23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Cortana της Microsoft επεκτείνετε στις εταιρίες επιχειρησιακών analytics

Αφού υπηρέτησε ως εικονικός βοηθός στα κινητά Windows και στα ανερχόμενα Windows 10 OS, η Cortana προετοιμάζεται να παρέχει σε εταιρίες επιχειρησιακές οπτικές big data.

Ως μια προσβάσιμη και φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία, η Cortana είναι η τέλεια ενσάρκωση του στόχου της Microsoft να τοποθετεί προηγμένα, σχετικά γνώριμα δεδομένα analytics και τεχνολογίες εκμάθησης μηχανών καθώς και εργαλεία στα χέρια των κατασκευαστών, και στην πορεία, των χρηστών, σύμφωνα με τον Joseph Sirosh, εταιρικό αντιπρόεδρο της Microsoft Azure Machine Learning.

 

Το Cortana Analytics Suite είναι ένα εύχρηστο σετ υπηρεσιών cloud, το οποίο ενώνει την διαχείριση πληροφοριών, εκμάθηση μηχανών και την αποθήκευση και επεξεργασία των big data μαζί με ανάλυση όρασης προσώπου και ομιλίας.Όπως υπονοεί και το όνομα του, εμπεριέχει επίσης και την Cortana, την ψηφιακή βοηθό της Microsoft για τα κινητά Windows και για το ανερχόμενο Windows 10 OS. Οι απεικονίσεις και οι πίνακες analyticsπαρέχονται από το προϊόν της εταιρίας Power BI

 

Το αποτέλεσμα είναι μια πλατφόρμα για να δημιουργούν οι οργανισμοί προβλεπτικές και ρυθμιστικές ικανότητες κατά την εργασία τους. Παρόλο που βασίζεται σε πολλές προϋπάρχουσες λύσεις cloud από την Microsoft, τοCortana Analytics Suite δεν είναι απλά μια πακεταρισμένη συνδρομητική προσφορά, τόνισε ο Sirosh.

“Με το Cortana Analytics Suite, οι συνεργάτες μπορούν πλέον να βοηθούν τους καταναλωτές τους να προσθέτουν πληροφορίες στις εφαρμογές τους και σε διάφορα επιχειρησιακά σενάρια”, έγραψε ο Numoto, διοικητικό στέλεχος της Microsoft.”To Cloud φέρνει τόση αναστάτωση στην τεχνολογία όση και τα δεδομένα και σήμερα ανακοινώνουμε καινούργια προγράμματα που βοηθούν τους συνεργάτες να επιταχύνουν την μετάβαση των πελατών τους στο cloud computing και να ενστερνιστούν τα αυξανόμενα σετ συσκευών που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την δουλειά μας”.

Το Cortana Analytics Suite θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο. Μόλις κυκλοφορήσει, ο Sirosh διαβεβαίωσε, πως η Microsoft θα συνεχίσει να επεκτείνει τις δυνατότητες της στην συγκέντρωση δεδομένων και στα analytics. Η ομάδα του βλέπει το προϊόν ως ένα “όχημα πάνω στο οποίο θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε καινοτομίες εν καιρώ, οι οποίες θα υψώνουν την αξία του”, δήλωσε.