28 Νοεμβρίου 2022

Η Oracle επενδύει στρατηγικά στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους εκπροσώπους του Τύπου που έλαβε χώρα την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader Oracle Ελλάς & Cluster Leader GCMM αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή της Oracle να εμπιστευθεί την ελληνική θυγατρική, μέσω επενδύσεων σε σημαντικούς πυλώνες εξειδίκευσης οι οποίοι εξυπηρετούν ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές.

Με 28 χρόνια παρουσία στην Ελλάδα, η Oracle Ελλάς επενδύει στο δυναμικό της χώρας, μέσα από μια σειρά σημαντικών δράσεων, όπως:

  • Η ομάδα του ενός από τα πέντε Oracle Cloud Development Hubs, το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2015, αποτελώντας μέρος ενός πολυπεριφερειακού οργανισμού με Το Oracle Consulting Enterprise Security Competence Center, που λειτουργεί ως κεντρικό hub παροχής & υλοποίησης υπηρεσιών ασφαλείας σε όλο το φάσμα των Oracle τεχνολογιών και για cloud, hybrid & on-premises υλοποιήσεις.
  • Την Oracle Financial Services Software (OFSS), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική στην Ευρώπη για υλοποίηση ΙΤ λύσεων στο χώρο της τραπεζικής & των ασφαλειών και, τέλος,
  • Το Oracle Academy, με μέλη 270 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων και 380 εκπαιδευτικούς, το οποίο εξελίσσει τις δεξιότητες 53.400 σπουδαστών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Έλληνες μηχανικοί της Oracle έχουν συμβάλλει στο σχεδιασμό και στηρίζουν τα μεγαλύτερα data centers της χώρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ η εταιρεία έχει φθάσει σήμερα στο σημείο να εξάγει υπηρεσίες και τεχνογνωσία, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της (240 εργαζόμενοι σήμερα σε σχέση με 70 το 2001), με την πλειοψηφία να είναι μηχανικοί (120 για την ελληνική αγορά). Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα προβεί στον επόμενο στην πρόσληψη 30 ακόμα εργαζομένων. «Η εξωστρέφεια για μας είναι στρατηγική επιλογή, η οποία έχει εξελίξει την Oracle Ελλάς σε περιφερειακό hub. Είναι σημαντικό για την Oracle να προσελκύει και να κρατάει στην Ελλάδα ταλέντα και τεχνογνωσία, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη χώρα στην τεχνολογική ανάπτυξή της» ανέφερε ο Α. Μονοκρούσος.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε και η Oracle Database 18c, η πρώτη αυτόνομη βάση δεδομένων που αξιοποιεί τεχνολογία Machine Learning, ενεργοποιώντας αυτοματισμούς που εξαλείφουν την ανθρώπινη εργασία και λάθη, όπως και τις χειρονακτικές ρυθμίσεις, και η οποία θα αρχίσει να διατίθεται το Δεκέμβριο. Πρόκειται για μια έκδοση ορόσημο για την εταιρεία, που θα θέσει τα στάνταρ για τις βάσεις δεδομένων του μέλλοντος.

Επαναδημοσίευση από Netfax