29 Σεπτεμβρίου 2023

Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο. Το ίδιο και το ChatGPT

Περίληψη άρθρου:
Το ChatGPT της OpenAI, ένα προηγμένο chatbot, έχει προκαλέσει ανησυχία στους εκπαιδευτικούς σχετικά με την αντιγραφή και τη λογοκλοπή. Ορισμένα σχολεία αντιδρούν στα εργαλεία ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης, επικαλούμενα την έλλειψη αξιοπιστίας τους. Ο ζωντανός έλεγχος και το λογισμικό παρακολούθησης χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές μέθοδοι για την πρόληψη της αντιγραφής, αν και οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής παραμένουν. Οι εκπαιδευτικοί σχεδιάζουν σχέδια μαθημάτων για να ενσωματώσουν την ΤΝ ως εργαλείο μάθησης και όχι ως αντικατάσταση της μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί προετοιμάζουν επίσης τους μαθητές για ένα μέλλον που διαμορφώνεται από την ΤΝ, ενώ οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ έχουν διαφορετικές πολιτικές σχετικά με την πρόσβαση στο ChatGPT. Η απαγόρευση του ChatGPT μπορεί να βλάψει δυσανάλογα τους μαθητές με χαμηλό εισόδημα και τους μαθητές μειονοτήτων, βαθαίνοντας το ψηφιακό χάσμα. Ωστόσο, η δημιουργική ΤΝ ξεκλειδώνει επίσης νέες συζητήσεις και δημιουργικές ευκαιρίες για τους μαθητές στην επεξεργασία σύνθετων θεμάτων.

Κύρια σημεία του άρθρου:

  • Ορισμένα πανεπιστήμια και σχολικές περιφέρειες έχουν απαγορεύσει το ChatGPT, ενώ άλλα έχουν απενεργοποιήσει τα εργαλεία ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης στο λογισμικό ανίχνευσης λογοκλοπής.
  • Ορισμένοι καθηγητές σχεδιάζουν σχέδια μαθημάτων ειδικά με γνώμονα τη δημιουργική ΤΝ, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν την ΤΝ ως εργαλείο μάθησης.
  • Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης προετοιμάζουν τους μαθητές τους για έναν κόσμο που διαμορφώνεται όλο και περισσότερο από την ΤΝ.
  • Δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση ή "βέλτιστη πρακτική" για τη διδασκαλία σε έναν κόσμο μετά το ChatGPT, και ορισμένοι εκπαιδευτικοί είναι επιφυλακτικοί ως προς την ενσωμάτωση του ChatGPT στο σχεδιασμό μαθημάτων.


Αναλυτικά το άρθρο:

Οι καθηγητές βρίσκονται ανάμεσα στην καταστολή της αντιγραφής με τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και στη χρήση της για την ενδυνάμωση των μαθητών. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
, Η αποκάλυψη του ανησυχητικά εξελιγμένου chatbot της OpenAI έστειλε τους εκπαιδευτικούς σε μια περιδίνηση. Φοβήθηκαν ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη θα επέτρεπε την ανεξέλεγκτη αντιγραφή και λογοκλοπή και θα καθιστούσε ακόμη και τα Αγγλικά του λυκείου παρωχημένα. Τα πανεπιστήμια συζητούσαν για την επικαιροποίηση των πολιτικών για τη λογοκλοπή. Ορισμένες σχολικές περιφέρειες απαγόρευσαν εντελώς το ChatGPT από τα δίκτυά τους. Τώρα, μια νέα σχολική χρονιά παρουσιάζει νέες προκλήσεις - και, για ορισμένους, νέες ευκαιρίες.


Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, ο πρώιμος συναγερμός μεταξύ των εκπαιδευτικών έχει δώσει τη θέση του στον πραγματισμό. Πολλοί μαθητές έχουν καταλάβει την τάση της τεχνολογίας να "παραισθήσεις" ή να κατασκευάζει πληροφορίες. Ο Ντέιβιντ Μπανκς, ο καγκελάριος των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης, έγραψε ότι η περιφέρεια είναι πλέον "αποφασισμένη να αγκαλιάσει" τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη - παρά το γεγονός ότι την είχε απαγορεύσει από τα σχολικά δίκτυα πέρυσι. Πολλοί εκπαιδευτικοί επικεντρώνονται τώρα σε εργασίες που απαιτούν κριτική σκέψη, χρησιμοποιούν την ΤΝ για να πυροδοτήσουν νέες συζητήσεις στην τάξη και γίνονται επιφυλακτικοί απέναντι σε εργαλεία που ισχυρίζονται ότι μπορούν να πιάσουν τους απατεώνες της ΤΝ.

Τα ιδρύματα και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται τώρα επίσης στη δυσάρεστη θέση όχι μόνο να παλεύουν με μια τεχνολογία που δεν ζήτησαν, αλλά και να αναμετριούνται με κάτι που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει ριζικά τις δουλειές τους και τον κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν οι μαθητές τους.

Η Lisa Parry, διευθύντρια σχολείου K-12 και καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Σύνθεσης AP στο αγροτικό Arlington της Νότιας Ντακότα, λέει ότι "αγκαλιάζει" με προσοχή τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη αυτή τη σχολική χρονιά. Ανησυχεί ακόμα για το πώς το ChatGPT, το οποίο δεν είναι αποκλεισμένο στα σχολικά δίκτυα, μπορεί να επιτρέψει την αντιγραφή. Αλλά επισημαίνει επίσης ότι η λογοκλοπή αποτελούσε πάντα μια ανησυχία για τους εκπαιδευτικούς, γι' αυτό και κάθε χρόνο βάζει τους μαθητές της να γράψουν τις πρώτες τους εργασίες στην τάξη, ώστε να μπορεί να έχει μια αίσθηση των ικανοτήτων τους.

Φέτος, η Parry σχεδιάζει να βάλει τους μαθητές της στα Αγγλικά να χρησιμοποιούν το ChatGPT ως "μια μηχανή αναζήτησης σε στεροειδή" για να τους βοηθήσει να βρουν θέματα για εκθέσεις. "Το ChatGPT έχει μεγάλη δύναμη να κάνει καλό και έχει δύναμη να υπονομεύσει αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ ακαδημαϊκά", λέει. "Αλλά δεν θέλω να πετάξω το μωρό μαζί με το νερό της μπανιέρας".

Η σκέψη της Parry είναι σύμφωνη με την ιδέα ότι το ChatGPT μπορεί να κάνει για τη γραφή και την έρευνα ό,τι έκανε η αριθμομηχανή για τα μαθηματικά: να βοηθήσει τους μαθητές στα πιο κουραστικά τμήματα της εργασίας και να τους επιτρέψει να επιτύχουν περισσότερα.

Όμως οι εκπαιδευτικοί παλεύουν επίσης με την τεχνολογία προτού κανείς κατανοήσει πραγματικά ποιες εργασίες ή καθήκοντα μπορεί να αυτοματοποιήσει -ή προτού υπάρξει συναίνεση για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα. "Διδασκόμαστε τις διάφορες τεχνολογίες καθώς εμφανίζονται", λέει η Lalitha Vasudevan, καθηγήτρια τεχνολογίας και εκπαίδευσης στο Teachers College του Πανεπιστημίου Columbia. "Αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουμε ιδέα για το πώς θα εξελιχθούν".

Κώδικες εξαπάτησης
Ο αγώνας για την εξάλειψη των απατεώνων -γενετικής τεχνητής νοημοσύνης ή όχι- συνεχίζεται. Το Turnitin, ο δημοφιλής ελεγκτής λογοκλοπής, έχει αναπτύξει ένα εργαλείο ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης που επισημαίνει ποια τμήματα ενός γραπτού μπορεί να έχουν παραχθεί από τεχνητή νοημοσύνη. (Το Turnitin ανήκει στην Advance, στην οποία ανήκει επίσης η Condé Nast, εκδότης του WIRED). Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, το Turnitin εξέτασε περισσότερες από 65 εκατομμύρια υποβολές και διαπίστωσε ότι το 10,3% αυτών των υποβολών περιείχαν γραφή AI σε ποσοστό δυνητικά μεγαλύτερο από το 20% της εργασίας τους, ενώ περίπου το 3,3% των υποβολών επισημάνθηκε ως δυνητικά 80% παραγόμενο από AI. Αλλά τα συστήματα αυτά δεν είναι αλάνθαστα: Το Turnitin λέει ότι υπάρχει περίπου 4 τοις εκατό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων στον ανιχνευτή του για τον προσδιορισμό του αν μια πρόταση γράφτηκε από ΤΝ.

