29 Μαρτίου 2024

Η Power BI της Microsoft φτάνει τα 5 εκατομμύρια χρήστες, και προσθέτει περισσότερες λειτουργίες Excel

Η υπηρεσία business intelligence της Microsoft που βασίζεται στα cloud γιορτάζει την αύξηση κύριων χρηστών με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η ικανότητα εισαγωγής δεδομένων από ένα φύλλο Excel και η μετατροπή τους σε πίνακες και γραφήματα που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο.

 

Η Power BI περιλαμβάνει πλέον πάνω από 5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία ώστε να συλλέξουν επιχειρηματικά δεδομένα και να δημιουργήσουν πίνακες εργαλείων, μέσω των οποίων μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους. Οι χρήστες αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα σύνδεσμο Excel ώστε να «καρφιτσώνουν» τα ενημερωμένα σε πραγματικό χρόνο δεδομένα τους από την επιφάνεια εργασίας της εφαρμογής Excel σε έναν πίνακα Power BI. Τόσο αυτό το χαρακτηριστικό, όσο και ένα ακόμα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν δεδομένα από ένα Power BI σε Excel, ήταν προηγουμένως διαθέσιμα σε μια δοκιμαστική έκδοση και πλέον διατίθενται σε όλους.

 

Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει επίσης ασφάλεια συστήματος RLS για τα μοντέλα cloud και άμεσες διερευνήσεις. Ένας χρήστης με πρόσβαση σε ένα σύνολο δεδομένων μιας εταιρείας με Power BI μπορεί να δημιουργήσει έναν πίνακα που θα παρουσιάζει στους χρήστες μια υποκατηγορία πληροφοριών με βάση αυτά που επιτρέπεται να βλέπουν οι χρήστες.