
Η αστυνομία του Έιβον και του Σόμερσετ στοχεύει στην ενδοοικογενειακή βία μέσω των analytics
Η αστυνομία του Έιβον και του Σόμερσετ ανέπτυξαν μια μηχανή predictive analytics για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας ενάντια στα παιδιά. Μια αναφορά πέρσι σχετικά με την βελτίωση της ανταπόκρισης της ενδοοικογενειακής βίας από τα κεντρικά της αστυνομίας ανέφερε μια σειρά λαθών από την αστυνομία του Έιβον και του Σόμερσετ.
Η αναφορά έλεγε πως η χωροφυλακή δεν είχε διενεργήσει αρκετά υψηλής ποιότητας έρευνες σε πολλές περιοχές με καταγγελίες, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να παρέχει insight για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας ή την ποιότητα των υπηρεσιών τους προς τα θύματα. Στην εκδήλωση της ΙΒΜ, ο Sean Price, επικεφαλής απόδοσης της αστυνομίας του Έιβον και του Σόμερσετ, έδειξε πώς η αστυνομία άρχισε να αναπτύσσει predictive analytics, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται για τον εντοπισμό θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ή βίας κατά των παιδιών.
«Πιστεύουμε ότι η λύση είναι τα predictive analytics. Οι αναλυτές μπορούν να κάνουν υψηλού επιπέδου εργασίες χάρη στις κατάλληλες τριγωνομετρικές τεχνικές, που μας βοηθούν να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις», ανέφερε. Το σύστημα που ανέπτυξε η αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ περιέχει ιστορικό από εγκλήματα, σε συνδυασμό με ψυχολογικά προφίλ και επιπλέον βάσεις δεδομένων και πληροφορίες ανοιχτού κώδικα, για να δημιουργηθεί ένα στατιστικό μοντέλο που μπορεί να προβλέπει τη συμπεριφορά και το ρίσκο του καθενός.
Κατασκευασμένο σε IBM Predictive Analytics, το σύστημα παράγει ένα σκορ ρίσκου, επιτρέποντας σε αστυνόμους να εντοπίζουν πιθανά θύματα πριν αυτά πάθουν κάτι. «Μπορούμε να προβλέψουμε πού μπορεί να προκληθούν προβλήματα», ανέφερε ο Price. «Αλλάζουμε την αριθμομετρική μας προσέγγιση λόγω του ρίσκου και παρέχοντας ένα δίκτυο ασφαλείας, που δίνει έμφαση στο μυαλό ων ανθρώπων στις σωστές περιοχές και μας βοηθάει να εντοπίσουμε σοβαρές περιπτώσεις που θα είχαμε εντοπίσει διαφορετικά».
Ανέφερε επίσης πως το στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιείται από την χωροφυλακή μπορεί να εντοπίζει και από τι κίνδυνο απειλείται ο καθένας. «Πατάς απλά ένα κουμπί και βρίσκεις από τα δεδομένα πού κινδυνεύει ποιος», ανέφερε ο Price. Προσέθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αγγλίας για να αξιολογήσουν από κοινού την χρήση των predictive analytics σε σύγκριση με την παραδοσιακή πολιτική που ακολουθούσαν μέχρι τώρα.
Πηγή: www.computerweekly.com