28 Νοεμβρίου 2022

HANA, Το Hadoop βοηθάει την SAP να συνδεθεί με IoT και με Μεγάλα Δεδομένα

Πρώτα από όλα, οι μηχανικοί τις SAP παραδέχονται ειλικρινά πως η λύση των προβλημάτων σχετικά με το IoT( και ότι έχει σχέση με μεγάλα Δεδομένα) βρίσκεται ακόμα σε τέλμα. Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά – και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα —αλλά οι μηχανικοί αναγνωρίζουν πως πρέπει να προσφέρουν περισσότερα. Τα συστήματα στην αγορά, όμως, αρχίζουν με αποφάσεις οι οποίες παίρνονται κοντά σε συστήματα αισθητήρων και συστημάτων edge.

 

Μια βάση δεδομένων Hana η οποία αναφέρεται σε δεδομένα που βρίσκονται σε άλλες βάσεις δεδομένων (οι οποίες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν τα Hadoop, MongoDB, Oracle, η οποιαδήποτε άλλη εμπορική βάση δεδομένων), μπορεί να χρησιμοποιήσει την έξυπνη πρόσβαση δεδομένων( Smart Data Access) της SAP --  μια λειτουργική εικονικοποίηση δεδομένων, η οποία επιτρέπει στους ελέγχους δομής της HANA να βλέπει δεδομένα σε ¨εικονικούς πίνακες δεδομένων¨ που επεκτείνονται σε πολλαπλές βάσεις δεδομένων.

 

Η SAP περιμένει να χρησιμοποιήσει την ιδέα του “streaming”  για να χρησιμοποιήσει την HANA για ανάλυση χωρίς να θεωρείται ότι όλα τα δεδομένα είναι επίκαιρα, μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Το streaming, πρακτικά, θα χρησιμοποιήσει τη HANA π.χ. ως ένα υψηλής ταχύτητας καπέλο επιλογής του Hogwarts για να καθορίζει εάν τα δεδομένα θα είναι τα κατάλληλα ή θα πρέπει να αποθηκεύονται σε κάποια άλλη βάση δεδομένων της HANA, η θα πρέπει να σταλθούν σε κάποια άλλη τοποθεσία για μελλοντική ανάλυση σε πιο ήπιους ρυθμούς.

 

Δεδομένη την βάση πελατών της SAP IoT, τα ¨πράγματα¨ με τα οποία ασχολούμαστε είναι πιθανότερο να βρίσκονται σε ένα βιομηχανικό όροφο μαγαζιού παρά δεμένο στο χέρι του καταναλωτή η HANA,SAP έχει κάνει μια σειρά από ουσιώδη βήματα για να ενδυναμώσουν τα σχέδιά τους σε σχέση με τους καταναλωτές και τους συνεργάτες. Εάν η εταιρία μπορεί να ¨καλλωπίσει¨ και να εφαρμόσει τα τελευταία κομμάτια, τότε μπορούμε να περιμένουμε πολλά, καθώς η SAP S4/HANA θα είναι μια επιβλητική παρουσία στην αγορά IoT.