27 Μαρτίου 2023

Έρευνες

Έρευνα: Πώς τα big data δείχνουν τις κινήσεις των πελατών του eBay

Με 50 ΤΒ δεδομένα από μηχανή που παράγονται καθημερινά και με 100PB δεδομένων που χρειάζεται να προσπελαστούν συνολικά, η πρόκληση στα δεδομένα του eBay είναι πραγματικά αστρονομική.

Αυτός ο κατακλυσμός δεδομένων βοηθά το eBay να συναγωνιστεί τη γνώση των πελατών, που την χρησιμοποιούσαν όταν πήγαιναν σε ένα κατάστημα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα η προσπάθεια είναι για μια ιστοσελίδα διαδικτυακών δημοπρασιών.

Περισσότερα...

Η SAS χορηγός σε σημαντική τραπεζική έρευνα του ΟΠΑ βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα!

«Η επίδραση διαφορετικών πελατοκεντρικών στρατηγικών
στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα των Ελληνικών Τραπεζών»

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Για να κατεβάσετε αυτούσια την εύρευνα σε μορφή PDF πατήστε εδώ.

 

Η ανάγκη να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πελατοκεντρική αντίληψη είναι πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Όμως, οι πρόσφατες παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις - με τις δραματικές επιπτώσεις τους και στην Ελληνική οικονομία - κατέδειξαν, με τον πιο δραματικό τρόπο, ότι είναι πιθανό μια επιχείρηση να καταλήξει στη χρεοκοπία ακόμα και εάν διαθέτει πολλούς και πολύ ικανοποιημένους πελάτες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με χορηγό τη SAS, διεξήγαγε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία εστιάζει στην πιο ουσιώδη πλευρά της πελατοκεντρικής αντίληψης: Την ανάγκη για συγκεκριμένη και αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με την αξία των πελατών και του αντίκτυπου διαφορετικών πελατοκεντρικών στρατηγικών στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...