Λόγω αυτών των ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων, η Turnitin συνιστά επίσης στους εκπαιδευτικούς να συζητούν με τους μαθητές αντί να τους απογοητεύουν ή να τους κατηγορούν για αντιγραφή. "Υποτίθεται ότι είναι απλώς μια πληροφορία για τον εκπαιδευτικό που μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με αυτήν", λέει η Annie Chechitelli, επικεφαλής προϊόντος της Turnitin. "Δεν είναι τέλειο".

Οι περιορισμοί του εργαλείου Turnitin για τον εντοπισμό εργασιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη απηχούν τους περιορισμούς της ίδιας της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Όπως και με το ChatGPT, το οποίο εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που είχε αποξεσθεί από τον ιστό, το σύστημα Turnitin εκπαιδεύτηκε σε εργασίες που υποβλήθηκαν από φοιτητές και σε γραπτά ΤΝ. Αυτές οι υποβολές περιλάμβαναν εργασίες από μαθητές αγγλικής γλώσσας και από υποεκπροσωπούμενες ομάδες, όπως φοιτητές σε ιστορικά μαύρα κολέγια, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι προκαταλήψεις. Υπάρχουν ανησυχίες ότι τα εργαλεία ανίχνευσης της ΤΝ ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να επισημάνουν λανθασμένα ορισμένα στυλ γραφής ή λεξιλόγια ως παραγόμενα από την ΤΝ, εάν εκπαιδευτούν υπερβολικά σε δοκίμια από φοιτητές ενός υπόβαθρου, όπως λευκοί, φοιτητές με μητρική γλώσσα την αγγλική ή υψηλού εισοδήματος.

Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι μεροληψίας. Οι μαθητές αγγλικής γλώσσας μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να επισημανθούν- μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ένα ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων 61,3% όταν οι εξετάσεις του Test of English as a Foreign Language (TOEFL) πέρασαν από επτά διαφορετικούς ανιχνευτές ΤΝ. Ο ανιχνευτής της Turnitin δεν χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη. Τα λάθη μπορεί να προέρχονται εν μέρει επειδή οι μαθητές αγγλικών και η ΤΝ έχουν κάτι κοινό - και οι δύο χρησιμοποιούν λιγότερο σύνθετες προτάσεις και λιγότερο εξελιγμένο λεξιλόγιο. Οι ανιχνευτές "πραγματικά δεν λειτουργούν πολύ καλά", λέει ο James Zou, καθηγητής πληροφορικής και βιοϊατρικής επιστήμης δεδομένων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο οποίος εργάστηκε στην έρευνα. "Μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες κατηγορίες κατά των φοιτητών".

Ως αποτέλεσμα, ορισμένα σχολεία αντιδρούν στα εργαλεία που προσπαθούν να ανιχνεύσουν εργασίες που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Το Κέντρο Διδασκαλίας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δήλωσε πρόσφατα ότι δεν εγκρίνει κανένα εργαλείο ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης, λόγω έλλειψης αξιοπιστίας, και απενεργοποίησε το εργαλείο ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης στο Turnitin. Το Πανεπιστήμιο Vanderbilt δήλωσε επίσης τον Αύγουστο ότι θα απενεργοποιήσει τον ανιχνευτή τεχνητής νοημοσύνης.

Ακόμη και η OpenAI, η δημιουργός του ChatGPT, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να μετρήσει αποτελεσματικά αν το κείμενο γράφτηκε από το chatbot της ή όχι. Τον Ιούλιο, η εταιρεία έκλεισε ένα εργαλείο με την ονομασία AI Classifier, το οποίο είχε ξεκινήσει μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο, επικαλούμενη χαμηλό ποσοστό ακρίβειας στον προσδιορισμό της προέλευσης του κειμένου. Η OpenAI δήλωσε τότε ότι συνεχίζει την έρευνα για έναν καλύτερο τρόπο ανίχνευσης της AI στη γλώσσα. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την ανακρίβεια του εργαλείου ή το τι σχεδιάζει να κατασκευάσει στη συνέχεια.

