8 Δεκεμβρίου 2022

Η Amazon παρουσιάζει την νέα ευρεσιτεχνία της που αφορά την παράδοση με Drone από πύργο που θα μοιάζει με κυψέλη. Και να πως θα μοιάζει.

Η Amazon, η τεράστια ηλεκτρονική μονάδα λιανικής πώλησης, υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν πύργο από τον οποίο θα απογειώνει τα Delivery Drones. Η ιδέα θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστική στις αστικές περιοχές, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά η ζήτηση για προϊόντα και για έγκαιρη παράδοση παραμένει αυξημένη.

Η Amazon υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την οποία παίρνουμε μια πρώτη γεύση σχετικά με το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της παράδοσης. Πρόκειται για το «Πολυεπίπεδο κέντρο εκπλήρωσης» όπως αναφέρεται στην αίτηση και στην εικόνα παρακάτω βλέπουμε έναν πύργο, με ανοίγματα στο μέγεθος των drone, ο οποίος πιθανότατα θα διευκολύνει τον διαδικτυακό λιανικό γίγαντα να κάνει παραδώσεις σε αστικές περιοχές. Η Amazon λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη και ζήτηση να εγκατασταθούν τα κέντρα εκπλήρωσης μέσα σε πόλεις, και συγκεκριμένα σε κεντρικά σημεία και πυκνοκατοικημένες περιοχές.»

Image credit: Amazon/US Patent and Trademark Office
Πηγή Εικόνας: Amazon / Γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ

Ο αποθήκες καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση την οποία τα αστικά κέντρα συνήθως δεν έχουν. Επομένως η κάθετη οικοδόμηση αποτελεί λύση που ανοίγει νέες δυνατότητες για την εταιρεία σε αυτές τις περιοχές. Η προσθήκη των drone θα συμβάλει τόσο στη μείωση του κόστους εργασίας όσο και του κόστους αποστολής, επιτρέποντας παράλληλα την ταχύτερη δυνατή παράδοση μέσω της σημερινής τεχνολογίας.

Φυσικά, αυτό είναι απλώς μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται ότι η Amazon θα κατασκευάσει πραγματικά αυτό το κέντρο παράδοσης που μοιάζει με κυψέλη. Όμως, δείχνει ότι υπάρχει η βούληση να γίνει ο εναέριος χώρος των μητροπόλεων τόσο ζωντανός όσο και στο έδαφος. Εάν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας οδηγήσει σε κάτι περισσότερο - τότε, μην εκπλαγείτε αν μοιάζει λες και γιγάντιες «μέλισσες» έχουν καταλάβει τον ουρανό στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: futurism.com