1 Δεκεμβρίου 2023

Έξι παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα ιδανικό πρόγραμμα στατιστικών αναλύσεων των επιχειρήσεων

Στο σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό επιχειρησιακά σενάριο, πολλές επιχειρήσεις υιοθετούν καινοτόμες στρατηγικές για να αναπτυχθούν. Μερικοί δυναμικοί ηγέτες επιχειρήσεων, όμως, βλέπουν στην τωρινή επιβράδυνση μία ευκαιρία. Αξιοποιούν επιτυχώς τη δύναμη των δεδομένων για να διερευνήσουν τον ανταγωνισμό, να βελτιώσουν τις πηγές τους, να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πελατών, να παίρνουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις και να εκτιμούν τις ανερχόμενες τάσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με τη NASSCOM, ο τομέας στατιστικών αναλύσεων μεγάλων δεδομένων στην Ινδία προβλέπεται να αυξηθεί στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, από το παρόν επίπεδο των περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, παρά την αυξανόμενη επίγνωση για τη χρησιμότητα των στατιστικών αναλύσεων, η ινδιάνικη αγορά βρίσκεται ακόμα σε ένα αναδυόμενο στάδιο. Δεδομένων των αυξανόμενων αναγκών της βιομηχανίας, η τωρινή επιτακτική ανάγκη είναι ένα ιδανικό πρόγραμμα στατιστικών αναλύσεων των επιχειρήσεων, που θα είναι κατάλληλο για αυτούς.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπαίνουν στο παιχνίδι όταν αναζητείτε την κατάλληλη επιλογή. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη.

Καινοτόμο πρόγραμμα μαθημάτων
Πολλά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στη βιομηχανία, περιλαμβάνοντας ακόμα και μερικά που προσφέρονται από υψηλού κύρους ακαδημαϊκά ιδρύματα, έχουν προγράμματα μαθημάτων που μοιάζουν πολύ το ένα με το άλλο. Ένα καλό πρόγραμμα δεν πρέπει μόνο να καλύπτει τις βασικές αρχές διοίκησης και των στατιστικών αναλύσεων των επιχειρήσεων, τις εφαρμογές του κτλ, αλλά επίσης να δίνει μεγαλύτερη αξία στο βιογραφικό, με το να περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τη σημερινή ψηφιακή εποχή. Για παράδειγμα, το PGCBAMD (μεταπτυχιακό πιστοποιητικό στις στατιστικές ανάλυσης των επιχειρήσεων για αποφάσεις της διοίκησης) που προσφέρεται από το XLRI και το TCLL, σε ακαδημαϊκή συνεργασία, έχει μία ειδική διδακτική ενότητα για τις στατιστικές αναλύσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι πρωτεύουσας σημασίας για τη βιομηχανία.

Έμπειρο διδακτικό προσωπικό
Το διδακτικό προσωπικό παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή προγράμματος των στατιστικών αναλύσεων των επιχειρήσεων. Το επίπεδό τους, τα χρόνια της εμπειρίας και οι τεχνικές τους γνώσεις θα κρίνουν τον όγκο της γνώσης που μπορείτε να κερδίσετε από το πρόγραμμα. Ένα έμπειρο διδακτικό προσωπικό με καθηγητές, οι οποίοι είναι πρακτικά ειδικοί στη βιομηχανία, πρέπει αδιαμφισβήτητα να σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα.

Απαιτητικό και εντατικό πρόγραμμα
Οι επαγγελματίες εργαζόμενοι προτιμούν ένα εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα, που μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα που διεξάγονται για αρκετά χρόνια, και που, έπειτα, στα πλαίσια του προγράμματος, μπορούν μέσα από το επάγγελμά τους να εφαρμόσουν όλα αυτά που έμαθαν. Επομένως, πέρα από την εκπαίδευση κερδίζουν και πρακτική εμπειρία στη δουλειά. Ένα πρόγραμμα όπως το 11μηνο της PGCBAMD, που προσφέρεται από τα XLRI και TCLL, είναι ένα εντατικό πρόγραμμα 300 ωρών και καλύπτει όλες τις παραπάνω απαιτήσεις.

Ευκαιρία για μάθηση παράλληλα με το κέρδος
Σαν ένας επαγγελματίας εργαζόμενος η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να μαθαίνετε, παράλληλα με τη δουλειά. Αυτή η επιλογή σάς δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζετε στη δουλειά αυτά που έχετε μάθει από το πρόγραμμα, χωρίς να επιτρέψετε να χάνετε χρήματα, όπως θα γινόταν με ένα πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης.

Κληρονομιά ακαδημαϊκού ιδρύματος και κύρος αποφοίτων
Η κληρονομιά του ακαδημαϊκού ιδρύματος, στο οποίο διεξάγεται το πρόγραμμα στατιστικών αναλύσεων των επιχειρήσεων, είναι εξαιρετικά σημαντική. Καθώς οι στατιστικές αναλύσεις είναι ένα περίπλοκο αντικείμενο, από την οπτική γωνία της εταιρείας που προσλαμβάνει προσωπικό, η κληρονομιά κουβαλάει τεράστιο βάρος, καθώς απεικονίζει την ποιοτική εκπαίδευση, το έμπειρο διδακτικό προσωπικό και το επίπεδο του ιδρύματος. Για παράδειγμα, το PGCBAMD που προσφέρουν τα XLRI και TCLL, είναι ένα από τα πιο αγαπητά προγράμματα, καθώς το XLRI έχει καταταχθεί στα 10 καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ινδία. Συγχρόνως, το κύρος του αποφοίτου είναι εξίσου σημαντικό καθώς μπορείς να επικοινωνήσεις και να δικτυωθείς με τα μεγαλύτερα μυαλά στη βιομηχανία, κάτι που επίσης αυξάνει τις μελλοντικές προοπτικές.

Δυνατότητα ειδίκευσης
Πρέπει να ψάξετε εάν το πρόγραμμα στατιστικών αναλύσεων των επιχειρήσεων σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ειδίκευσης. Έτσι, ήδη από τις βασικές αρχές διοίκησης και στατιστικές αναλύσεις δεδομένων, πρέπει να είναι ικανό να σας προσφέρει μαθήματα επιλογής, όπως Οικονομικά, Διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού, Μάρκετινγκ και Διοίκηση λειτουργιών και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω συμβουλές, το να διαλέξει κανείς το πρόγραμμα XLRI PGCBAMD γίνεται η πιο προφανής και ρεαλιστική επιλογή για εσάς που κοιτάτε να κυνηγήσετε μία καριέρα στα στατιστικά ανάλυσης των επιχειρήσεων της επίβλεψης των αποφάσεων. Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο http://bit.ly/2srXA0k.

Πηγή: indiatimes.com