29 Σεπτεμβρίου 2023

Η Headset συγκεντρώνει 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τις αναλύσεις δεδομένων startup επιχειρήσεων λιανικής πώλησης μαριχουάνας

Καθώς περισσότερα κράτη ψηφίζουν νόμους που νομιμοποιούν την πώληση της κάνναβης, νέα καταστήματα λιανικής αποκτούν έσοδα. Το να είναι σε θέση μια επιχείρηση να παρακολουθεί και να ελέγχει τις πωλήσεις μεμονωμένων προϊόντων της - από τα πιο δημοφιλή ως τα λιγότερα δημοφιλή - αποτελεί ένα πλεονέκτημα για κάθε ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος θέλει να βελτιώσει την επιχείρηση του.

Εκεί είναι που η Headset θέλει να βοηθήσει. Η startup εταιρεία που έχει έδρα το Σιάτλ πήρε  2.500.000 δολάρια από την Hypur Ventures, την Salveo Capital και την Poseidon Asset Management για την πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας λιανικής μαριχουάνας.

Το λογισμικό της Headset δείχνει στους χρήστες τα δεδομένα πώλησης, την αποτελεσματικότητα προώθησης, τις κορυφαίες επιδόσεις των προϊόντων, και πολλά παραπάνω πράγματα σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, προσφέρει γνώσεις σχετικά με πληροφορίες για την αγορά. Η πλατφόρμα είναι ένα εργαλείο έρευνας και ανάλυσης της αγοράς παρόμοιο με το Nielsen, το NPD ή το IRI, αλλά αφορά τους λιανοπωλητές μαριχουάνας και ιατρεία που την παρέχουν.

Οι 177 πελάτες της Headset ποικίλουν και είναι μάρκες κάνναβης, εμπόροι λιανικής, ιατρεία, επενδυτές, εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης και διαβούλευσης σε όλη την Washington, το Oregon, το Colorado, την California  και έχει και ορισμένους διεθνείς πελάτες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015, έχει προσωπικό δέκα ατόμων και έχει συγκεντρώσει 3.3 εκατομμύρια δολάρια μέχρι και σήμερα.

Οι Cy Scott, Brian Wansolich, και Scott Vickers είναι οι ιδρυτές της Headset. Αυτό το τρίο προηγουμένως συνίδρυσε την Leafly, τη δημοφιλή πλατφόρμα παροχής λιανικής και ιατρικής μαριχουάνας που αποκτήθηκε από την εταιρεία επενδύσεων μαριχουάνας Privateer Holdings (που βρίσκεται στο Seattle) το 2011.

Υπάρχουν τώρα οκτώ κράτη που έχουν νομιμοποιήσει την μαριχουάνα και 29 που έχουν ιατρικά προγράμματα μαριχουάνας. Η Arcview Market Research κυκλοφόρησε πρόσφατα μια αναφορά σημειώνοντας πως η νόμιμη αγορά μαριχουάνας στην Βόρεια Αμερική είχε 6,7 δισεκατομμύρια έσοδα πέρυσι και σε συνδυασμό με την παράνομη αγορά, είχε έσοδα πάνω από 53 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: geekwire.com