Μία από τις τελευταίες μελέτες/έρευνες  της Forrester αφορά την οργάνωση του business intelligence τμήματος ενός οργανισμού. Ο συγγραφέας αυτής της έρευνας είναι ο Boris Evelson, VP Principal Analyst της Forrester.

 

Τα πιο σημαντικά στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

 

Ευέλικτη οργάνωση – Λόγω της καθυστέρησης στη συλλογή των πρώτων σετ δεδομένων,  πολύ συχνά οι ΒΙ απαιτήσεις είναι ήδη ετεροχρονισμένες άρα και διαφορετικές.

 

Προτροπή των Business χρηστών να δημιουργούν και να εκτελούν τις δικές τους ΒΙ εφαρμογές – Οι εταιρίες δεν θα μπορέσουν αν φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ΒΙ ισορροπίας μέχρι να προτρέψουν τους business χρήστες να δημιουργήσουν και να «κτίσουν» μόνοι τους τις ΒΙ αναφορές και τους πίνακες που θέλουν. Δεν υπάρχει λόγος  η εταιρεία να το αποτρέπει αυτό λόγω του φόβου λάθους και λανθασμένων αποτελεσμάτων. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μείζονος σημασίας για την εταιρεία ΒΙ εφαρμογές.

 

Κάλυψη ΙΤ ΒΙ θέσεων μέσα από την ίδια την εταιρεία – Η εύρεση αλλά και απόκτηση ΒΙ ταλέντων είναι μια δύσκολη υπόθεση. Προτού κοιτάξετε την αγορά, κοιτάξτε πρώτα ενδοεταιρικά τους business χρήστες που εκτελούν έστω σε μικρό βαθμό κάποιες ΙΤ BI λειτουργίες και δοκιμάστε τους εντός του τμήματος Business Intelligence Solution Center. Έπειτα υποστηρίξτε τους οργανωτικά και παρέχοντας τους τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία θα μπορέσετε να τους αναπτύξετε και να τους εξελίξετε.

 

Φυσικά όλα αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά χάρη στην ευγενική χορηγία της Lavastorm. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την έρευνα σε ψηφιακή μορφή απλά συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας.