Η παγκοσμίως πρωτοπόρος στην χώρο της τεχνολογίας IBM  συνεργάστηκε με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, τον David Clark Cause και το Linux Foundation για μια παγκόσμια πρωτοβουλία με σκοπό τη χρήση τεχνολογίας για την πρόβλεψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η IBM δήλωσε σήμερα ότι θα επενδύσει στην τεχνολογία για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες και οι κυκλώνες στην Ινδία, στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου προγράμματος κόστους 30 εκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπεί στην ανακούφιση από καταστροφές.

Η παγκοσμίως πρωτοπόρος στην χώρο της τεχνολογίας IBM  συνεργάστηκε με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, τον David Clark Cause και το Linux Foundation για μια παγκόσμια πρωτοβουλία με σκοπό τη χρήση τεχνολογίας για την πρόβλεψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ινδίας, Karan Bajwa.

«Η ινδική υποήπειρος είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε κυκλώνες, ξηρασίες, σεισμούς και πλημμύρες, επηρεάζοντας εκατομμύρια ζωές και επιβαρύνοντας την οικονομία κάθε χρόνο», αναφέρει σε blog.

Ορισμένες από τις καταστροφές στην Ινδία, στις οποίες μπορεί να επικεντρωθεί το πενταετές πρόγραμμα, είναι οι πλημμύρες, οι σεισμοί, η ξηρασία, το τσουνάμι, οι καταιγίδες κυκλώνα, οι χιονοστιβάδες και οι κατολισθήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ως μέρος του παγκόσμιου προγράμματος, η εταιρεία καλεί τους προγραμματιστές λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων τους, να προσφέρουν τις απαιτούμενες λύσεις χρησιμοποιώντας πλατφόρμες σύννεφων (cloud), δεδομένων (data), τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και αλυσίδων μπλοκ (blockchain).

«Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ισχυρή δύναμη για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικοδόμηση πιο δίκαιων κοινωνιών», δήλωσε ο Laurent Sauveur, επικεφαλής των εξωτερικών σχέσεων του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Bajwa δήλωσε ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί άμεσα από τη μανία της φύσης, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση κόστους σχεδόν 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκστρατεία στο Δελχί, τη Βομβάη, το Μπανγκαλόρ και το Χαϊντεραμπάντ μέσα στους επόμενους μήνες για να προωθήσει την πρωτοβουλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή : https://cio.economictimes.indiatimes.com/news/business-analytics/ibm-to-invest-in-tech-to-predict-floods-cyclones-in-india/64328141