18 Απριλίου 2024

H χρήση μη δομημένων Big Data θα αυξηθεί σταθερά σε ετήσιο ποσοστό 62%

Το IDG (International Data Group) προβλέπει ότι η χρήση μη δομημένων Big Data θα αυξηθεί σταθερά σε ετήσιο ποσοστό 62%. Προβλέπει επίσης ότι μέχρι το 2022, 93% όλων των δεδομένων που θα επεξεργάζονται, θα είναι μη δομημένα.

Το θέμα της επεξεργασίας μη δομημένων Big Data αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες των δεδομένων, και η Spare5 έχει δώσει λύση στο πρόβλημα μέσω του Intelligent Crowdsourcing. Ανάμεσα στους πελάτες που έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με την Spare5 (και παρουσιάζουν διάφορες περιπτώσεις προς μελέτη) περιλαμβάνονται οι Getty Images, Avvo, GoPro, IBM Expedia, Sentient Technologies, και πολλές άλλες.

 

Η Spare5 παρέχει λύσεις

 

Η Spare5 αποτελεί μια πρωτοπόρο εταιρεία. Το προσωπικό της είναι δημιουργικό και επικεντρώνεται στην ευελιξία και στην προσαρμοστικότητα, καθώς αναζητά νέες εφαρμογές για τις υπηρεσίες της. Έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα, καθώς συνδυάζει τη μηχανική εκμάθηση με την ανθρώπινη πλευρά. Η Spare5 χρησιμοποιεί ένα δίκτυο επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι εκτελούν μικρο-λειτουργίες βασισμένες στις ανάγκες των πελατών. Εφόσον έχει ελεγχθεί όσον αφορά την ποιότητά της, οι πελάτες της Spare5 μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους ώστε να δημιουργήσουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησης και αναζήτησης, να ενισχύσουν τους καταλόγους τους, και γενικά να εργαστούν με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

 

Ο Myles Brundage, διευθυντής της Sentient Technologies, υποστήριξε:

 

«Η Spare5 αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης προϊόντος για την Sentient Aware, τον βοηθό αγοράς μας που βασίζεται στο ΑΙ. Με την μοναδική ικανότητα που διαθέτει η Spare5 να έχει πρόσβαση σε άτομα με εμπειρία σε ειδικούς τομείς, είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε γρήγορα τα μοντέλα μας που βασίζονται στο ΑΙ, συγκρίνοντάς τα με το πώς τα άτομα αντιλαμβάνονται συγκεκριμένες έννοιες ανάμεσα στα διάφορα προϊόντα λιανικής».

 

Η πλατφόρμα της Spare5 χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της τεχνικής crowdsourcing, την οποία ονομάζει “Intelligent Crowdsourcing.” Το Intelligent Crowdsourcing χρησιμοποιεί ένα δίκτυο από πιστοποιημένα άτομα ως το «crowd» του, ενώ το παραδοσιακό crowdsourcing χρησιμοποιεί τη βάση πελατών του ή τον γενικό πληθυσμό. Το πρότυπο αυτό επιτρέπει στην Spare5 να χρησιμοποιήσει άμεσα και αποτελεσματικά τη βοήθεια του σωστού ατόμου, το οποίο θα δώσει μια οπτική των μη δομημένων δεδομένων. Η Spare5 έχει χτίσει ένα δίκτυο από ειδικούς (τους οποίους αποκαλεί «Οι Πέντε»), οι οποίοι διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία ικανοτήτων και ενδιαφερόντων, και έχει επίσης αναπτύξει μια βιβλιοθήκη προκαταρκτικού ελέγχου, με τη μορφή δοκιμασιών παιχνιδιού. Η διαδικασία προκαταρκτικού ελέγχου διασφαλίζει ότι ανατίθεται στο κατάλληλο άτομο η κατάλληλη εργασία. Η προσέγγιση αυτή παρέχει τις καλύτερες συμβουλές μικρο-εργασιών που διαθέτει το δίκτυο.

 

Η αποστολή της Spare5

 

Ο Matt Bencke, συν-ιδρυτής και CEO της Spare5, υποστήριξε:

 

«Αποστολή μας είναι να αυξήσουμε το πιθανό πνευματικό δυναμικό παγκοσμίως. Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από εξειδικευμένες θεωρήσεις, ώστε να λύσουν περίπλοκα προβλήματα δεδομένων. Μέχρι τώρα το crowdsource με εξειδικευμένες οπτικές σε κλίμακα, με εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα και μεγάλη ταχύτητα, ήταν κάτι ανάμεσα σε αδύνατο και μη πρακτικό. Όχι πια όμως. Μας προσφέρει ευχαρίστηση να βλέπουμε τους πελάτες μας να λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται στην ερμηνεία μη δομημένων δεδομένων, γεγονός που επιτρέπει στους υπαλλήλους να εστιάσουν στις βασικές τους ικανότητες. Υπάρχει μια προφανής διαφορά όταν τα σωστά άτομα χρησιμοποιούν τη μηχανική εκμάθηση. Και είμαστε ακόμα στην αρχή».