Η LinkedIn Inc.  κυκλοφόρησε άλλη μια από τις εκπληκτικές της τεχνολογίες για τα εσωτερικώς ανεπτυγμένα δεδομένα  με ελεύθερη άδεια. Πιο συγκεκριμένα,  πραγματοποιεί επιχειρησιακές υπηρεσίες πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σε τέτοιο βαθμο, όπου οι παραδοσιακές βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούνταν αδυνατούν να ακολουθήσουν.

Το Pinot, όπως αποκαλείται το project, αυτή τη στιγμή έχει στην μνήμη του πάνω απο 100 δισεκατομμύρια αρχεία με υποστήριξη πάνω από 30 από τις πιο σημαντικές λειτουργίες των κοινωνικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένου του tracking, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να δει  ποιος είδε το προφίλ του και την αναλυτική λειτουργικότητα που προσφέρεται στους διαφημιστές.

 

Το Pinot δεν είναι μόνο ελκυστικό αλλά και πρακτικό για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις. Έχει ένα σχετικά απλό interface , το οποίο επιτρέπει στους χρήστες χωρίς ειδικές ικανότητες να αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα μέσα. Η διαφορά είναι ότι το Pachyderm είναι περισσότερο προορισμένο για τους developers παρά για τους χρήστες με επιχείρηση.

Το αρχικό κεφάλαιο πίσω από το λογισμικό αυτό κυμαίνεται στα 2 εκατομμύρια δολλάρια από το Foundation Capital και έναν αριθμό υψηλού κύρους επενδυτών για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της δωρεάν εφαρμογή του Hadoop, η οποία υπόσχεται να απλοποιήσει  την διαδικασία επεξεργασίας των αναλυτών. Το Pachyderm το πετυχαίνει αυτό με την αυτόματη διανομή φόρτου εργασίας σε ήδη ρυθμισμένα containersκαι ρυθμίζει το μέγεθος  του συμπλέγματος όσο χρειάζεται από εκεί και πέρα. Το Pachyderm έχει κοινό στόχο με την Lattice Engines Inc. , η οποία μάζεψε 28 εκατομμύρια δολλάρια για αυτοχρηματοδότηση την προηγούμενη εβδομάδα για το λογισμικό proactive analytics.

Η πλατφόρμα σκανάρει για μοτίβα στις δραστηριότητες των καταναλωτών και προσπα8εί και προβλέπει, τι προιόντα είναι πιθανό να αγοράσουν στην πορεία, μια προσέγγιση που είναι επιτυχής για την PayPal Inc. και τηνVMware Inc. και άλλους μεγάλους καταναλωτές. Το νέο κεφάλαιο θα πάει προς την ανάπτυξη νέας αξίας, η οπόια προστίθεται για να βοηθήσει τους εμπόρους να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο αυτή την λειτουργικότητα.