Η Google επιτέλους προσφέρει το Cloud Dataflow, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία εξελιγμένων αναλυτικών "αγωγών" ικανούς να επεξεργάζονται εξαιρετικά μεγάλα σύνολα δεδομένων.

Το Cloud Dataflow μπορεί να προσλαμβάνει, μετατρέψει, ομαλοποίησει, και να αναλύσει τεράστιες ποσότητες δεδομένων.  Απλά γράψετε ένα πρόγραμμα, υποβάλλετέ το  και το  Cloud Dataflow θα κάνει τα υπόλοιπα. Το Cloud Dataflow θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, θα τις κλιμακώσει  (εντός των ορίων που θα επιλέξετε) και θα τερματίσει το συντομότερο τη δουλειά.

 

Το Dataflow στηρίζεται στην Compute Engine cloud service μηχανή της Google για να παρέχει  την πρώτη υπολογιστική ισχύ, ενώ η Google Cloud Storage και BigQuery χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και πρόσβαση στα δεδομένα.

 

Εκτός από την Dataflow, η Google ανακοίνωσε ταυτόχρονα μια ενημερωμένη έκδοση για την υπηρεσία BigQuery του, η οποία παρέχει ένα Structured Query Language (SQL) διεπαφή για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να υπεισέρχονται σε μεγάλα σύνολα αδόμητων δεδομένων. Το  SQL είναι μία από τις πιο κοινές γλώσσες προγραμματισμού, που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλες τις παραδοσιακές σχεσιακές βάσεις δεδομένων, το οποίο σημαίνει ότι είναι καλά κατανοητό από τη συντριπτική πλειονότητα των διευθυντικών στελεχών της βάσης δεδομένων.