Με τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη δουλειά, ορισμένοι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιήσουν πιθανώς άλλα μέσα για να αποτρέψουν την αντιγραφή. Η ζωντανή επιτήρηση, όπου ένας παρατηρητής παρακολουθεί κάποιον να συμπληρώνει ένα τεστ ή μια εργασία μέσω κάμερας, αυξήθηκε κατακόρυφα σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχει εξαφανιστεί- το λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο παρακολουθεί τι κάνουν οι μαθητές στις συσκευές τους, παραμένει επίσης σε χρήση. Αν και τα δύο συνοδεύονται από σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Νέο Σχολείο
Η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί δέος με την ικανότητά της να αναμασά το διαδίκτυο, αλλά δεν είναι ο μεγαλύτερος κριτικός στοχαστής. Ορισμένοι καθηγητές σχεδιάζουν σχέδια μαθημάτων ειδικά με αυτό κατά νου. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δοκιμάσουν να δώσουν τις εργασίες τους σε ένα chatbot και να δουν τι παράγεται, λέει η Emily Isaacs, εκτελεστική διευθύντρια του Γραφείου Αριστείας Διδακτικού Προσωπικού στο Montclair State University στο Νιου Τζέρσεϊ. Εάν ένα chatbot μπορεί εύκολα να βγάλει αξιοπρεπή εργασία, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η εργασία χρειάζεται προσαρμογή.


Αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Isaacs λέει ότι η πρόκληση που θέτει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη είναι παρόμοια με την αντιγραφή από βιβλία ή το διαδίκτυο. Το καθήκον των εκπαιδευτικών, λέει, είναι να πείσουν τους μαθητές ότι "η μάθηση αξίζει τον κόπο".

Ο David Joyner, καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, ενθαρρύνει τους φοιτητές του να βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο μάθησης και όχι ως υποκατάστατο της μάθησης. Τον Μάιο, ο Joyner, ο οποίος διδάσκει στο Κολέγιο Πληροφορικής, πρόσθεσε στο πρόγραμμα σπουδών του μια πολιτική για το AI chatbot.

Σε ένα νήμα στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, που περιγράφει το σχέδιο της πολιτικής του γλώσσας, παρομοιάζει τη χρήση ενός chatbot τεχνητής νοημοσύνης με τη συνεργασία με έναν ομότιμο: "Είστε ευπρόσδεκτοι να συζητάτε για τις ιδέες σας και να εργάζεστε με άλλους ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης, καθώς και με βοηθούς βασισμένους στην τεχνητή νοημοσύνη", έγραψε. Αλλά, όπως και με την αλληλεπίδραση με έναν συμμαθητή, η υποβαλλόμενη εργασία πρέπει να εξακολουθεί να είναι δική του μαθητή. "Οι μαθητές θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους πράγματα", λέει ο Joyner. Έτσι, εναπόκειται σε αυτόν να δημιουργήσει εργασίες που είναι "ανθεκτικές" ενάντια στην εξαπάτηση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και να καθοδηγήσει τους μαθητές του να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι καθηγητές μαθητών γυμνασίου αισθάνονται επίσης υποχρεωμένοι να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για έναν κόσμο που διαμορφώνεται όλο και περισσότερο από την ΤΝ. Φέτος, η Theresa Robertson, καθηγήτρια STEM σε δημόσιο σχολείο σε προάστιο του Κάνσας Σίτι, Μιζούρι, θα καθοδηγήσει τους μαθητές της έκτης τάξης μέσα από συζητήσεις σχετικά με το τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εργασίας και ζωής τους. "Κάποια στιγμή, πρέπει να αποφασίσεις: Είναι κάτι που το κρύβουμε κάτω από το χαλί ή θα το αντιμετωπίσουμε; Πώς θα εκθέσουμε τώρα τα παιδιά σε αυτό και θα δουλέψουμε πάνω στην ηθική πτυχή του και θα τα κάνουμε να το κατανοήσουν πραγματικά;" λέει.

Απρογραμμάτιστα μαθήματα
Δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση ή "βέλτιστη πρακτική" για τη διδασκαλία σε έναν κόσμο μετά το ChatGPT. Στις ΗΠΑ, η καθοδήγηση για τους εκπαιδευτικούς είναι διάσπαρτη. Ενώ το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση με συστάσεις σχετικά με την ΤΝ στη διδασκαλία και τη μάθηση, οι σχολικές περιφέρειες θα αποφασίσουν τελικά αν οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ChatGPT στις τάξεις φέτος. Ως αποτέλεσμα, οι μεγαλύτερες σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ λαμβάνουν εντελώς διαφορετικές θέσεις: Τον περασμένο χειμώνα, η ενοποιημένη σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες μπλόκαρε το ChatGPT και δεν έχει αλλάξει την πολιτική της. Αλλά στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, τα δημόσια σχολεία δεν εμποδίζουν προς το παρόν την πρόσβαση στο ChatGPT.


Οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν επίσης να αναρρώνουν από το τελευταίο μεγάλο γεγονός που αναστάτωσε την εκπαίδευση: την πανδημία του Covid-19. Ο Jeromie Whalen, καθηγητής επικοινωνίας και παραγωγής μέσων μαζικής ενημέρωσης σε γυμνάσια και διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης, ο οποίος μελετά τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών Κ-12 από τη χρήση της τεχνολογίας, λέει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο ChatGPT. "Εξακολουθούμε να αναρρώνουμε από την επείγουσα απομακρυσμένη μάθηση. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα μαθησιακά κενά", λέει ο Whalen. Για τους εξαντλημένους εκπαιδευτικούς, η ενσωμάτωση του ChatGPT στον προγραμματισμό μαθημάτων είναι λιγότερο μια συναρπαστική ευκαιρία και περισσότερο μια ακόμη εργασία σε μια ατελείωτη λίστα εργασιών.

Ακόμα κι έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος να απαγορευτεί εντελώς το ChatGPT. Η Noemi Waight, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιστημονικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι καθηγητές φυσικών επιστημών Κ-12 χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Επισημαίνει ότι, αν και το εργαλείο θέτει επιπλέον ευθύνη στους εκπαιδευτικούς, η απαγόρευση του ChatGPT στα δημόσια σχολεία στερεί από τους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν από την τεχνολογία. Οι μαθητές με χαμηλό εισόδημα και οι έγχρωμοι μαθητές, οι οποίοι εξαρτώνται δυσανάλογα περισσότερο από τις σχολικές συσκευές και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα υποστούν τη μεγαλύτερη ζημιά, βαθαίνοντας το ψηφιακό χάσμα. "Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με την ισότιμη, προσανατολισμένη στη δικαιοσύνη πτυχή της ΤΝ", λέει.

Για άλλους εκπαιδευτικούς, η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ξεκλειδώνει νέες συζητήσεις. Ο Bill Selak, διευθυντής τεχνολογίας στο Hillbrook School στο Los Gatos της Καλιφόρνια, άρχισε να χρησιμοποιεί το ChatGPT για να παράγει προτροπές για το Midjourney, μια γεννήτρια εικόνων ΤΝ, μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Covenant School στο Νάσβιλ τον Μάρτιο του 2023. Ο Selak λέει ότι δεν είναι φυσικός εικονογράφος και έψαχνε έναν τρόπο να επεξεργαστεί τη θλίψη του για τους πυροβολισμούς στο σχολείο. Το Midjourney του έδωσε μια εικόνα που τον βοήθησε να το διοχετεύσει, και αποφάσισε να μεταφέρει την ιδέα σε δύο τάξεις της πέμπτης τάξης στο σχολείο όπου εργάζεται.

Οι δύο τάξεις επέλεξαν από ένα μεγάλο θέμα: τον ρατσισμό στην Αμερική και την κλιματική αλλαγή. Ο Selak λέει ότι δούλεψε με κάθε τάξη για τη δημιουργία μιας προτροπής με το ChatGPT σχετικά με τα θέματα, και στη συνέχεια τα τροφοδότησε στο Midjourney και βελτίωσε τα αποτελέσματα. Το Midjourney έδωσε στους μαθητές τρία πρόσωπα σε διάφορα χρώματα για την προτροπή για το ρατσισμό και μια άλλη που έδειχνε τρεις διαφορετικές εξωτερικές σκηνές με σπίτια και καπνοδόχους, που συνδέονταν με έναν δρόμο. Στη συνέχεια, οι μαθητές συζήτησαν τον συμβολισμό σε κάθε εικόνα.

Η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη επέτρεψε στους μαθητές να επεξεργαστούν και να συζητήσουν αυτές τις μεγάλες, συναισθηματικές ιδέες με τρόπους που μια εργασία για δοκίμιο μπορεί να μην είχε, λέει ο Selak. "Ήταν μια ευκαιρία για αυτούς να εμπλακούν με έναν τρόπο που δεν είναι τυπικός για αυτές τις μεγάλες συζητήσεις", λέει ο Selak. "Πραγματικά ένιωσα ότι ενίσχυσε την ανθρώπινη δημιουργικότητα με έναν τρόπο που δεν περίμενα".

Πηγή: Kids Are Going Back to School. So Is ChatGPT