29 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί το 2017 θα είναι η χρονιά που θα πάρεις επιτέλους τις επιχειρηματικές αναλύσεις σοβαρά

Όσο πλησιάζει το 2017 οι σημερινές επιχειρήσεις έχουν την πρωτοφανή ικανότητα να ενισχύουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους μέσω πιο έξυπνων διαδικασιών λήψης αποφάσεων που βασίζονται στα δεδομένα. Αυτό γίνεται εφικτό με σύγχρονες λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας, οι οποίες εξουσιοδοτούν τους οργανισμούς να συλλέγουν πιο αποτελεσματικά και να αναλύουν δεδομένα έτσι ώστε να φτάσουν πιο γρήγορα σε καλύτερες ενημερωμένες αποφάσεις.

Οι σύγχρονες υπολογιστικές πλατφόρμες βασίζονται σε ¨σύννεφο¨ (cloud),αναλυτική επεξεργασία, εξόρυξη δεδομένων, εξόρυξη διεργασιών, διαχείριση των επιδόσεων των επιχειρήσεων και άλλες δραστηριότητες “κλειδιά” που προηγουμένως ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Επιπλέον οι υπολογιστικές λύσεις μέσω συννέφου επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μετατοπιστούν πόροι προς μία περισσότερο προσανατολισμένη στην παροχή υπηρεσιών προσέγγιση, πράγμα που καθιστά ευκολότερη και φθηνότερη τη διαχείριση λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας χωρίς την υπερβολική δαπάνη σε υλικό και τεχνογνωσία.

‘Έτσι η επιχειρηματική ευφυΐα έχει γίνει κάτι παραπάνω από απλά μια τάση. Είναι πλέον μια αναγκαιότητα για τις επιχειρήσεις όλων των τύπων και μεγεθών. Το 97% των ατόμων στο μάρκετινγκ λένε ότι με την πάροδο του χρόνου είναι ολοένα και πιο ικανοί να χρησιμοποιών αποτελεσματικά τα δεδομένα σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Absent2.

Η αυξανόμενη ένταση, η ταχύτητα και την ποικιλία των δεδομένων έχει δώσει επίσης αφορμή για ένα πιο δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον για εκείνους που μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη του.

Πως οι αναλύσεις αλλάζουν το παιχνίδι.

Καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας, δραστικές αλλαγές στο χώρο εργασίας και της ροής εργασίας είναι συχνά απαραίτητες. Για να γίνουν οργανισμοί που καθοδηγούνται από τα δεδομένα (data driven organizations), οι εταιρείες πρέπει να εφαρμόσουν αλλαγές στην κουλτούρα, στις πολιτικές, στις διαδικασίες και τον καταμερισμό της εργασίας τους.

Όταν η εταιρεία σας γίνει μια επιχείρηση καθοδηγούμενη από τα δεδομένα, θα είναι ευκολότερο να ληφθούν ορθές αποφάσεις, πιο γρήγορα, με βάση το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν.

Πέρα από την λήψη έξυπνων αποφάσεων διαχείρισης εδώ είναι μερικά πρόσθετα θεμελιώδη οφέλη που συνδέονται με την υιοθέτηση της επιχειρηματικής ευφυΐας:

  • Ενισχύει την παραγωγικότητα
  • Καλύτερη πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες
  • Πιο ακριβής ρύθμισης στόχου
  • Καλύτερο ROI των επενδύσεων μάρκετινγκ

Η επιχείρηση κάποτε καθοδηγούσε τις λειτουργίες της ανάλυσης

Επειδή τα ερωτήματα (queries) που χρησιμοποιούνται, εμπεριέχουν ώρες για την προετοιμασία συνόλων δεδομένων και τη διαμόρφωση κώδικα, η επιχειρηματική ευφυΐα ήταν κάποτε αυστηρά το βασίλειο του τμήματος τεχνολογίας της πληροφορίας.

Όσο οι εταιρείες αυξανόμενα χρησιμοποιούν σύγχρονες λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας θα γίνουν επίσης πιο εύκολα διαθέσιμες στο να παρέχουν ανταλλαγή δεδομένων με πελάτες, συνεργάτες και εσωτερικούς χρήστες. Με άλλα λόγια, με εκδημοκρατισμένα τα στοιχεία μας, το σημερινό εργατικό δυναμικό έχει σημαντική εξουσία.

