28 Νοεμβρίου 2022

Επιταχύνετε την καινοτομία με τις αναλύσεις Big data

Από τότε που άρχισα να δημοσιεύω το περιοδικό περιπτωσιολογικών μελετών πριν από αρκετά χρόνια, πάντα έγραφα για τη μετασχηματιστική επίδραση των αναλύσεων Big data. Έχω μοιραστεί βέλτιστες πρακτικές και ιδέες της βιομηχανίας, αλλά τώρα συχνά με ρωτούν, πώς; Πώς μπορούν οι οργανώσεις να μετατρέψουν το μέλλον τους, ενώ εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην επιτυχία του παρόντος; Πώς μπορούν οι εργαζόμενοι να μην σπαταλούν τον χρόνο τους στα παλιά συστήματα, και αντί αυτού να προχωρήσουν στις τρέχουσες και μελλοντικές καταστάσεις, χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο της αποδιοργάνωσης;

Σε αυτό το τεύχος του Intelligence Quarterly, έχω θέσει ως στόχο να δοθεί απάντηση σε αυτό το ερώτημα – δείχνοντάς σας την μόχλευση των αναλύσεων Big data, ώστε να βρεθούν στο προσκήνιο, ανεξάρτητα από το παρελθόν της επιχείρησής σας.

Μαζί με τα Big data έρχονται μεγάλες προκλήσεις και ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες. Τα κοινωνικά δεδομένα, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και τα δεδομένα αισθητήρων είναι μερικές μόνο από τις νέες πηγές δεδομένων που όταν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να βελτιώσουν την επιχείρησή σας με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί έχουν πρόβλημα, με παλιά δυσλειτουργικά συστήματα που παρεμποδίζουν τον δρόμο της καινοτομίας.

Είναι αλήθεια ότι η τεχνολογία είναι το θεμέλιο και η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας, αλλά η ξεπερασμένη τεχνολογία μπορεί να καταπνίξει την καινοτομία.

Όταν αναπτύξετε μια κουλτούρα που υιοθετεί νεότερες δεξιότητες και τεχνολογίες, η ικανότητά σας να καινοτομείτε αυξάνεται. Στη συνέχεια, αυτές οι καινοτομίες δημιουργούν ακόμη περισσότερες δεξιότητες και τεχνολογίες. Ο τροχός συνεχίζει να περιστρέφεται. Και εξελίξεις συνεχίζουν να συμβαίνουν. Όταν εφαρμόζονται οι δεξιότητες αναλύσεων και οι τεχνολογίες, βλέπουμε ότι οι αλλαγές προχωρούν μέσω τεσσάρων σταδίων:

