, το οποίο ανήκει στην γνωσιακή μας τεχνολογία. Αυτοί είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Automation Anywhere είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η RPA ως κατηγορία μπορεί να δημιουργήσει νέες εργασιακές ευκαιρίες από 2,90,000 έως 3,20,000 μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Το Automation Anywhere έχει ήδη αναπτύξει 600.000 bots σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τι μπορεί να ασχολείται ο κλάδος που να προσφέρεται ασυνείδητα για αυτοματοποίηση;

Ο αυτοματισμός έχει διεισδύσει περισσότερο σε βιομηχανίες όπως η τραπεζική, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η ασφάλιση, η κατασκευή, η τηλεπικοινωνία και η υγειονομική περίθαλψη. Αυτοί οι κλάδοι ασχολούνται με μεγάλα σύνολα δεδομένων και πολύπλοκες διαδικασίες. Είναι επίσης βιομηχανίες υψηλής ρύθμισης, έτσι κάθε χειροκίνητο λάθος μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρό. Γι’ αυτό, τα πάντα που μπορούν να αυτοματοποιηθούν θα πρέπει να αυτοματοποιούνται. Έχουν σαφή εντολή να αυτοματοποιηθούν όσο μπορούν, να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών, την παραγωγικότητα, να οδηγήσουν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να βελτιώσουν τη συμμόρφωση.

Γενικά, κάθε ταξίδι ξεκινά με τη χρηματοδότηση και τη λογιστική, με σταθερό τρόπο, υπό διαδικασίες HR ή IT ή στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτά είναι μερικά από τα μέρη όπου ξεκινά το ταξίδι και στη συνέχεια γίνεται ευρέως γνωστό στην επιχείρηση μέσω διαφορετικών λειτουργιών.

Συνεργαζόμαστε με πελάτες σε 80-90 χώρες. Κάθε χώρα μας δίνει μια διαφορετική πρόκληση, αλλά παντού η απάντηση στη βελτίωση της παραγωγικότητας είναι η αυτοματοποίηση. Μια εταιρεία στην Ιαπωνία θα διαλέξει την αυτοματοποίηση, επειδή αντιμετωπίζει την πρόκληση της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού και των εργαζόμενων που εργάζονται υπερβολικά.

Πώς θα επηρεάσει η αυτοματοποίηση την Ινδία, η οποία ανέκαθεν στηριζόταν σε τρίτους;

Η Ινδία έχει τεράστια ευκαιρία να γίνει ο κόμβος της διαδικασίας αυτοματοποίησης. Οι περισσότερες από τις διαδικασίες έχουν ανατεθεί εδώ. Αν μιλάμε για βιομηχανίες εξωπορισμού επιχειρησιακών διεργασιών (BPO), παρόχους υπηρεσιών ή ακόμη και παγκόσμια κέντρα εσωτερικής παραμονής, οι μεγάλες εταιρείες έχουν τα κέντρα τους στην Ινδία, όπου διαχειρίζονται τις κοινόχρηστες υπηρεσίες τους ή τις αναθέτουν σε εταίρους τους. Έτσι λοιπόν, οι διαδικασίες είναι εδώ, η τεχνογνωσία είναι εδώ, και έχουμε κι ένα καλό τεχνολογικό υπόβαθρο από την πλευρά της χώρας. Αν αυτά τα τρία συνδυαστούν, η Ινδία έχει την ευκαιρία να ηγηθεί του κόσμου στη διαδικασία αυτοματοποίησης.

Για τον χώρο της βιομηχανίας, η αυτοματοποίηση είναι το επόμενο βήμα. Η Ινδία μπορεί να είναι ηγέτης στον κλάδο της διαδικασίας, οπότε έχει την ευκαιρία να ηγηθεί αυτού του βήματος.

Πόσο στρατηγική είναι η Ινδία ως αγορά για το Automation Anywhere;

Η συνεργασία μας με την Ινδία ξεκίνησε από την πρώτη μέρα των εργασιών μας στην περιοχή Bay. Ανοίξαμε το κατάστημά της Ινδίας στο Baroda. Έχουμε μια εργασιακή ομάδα και από τα δύο γραφεία που συνεργάζονται. Έτσι, ολόκληρη η πλατφόρμα RPA δημιουργήθηκε στη Silicon Valley και στο Baroda.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο αναπτυξιακό μας κέντρο στην περιοχή Baroda και Bay. Στην Ινδία, έχουμε περίπου 400 υπαλλήλους και προσπαθούμε να τους διπλασιάσουμε. Έχουμε συνεργαστεί με περισσότερα από 100 συστήματα νοημοσύνης σμήνους (SI) και συμβουλευτικές για τους εταίρους μας όπως η Wipro, η TCS, η Cognizant, η Infosys, η Deloitte, η EY, η IBM και η Accenture.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία από τις τρεις ή τέσσερις καλύτερες αγορές μας παγκοσμίως. Έχουμε ένα μεγάλο κέντρο στο Baroda καθώς και στο Bangalore  κι ένα μικρότερο γραφείο στη Βομβάη. Η Ινδία είναι ήδη το μεγαλύτερο αναπτυξιακό κέντρο για εμάς και αναμένουμε ότι αυτό θα επιταχυνθεί μέσα στο 2020.

Η ζήτηση για λύσεις RPA στην Ινδία αυξήθηκε εκθετικά τα τελευταία χρόνια λόγω της σημαντικής υιοθέτησής της από την GIC, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, την τεχνολογία και τις εταιρείες παραγωγής.

Τι μπορούν να προσδοκούν οι πελάτες από το Automation Anywhere στα επόμενα δύο τρίμηνα όσον αφορά τη νέα πρωτοποριακή του τεχνολογία;

Συνεχίζουμε να προωθούμε τα όρια των τριών τεχνολογιών - RPA, γνωσιακή τεχνολογία  και ανάλυση και να τα συνδυάσουμε με έναν πολύ απλό τρόπο, ο οποίος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν οποιαδήποτε διαδικασία.

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το κατάστημα μας για bot μας επειδή είναι μια αγορά όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρχονται και να μοιράζονται τις ιδέες τους και οι καταναλωτές των ιδεών αυτών τους επιτρέπουν να ρίξουν μια ματιά. Έχουμε επίσης μια τεχνολογία που ονομάζεται "bot farm" που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε και να διατηρήσετε εκατοντάδες bots στο cloud ή στο κέντρο δεδομένων σας ή στο εικονικό σας περιβάλλον. Έτσι, σας επιτρέπει να περιστρέφεστε δυναμικά πάνω κάτω και να διαχειρίζεστε αυτόματα αυτά τα bots χωρίς την παρουσία ανθρώπινου δυναμικού, αφού όλη η διαδικασία πραγματοποιείται από τα bots.

Πιέζοντας τα όρια των τεχνολογιών, θα συνεχίσουμε να αυτοματοποιούμε όσα πρέπει να αυτοματοποιηθούν. Και η αυτοματοποίηση, όπως και η τεχνολογία των υπολογιστών και του διαδικτύου, δεν πρέπει να περιορίζονται σε μικρό αριθμό. Τη στιγμή που τον εκδημοκρατίζετε και επιτρέπετε σε όλους να συμμετάσχουν, βλέπετε πρωτοφανή επίπεδα βελτίωσης της διαδικασίας και αποτελεσματικότητας

Πηγή : https://cio.economictimes.indiatimes.com/news/business-analytics/india-can-become-the-worlds-automation-hub-ankur-kothari-co-founder-cro-automation-anywhere/64356585