Μια σύγχρονη έρευνα του BI software provider Sisence διαπίστωσε ότι οι σημερινοί επιχειρηματίες προτιμούν να κρατούν κλειστές τις καρτέλες KPIs τους, με περίπου το 45% των ερωτηθέντων να κάνουν έλεγχο απόδοσης σε καθημερινή βάση και 17% να το κάνουν κάθε μία ώρα.

Πράγματι, η νεότερη γενιά των εργαλείων επιχειρηματικής ευφυΐας έχει κάνει τις αναλύσεις απλούστερες, ταχύτερες και πιο προσιτές. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτές οι λύσεις σήμερα.

Αυτοματοποιημένη προ-επεξεργασία των δεδομένων. Καθώς οι επιχειρηματικής ευφυΐας λύσεις γίνονται πιο έξυπνες, θα είναι σε θέση να καθορίσουν τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων τομέων και των στοιχείων στα σύνολα δεδομένων σας, ανεξάρτητα από το πού αποθηκεύονται τα δεδομένα και σε ποια μορφή. Με την προετοιμασία των δεδομένων για ανάλυση το καλύτερο είναι αυτά να είναι συγχρονισμένα, το λογισμικό αναλύσεων να είναι σε θέση να εκτελέσει πολύπλοκες λειτουργίες, να εκτελεί ερωτήματα και να βρίσκει τις σχετικές συσχετίσεις και τις ιδέες εξαιρετικά γρήγορα, όποτε χρειάζεστε για το κάνει.

Το Google Analytics 360 Suite, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τις τρομερές δυνατότητες μηχανικής μάθησης της εταιρείας για να βοηθήσει άτομα του μάρκετινγκ στον εντοπισμό των προσοδοφόρων τμημάτων κοινού.

Smart caching. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μετριάζει την συμφόρηση επεξεργασίας είναιτο smart caching. Αποθηκεύει έξυπνα τα δεδομένα στην επεξεργασία δεδομένων στοίβας, επικεντρώνεται στην μνήμη και σε τσιπ επεξεργασίας, μειώνει τις I / O κλήσεις, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την απόδοση.

Διεπαφή drag-and-drop. Με την επιχειρηματική ευφυΐα γίνεται μια δραστηριότητα που καθοδηγείται από την επιχείρηση, οι χρήστες μπορούν να χειριστούν εύκολα πληροφορίες, που περιλαμβάνουν την εισαγωγή και συγχώνευση των συνόλων δεδομένων από οποιοδήποτε αριθμό πηγών τύπων πηγών και μορφών (τόσο δομημένων και αδόμητων).

Όμορφες απεικονίσεις. Για τον επιχειρηματικό προσανατολισμό στους τελικούς χρήστες, η οπτικοποίηση παρέχει έναν τρόπο επικοινωνίας με την ανάλυση μεγάλων συνόλων δεδομένων σε κάτι που βγάζει περισσότερο νόημα από ό, τι λένε γραμμές και στήλες των αριθμών. “Εύπεπτα διαγράμματα” και διαδραστικά ταμπλό μπορεί να παρέχουν γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις στα σημεία λήψης αποφάσεων.

Ενσωμάτωση οπουδήποτε. Εκτός του ότι είναι πιο οπτικά προσανατολισμένες, οι σύγχρονες λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας επιτρέπουν στους χρήστες να ενσωματώνουν τα αποτελέσματα σε άλλες πλατφόρμες μέσω APIs, πίνακες και widgets. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες των επιχειρήσεων μπορεί να ξεπεράσουν τα όρια των επιχειρηματικής ευφυΐας εργαλείων τους και σημείων πρόσβασης.

Συμπεράσματα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιχειρηματική ευφυΐα παίζει καθοριστικό ρόλο για τις επιχειρήσεις σήμερα. Θα ενισχύσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη βελτίωση της ροής εργασίας στα επιχειρηματικά “ανόμοια” τμήματα.

Η επένδυση σε ένα future-proof BI stack έχει νόημα στο να εξασφαλίσει ότι η επιχείρησή σας είναι έτοιμη για έναν κόσμο που αυξανόμενα βασίζεται σε δεδομένα, όπου το δικαίωμα γνώσης και της πληροφορίας μπορεί να σημαίνει την επιτυχία ή την αποτυχία για τον οργανισμό σας.

Πηγή: business2community.com