  1. Ο εκσυγχρονισμός των αναλύσεων, σας δίνει τη δυνατότητα να εμπιστεύεστε τους αριθμούς και να βασίζεστε σε μια ενιαία εκδοχή της αλήθειας. Αυτό είναι ό, τι χρειαζόταν ο ιταλικός πιστωτικός οργανισμός Agos Ducato όταν απέκτησε έναν μεγάλο δανειστή, και αυτό που η Wyndham Exchange & Rentals χρειαζόταν για την ανταλλαγή ιδιοκτησίας, όπου η ικανότητα δημιουργίας μοντέλων που βασίζονται σε πληροφορίες, ήταν ζωτικής σημασίας.
  1. Η ένταξη των αναλύσεων στις επιχειρηματικές διαδικασίες μπορούν να βοηθήσουν την εξάπλωση των αναλύσεων σε όλη την οργάνωση. Ο εκδημοκρατισμός των αναλύσεων συμβαίνει μέσω της οπτικοποίησης των δεδομένων και του αυτοματισμού. Για παράδειγμα, το Taipei Medical University χρησιμοποιεί οπτικές αναλύσεις για να διεισδύσει βαθύτερα στην καθημερινές τάσεις των εσόδων και των εξόδων. Η οπτικοποίηση θεωρείται ευρέως ως μια κορυφαία τεχνική για να αποκτηθεί καλύτερη δυνατή αξία από τα Big data. Ο σκοπός είναι να κλείσει το χάσμα μεταξύ αναλύσεων και επιχειρηματικών χρηστών, για την απεικόνιση των δεδομένων. Ο καθηγητής Bart Baesens εξηγεί περισσότερα σε πρόσφατη συνέντευξή του.
  1. Η καινοτομία, όπως συζητήσαμε παραπάνω, είναι ένα προϊόν αλλά και ένας καταλύτης της τεχνολογίας. Μια σημαντική λειτουργία της τεχνολογίας είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό να γίνουν. Έχω δει πολλές ώριμες εφαρμογές αναλύσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Η ταχύτητα επεξεργασίας έχει μετατραπεί από ώρες σε δευτερόλεπτα, ενώ το συνολικό κόστος απόκτησης έχει μειωθεί από τα εκατομμύρια των δολαρίων που ήταν πριν. Ένας διευθύνων σύμβουλος μου είπε, ότι τα κέρδη της εταιρείας του αυξήθηκαν 30 τοις εκατό, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας 1.000 μικρών εκστρατειών που δημιουργήθηκαν από 5.000 μοντέλα σε ημερήσια βάση!
  1. Ο μετασχηματισμός λαμβάνει χώρα όταν οι οργανώσεις έχουν κατακτήσει τον εκσυγχρονισμό, την ολοκλήρωση και την καινοτομία. Οι επιχειρήσεις σε αυτή τη φάση έχουν φτάσει σε ένα σημείο που η ένταξη, η ενσωμάτωση και η καινοτομία συμβαίνουν σε συνδυασμό. Πριν από δύο δεκαετίες, η online διαφήμιση ήταν απλά μια ιδέα. Σήμερα, είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία, χάρη στην ικανότητά της τεχνολογίας μετατρέπει τα δεδομένα σε ιδέες και νέες πηγές εσόδων, μέσω του λογισμικού ως μια υπηρεσία.

 

Πώς μπορείτε να εκσυγχρονίσετε τον οργανισμό σας; Σκεφτείτε πώς να μοχλεύσετε νεότερες τεχνολογίες όπως το πλέγμα, τις αναλύσεις υψηλής απόδοσης και το Hadoop. Σκαλίστε τις υπάρχουσες διαδικασίες σας και δείτε πού μπορούν οι αναλύσεις να ενσωματωθούν απρόσκοπτα για να αυξήσουν την αξία του οργανισμού σας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναλύσεις για να καινοτομήσετε στον κλάδο σας με νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Τέλος, χρησιμοποιήστε τις αναλύσεις για να μετασχηματίσετε την εταιρεία σας, και να δημιουργήσετε μια νέα αγορά που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν.


Η στιγμή για εκσυγχρονισμό είναι τώρα. Εκείνοι που δεν ρισκάρουν, θα μείνουν πίσω σε έναν ολοένα πιο δυναμικό και διασυνδεδεμένο κόσμο. Οι προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες, αλλά η δυνατότητα των δεδομένων για παροχή γνώσεων, διορατικότητας και για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων αυξάνεται εξίσου γρήγορα - αν όχι πιο γρήγορα.

Σε αντίθεση με άλλες καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνολογία, ο εκσυγχρονισμός δεν ξεκινά αυξάνοντας τον IT προϋπολογισμό σας. Οι περισσότεροι από τους επιτυχημένους πελάτες μας αναφέρουν σημαντική εξοικονόμηση του συνολικού κόστους από την αρχή. Ο εκσυγχρονισμός είναι για μικρότερες, εξυπνότερες και πιο στρατηγικές δεσμεύσεις που αποφέρουν άμεσα οφέλη και παρέχουν μια διαδρομή για την επιτάχυνση της καινοτομίας.

Με τις αναλύσεις να εισέρχονται σε μια νέα, πιο ισχυρή εποχή, ο εκσυγχρονισμός είναι τώρα στην πρώτη γραμμή. Εκμεταλλευτείτε τις αμέτρητες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της καινοτομίας, χρησιμοποιώντας τις αναλύσεις Big data. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να βελτιώσει τις επιδόσεις του, να μετασχηματίσει την επιχείρησή σας και να μετατρέψει τα Big data σε πολλά δολάρια. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσετε μια καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες σας και ένα εξαιρετικό μέρος εργασίας για τους υπαλλήλους σας, που θα ξεχωρίζει με κάθε τρόπο.

Πηγή: sas.com